Læsetid: 1 min.

Udsatte børn venter forgæves på aflastningsfamilier

Indland
5. juli 2006

Kommuner over hele landet mangler familier, der vil tage imod udsatte børn. Både handicappede børn og børn med sociale vanskeligheder venter i mere end et år på en plads hos en aflastningsfamilie. I Københavns Kommune er ventelisten så lang, at nye børn ikke længere skrives op.

"Vi har de seneste to måneder haft time-out, fordi vi ikke kan følge med efterspørgslen. Vi kan ikke bære at have alle de børn stående, når vi kan se, at vi ikke kan løse opgaven," siger koordinator i familieplejeenheden i Københavns Kommune Ulla Jepsen. Her venter i øjeblikket 25 børn. Dertil kommer de børn, som står på venteliste i et af kommunens ti socialcentre. Foruden København er Århus, Odense, Fredericia, Silkeborg, Randers og Rødovre blandt de kommuner, som mangler aflastningsfamilier. ritzau

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her