Læsetid: 1 min.

Hesseløs ejer idømt bøde

Indland
24. maj 2006

Radarfirmaet Weibel Scientific i Allerød og ejeren, Erik Tingleff Larsen, skal bøde tilsammen en halv million kroner for en lang række lovovertrædelser på Hesselø i Kattegat. Sådan lød dommen, der blev afsagt i går ved Byretten i Frederikssund. Firmaet og ejeren var tiltalt for uagtsomt at bryde naturbeskyttelsesloven, råstofloven, landbrugsloven og en bekendtgørelse om dumpning. Anklagemyndigheden havde krævet en bøde på det dobbelte, nemlig en million kroner. De tiltalte har uagtsomt beskadiget fortidsminder og forringet naturens tilstand på øen, og desuden bør Weibel straffes, fordi firmaet ikke stoppede arbejdet, da Frederiksborg Amt krævede det, mener anklagemyndigheden.ritzau

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her