Læsetid: 1 min.

Sagen kort

Indland
9. februar 2007

* Den tidligere Farum-borgmester Peter Brixtofte blev torsdag i Østre Landsret idømt to års fængsel for groft mandatsvig i den såkaldte sponsordel af Farum-sagen. Dermed stadfæstede landsretten en tidligere dom fra kriminalretten i Hillerød. Peter Brixtofte blev dømt for i sin tid som borgmester at have ladet kommunen betale Skanska ni millioner kroner i overpris for renoveringen af Stavnsholthallen, så Skanska kunne bruge pengene til et sponsorat af håndboldklubben Ajax-Farum, et datterselskab af Farum Boldklub, hvor Brixtofte var formand. Samtidig med dommen over Brixtofte stadfæstede landsretten også en dom på et års betinget fængsel til Skanska-direktør Niels Otto Andersen. Da sagen var for byretten, blev også kommunens tidligere ordførende direktør Leif Frimand Jensen og Skanska-direktør Peter S. Warming idømt betingede domme for deres andel. De havde ikke anket til landsretten

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her