Læsetid: 1 min.

Regeringsflertal kun lige til øllet

Indland
26. juni 2006

Vælgerne giver Dansk Folkeparti sådan én på siden af hovedet, at Venstre og De Konservative nu kun lige akkurat kan regne med de nødvendige 90 folketingsstemmer - 91, hvis en færøsk regnes med.

Lussingen til Dansk Folkeparti består i en tilbagegang på knap tre procentpoint i en meningsmåling, som hovedsageligt er lavet, efter at partiet var med til at hæve efterlønsalderen fra 60 til 62 år. Selv om Venstre går knap tre point frem i målingen, er regeringsflertallet skrumpet til 90 eller 91, hvis man medregner færingen Anfinn Kallsberg, som deltager i de konservative gruppemøder. SF er de seneste tre uger gået frem med næsten tre procentpoint, viser målingen, som er lavet af Catinét Research for Ritzaus Bureau. ritzau

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her