Læsetid: 1 min.

Syge asylansøgere bliver

Indland
22. maj 2006

De humanitære opholdstilladelser, der gives til asylansøgere, fordi de er for syge til at vende hjem, forhindrer dem i at blive raske. Det mener flere psykologer, som arbejder med de traumatiserede asylansøgere.

"Traumebehandling til folk, som lever i et limbo, er at hive benene væk under dem," siger Ulrik Jørgensen, som psykolog og direktør for OASIS traumebehandlingscenter.

Han mener, at patienterne har så meget frygt for at vende tilbage til hjemlandet, at de ikke kan tillade sig at blive raske. De humanitære opholdstilladelser gives normalt til asylansøgere, som FN eller hjemlandet ikke vil modtage, fordi de er for syge. Tal fra Udlændingestyrelsen viser, at 31 asylansøgere fik humanitær opholdstilladelse i 2000. Det tal var i 2004, som er det sidst optalte år, 351. Meningen er, at de får den midlertidige humanitære opholdstilladelse og behandling, så de bliver raske nok til at rejse hjem. ritzau

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her