Læsetid: 1 min.

'Fjern barselsfondens lønloft'

Indland
12. juli 2006

Sænk skatten og fjern barselsfondens lønloft. Sådan lyder to bud på, hvordan der kan blive flere kvindelige chefer. Der er for få kvindelige ledere i det private erhvervsliv, og en af årsagerne er formentlig, at barsel medfører en række omkostninger for både virksomhederne og kvinderne selv. Derfor skal arbejdsgiverne kompenseres fuldt ud af barselsfonden, når kvindelige chefer går på barsel, mener Ledernes Hovedorganisation. Tænketanken Cepos foreslår, at marginalskatten sænkes. De to organisationer reagerer hver især på en udtalelse fra erhvervsmanden Flemming Østergaard. FC Københavns bestyrelsesformand sparkede tirsdag debatten om kvindelige lederes barsel i gang i B.T. Her slog han fast, at han ikke ville ansætte en kvinde som direktør, hvis hun gik med planer om at få børn. "Vi synes, det er godt at starte en diskussion. Der er brug for fokus på, hvorfor der er så få kvindelige ledere i den private sektor," siger Niels Aagaard, teamchef i Ledernes Hovedorganisation (LH). Han mener, at barsel udgør et reelt økonomisk problem for virksomhederne - ikke mindst, når det gælder ledere. ritzau

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her