Læsetid: 1 min.

Kapitalfonde

6. juni 2007

En kapitalfond låner penge af investorer til at opkøbe, udvikle og sælge virksomheder.

--

Kapitalfonde afnoterer virksomheden fra børsen og omstrukturerer den finansielt (ved for eksempel at belåne den) og fysisk (ved for eksempel at oprette og nedlægge afdelinger), hvorefter de forsøger at sælge virksomheden igen - gerne efter tre til fem år.

--

Kapitalfonde har langt mere lukkede ejere end andre virksomheder.

--

Omkring 80 danske virksomheder er i dag ejet af en kapitalfond, herunder TDC, Falck, Nycomed, ISS, Chr. Hansen, Københavns Lufthavne og Dansk Trælast. De beskæftiger i alt omkring 80.000 personer eller fire procent af den private arbejdsstyrke.

--

Det ventes, at kapitalfondene fortsat vil være på storjagt på det danske marked, fordi det har en række store og mellemstore selskaber med stabil indtjening, uudnyttede vækstpotentialer, ubrugt egenkapital og muligheder for at fintune forretningsstrategier.

pke/lfk

Alene i 2006 stod kapitalfondene for investeringer i Europa på 250 milliarder Euro.

pk/lfk

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu