Læsetid: 1 min.

Minister vil have motorvej, men SF vil have jernbane

Indland
13. juli 2006

Transporten af både mennesker og gods vokser så voldsomt, at hverken motorveje eller jernbaner kan klare presset. Danmark er på grund af høje bilskatter blandt de vestlige lande med færrest biler per indbygger, og økonomer mener, at den danske bilpark kan vokse med en million biler, før markedet er mættet. Trods det lave bilhold er vejene allerede nu ved at sande til, og der er enighed om, at noget må gøres. Transportminister Flemming Hansen (K) mener ifølge Morgenavisen Jyllands-Posten, at der er brug for en sekssporet motorvej mellem København og Århus. SF's trafikordfører Morten Homann mener, at jernbanen mellem Aalborg og grænsen skal udvides. Og trafikforsker Henrik Harder Hovgesen fra Aalborg Universitet argumenterer for, at der bygges en helt ny motorvej ned gennem Jylland.ritzau

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her