Læsetid: 1 min.

158 virksomheder godkendt til at hente østarbejdere

14. juli 2006

Landbrug, gartneri og skovbrug topper listen over de erhverv, som har fået lov at hente østarbejdere til Danmark på særligt smidige vilkår. Det viser nye tal fra Udlændingeservice. I alt 158 virksomheder er blevet forhåndsgodkendt til import af udenlandsk arbejdskraft, og af dem står de grønne erhverv for lidt over 70 af forhåndsgodkendelserne. 18 godkendelser er givet til fremstillingsvirksomheder, mens bygge- og anlæg har fået ni. Godkendelsen indebærer, at virksomhederne kan hente arbejdskraften øjeblikkeligt uden at afvente arbejdstilladelse fra Udlændingeservice. Samtidig viser tallene, at der siden den nye østaftale trådte i kraft 10. juni er givet omkring 1000 arbejdstilladelser til borgere fra østlandene, og 100 tilladelser er under behandling. ritzau

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu