Læsetid: 1 min.

Syv-årig smittet med havkolera

Indland
10. august 2006

En syv-årig dreng fra Tjæreborg ved Esbjerg er blevet indlagt på Odense Universitetshospital efter at have badet på Rindby Strand på Fanø, oplyser TV 2 SYD. Drengen, der på grund af sygdom har nedsat immunforsvar, er blevet inficeret af den kolera-beslægtede bakterie, Vibrio Vulnificus, fortæller drengens far til tv-stationen. Drengen gennemgår nu en langvarig kur med antibiotika. Vibrio Vulnificus-bakterien kaldes havkolera, og den har denne sommer kostet en fritidsfisker på 62 år livet. Han havde dårligt hjerte. Manden døde mandag efter at have fisket i Øresund. Kommunerne kontrollerer ikke normalt badevandet for Vibrio Vulnificus-bakterien. De måler kun indholdet af fækale colibakterier i badevandet. Hvis der er mange af dem, er der også risiko for, at der er andre bakterier i vandet. ritzau

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her