Læsetid: 1 min.

Bruger 270 mio. på miljøtjek af togføring

Indland
29. juni 2006

Regeringen, R og DF vil ofre 270 millioner kroner på miljøundersøgelse af begge de mulige modeller for en udvidelse af jernbanen mellem København og Ringsted. Det står klart efter et møde i går hos transport- og energiminister Flemming Hansen (K).

Værste eksempel på trafikmafia, mener socialdemokraten Magnus Heunicke kalder undersøgelsen og prisen for "skandaløs". Det vil tage tre år at lave miljøundersøgelserne - de såkaldte VVM-undersøgelser, der er grundlaget for, at politikerne sidenhen kan vælge mellem de to mulige linjeføringer. De to modeller valget står imellem er en helt ny jernbane via Køge til cirka syv milliarder kroner eller en udbygning af den eksisterende jernbane med et femte spor til cirka tre milliarder kroner.

ritzau

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her