Læsetid: 1 min.

Pris for nanoforskning

Indland
19. maj 2006

Professor Flemming Besenbacher fra iNANO-centret på Aarhus Universitet har modtaget Grundfosprisen, der er på en million kroner. Flemming Besenbacher får prisen som anerkendelse for sin store forskningsmæssige indsats inden for materiale- og overfladefysik samt nano-teknologi og nanoscience.

Besenbacher er leder af iNANO-centret ved Aarhus Universitet. Centret markerer sig som et af verdensførende forskningscentre inden for nanoteknologi. Centret danner ramme om et samarbejde mellem forskere fra fysik, kemi, molekylærbiologi, biologi, ingeniør-videnskab og medicin, som samlet udgør et unikt forskningsmiljø af international karat.

Hovedparten af iNANO-aktiviteterne foregår på Aarhus Universitet, men centrets forskning finder også sted på Aalborg Universitet og i større industrivirksomheder rundt om i Danmark. Forskerne ved iNANO har markeret sig stærkt med artikler hvert år i de største internationale tidsskrifter som Science og Nature Materials. Forskergrupperne deltager i en række projekter under EU's rammeprogram for forskning, teknologi og udvikling.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her