Note
Læsetid: 1 min.

Note

Indland
1. juni 2007

MEDICINSTUDIET

Svenskere spilder studiepladser i Danmark

*Mange af de svenske studerende, der søger ind på lægeuddannelsen i Danmark, dropper ud før tid. I en tid med lægemangel vækker det stor bekymring på Københavns Universitet, at adskillige studiepladser står tomme og hele hold af medicinstuderende må nedlægges, skriver Politiken. To ud af tre af de studerende, der stopper på lægestudiet efter de første par semestre, er svenske, siger prodekan for uddannelse Flemming Dela. Det store frafald giver et betydeligt økonomisk tab, fordi taxameterordningen betyder, at medicinstudiet kun modtager penge for de studerende, der gennemfører. Svenskere og nordmænd har ifølge de nordiske aftaler ret til at læse i Danmark. Sidste år blev 182 af de knap 470 studiepladser i København tilbudt svenskere. Lægeforeningens formand, Jens Winther Jensen, opfordrer til, at universitetet får klarlagt baggrunden for, at så mange svenskere rejser hjem før tiden. lila

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her