Læsetid: 1 min.

Kommuner afviser flygtninge

17. maj 2006

Antallet af flygtninge, der opnår opholdstilladelse i Danmark, bliver mindre og mindre. Alligevel strides kommunerne fortsat om, hvor mange der skal bo hvor i landet. Og derfor må Udlændingestyrelsen også i år fordele de flygtninge, der ventes at få fast ophold i Danmark næste år, i landets fem nye regioner. Det drejer sig om i alt 1.000 flygtninge.

Mens den nye Region Hovedstaden skal modtage 123 flygtninge næste år, skal Region Midtjylland finde bopæl til 261. Udlændingestyrelsen offentliggjorde fordelingen tirsdag.

Igen i år afviste hovedstadskommunerne at indgå en frivillig aftale og overlod i stedet fordelingen til Udlændingestyrelsens matematiske model, som bl.a. tager hensyn til kommunernes indbyggertal og hvor mange flygtninge og indvandrere, der bor i forvejen. ritzau

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Folketingsvalget er forbi, men magten skal stadig holdes i ørerne.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement. Første måned er gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu