Læsetid: 1 min.

Pia Kjærsgaard:Ytringsfriheden skal forsvares

6. juni 2006

Vores grundlovssikrede ytringsfrihed er ikke til salg for en liter sødmælk i Saudi Arabien. Sådan sagde Dansk Folkepartis leder, Pia Kjærsgaard, i sin grundlovstale på Lykkesholm Slot i Ørbæk på Fyn. Hun viede meget af sin tale til Muhammed-krisen efter Jyllands-Postens tegninger af profeten Muhammed. Pia Kjærsgaard rettede en tak til de 12 tegnere, som hverken lod sig "binde på hånd og mund" eller "gemte sig bag selvcensur".

Til gengæld gik hun skarpt i rette med danske erhvervsledere, FN's generalsekretær Kofi Annan, tidl. udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen (V), regeringskritiske forskere samt "tyranniske stater. Muhammedkrisen kunne være gået rigtig galt for Danmark under en socialdemokratisk eller radikal statsminister, mente hun.

"Ytringsfrihed - det er aldrig noget, man får rakt på et sølvfad. Heller ikke i dagens Danmark. Ytringsfrihed er noget, man tager," sagde Pia Kjærsgaard.ritzau

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Folketingsvalget er forbi, men magten skal stadig holdes i ørerne.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement. Første måned er gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu