Læsetid: 1 min.

Ny sygehusstruktur koster dyrt

Indland
17. maj 2006

En helt ny sygehusstruktur, nye hospitaler, nyt udstyr og nye behandlinger. Det kommer til at koste.

De fem nye regioner vil have mindst 3,5 milliarder kroner ekstra til sygehusene næste år plus minimum fire milliarder kroner at bygge nyt for hvert år i de kommende år. Plus det løse til blandt andet ny og mere medicin bliver regionernes samlede forventning til næste års økonomi otte milliarder kroner mere end i år.

I næste uge mødes regeringen med Danske Regioner til den første konkrete snak om næste år. Formanden for Danske Regioner, regionsformand for Region Midtjylland, Bent Hansen (S), forudser lange og vanskelige forhandlinger, og gør det med udtrykket:

"Det bliver en kold sommer med mange myg." ritzau

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her