Læsetid: 1 min.

Miljøzoner i Danmark

Indland
16. juni 2006

Miljøminister Connie Hedegaard (K) vil ændre lovgivningen, så det bliver muligt at skabe særlige miljøzoner i København, Odense, Århus og Aalborg. Det skal mindske lastbilers og bussers udslip af kræftfremkaldende sodpartikler.

Ifølge lovforslaget skal alle lastbiler have partikelfiltre inden midten af 2008. Det Økologiske Råd hilser forslaget velkommen. "Det er en glædens dag for miljøet og folkesundheden," siger formanden, Christian Ege. Vognmændene mener imidlertid, at det bliver for dyrt.

"Jeg frygter, at det vil koste en milliard kroner," siger Ove Holm, Dansk Transport og Logistik, til Rizau. Lovforslaget fremsættes i næste folketingssamling.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her