Læsetid: 1 min.

Kommuner afviser flygtninge

Indland
17. maj 2006

Antallet af flygtninge, der opnår opholdstilladelse i Danmark, bliver mindre og mindre. Alligevel strides kommunerne fortsat om, hvor mange der skal bo hvor i landet. Og derfor må Udlændingestyrelsen også i år fordele de flygtninge, der ventes at få fast ophold i Danmark næste år, i landets fem nye regioner. Det drejer sig om i alt 1.000 flygtninge.

Mens den nye Region Hovedstaden skal modtage 123 flygtninge næste år, skal Region Midtjylland finde bopæl til 261. Udlændingestyrelsen offentliggjorde fordelingen tirsdag.

Igen i år afviste hovedstadskommunerne at indgå en frivillig aftale og overlod i stedet fordelingen til Udlændingestyrelsens matematiske model, som bl.a. tager hensyn til kommunernes indbyggertal og hvor mange flygtninge og indvandrere, der bor i forvejen. ritzau

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her