Læsetid: 1 min.

Fredelig demonstration mod USA og Israel i København

Indland
1. august 2006

Med slagord som 'Stop Israels statsterrorisme' og 'Stop drabet på forsvarsløse civile' demonstrerede 200-300 mennesker i aftes foran USA's ambassade i København. Demonstranterne var fortrinsvis palæstinensere og libanesere i alle aldersgrupper fra små børn i klapvogne til ældre, gråskæggede mænd. Mens især de unge viftede med palæstinensiske, libanesiske og Hizbollah flag, gjaldede slagord på arabisk og engelsk taktfast ud over Dag Hammarskjölds Allé. På fortovet lå en lille barnedukke smurt ind i blod og med teksten: "Qane massacre: 30 children & 25 civilians" med henvisningen til israelernes bombning af byen Qana i Sydlibanon søndag.

Demonstrationen, der var arrangeret af Den libanesiske Kulturforening og Det islamiske Trossamfund, var dog i ligeså høj grad rettet mod USA, der ifølge et banner "er hovedansvarlig for massakren i Qana". ritzau

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her