Nyhed
Læsetid: 1 min.

Bendt Bendtsen står til vælgerlussing

Kun 6,9 procent af danskerne ville stemme på Det Konservative Folkeparti, hvis der var valg i morgen. Det er den dårligste måling for partiet i adskillige år
Ifølge den seneste måling som Catinét Research har lavet vil Det Konservative Folkeparti miste hele seks mandater og kun få 12 kandidater valgt ind i Folketinget, hvis der var valg i dag.

Ifølge den seneste måling som Catinét Research har lavet vil Det Konservative Folkeparti miste hele seks mandater og kun få 12 kandidater valgt ind i Folketinget, hvis der var valg i dag.

Tariq Mikkel Khan

Indland
2. juli 2007

De konservative er havnet i en strid vælgermodvind.

Hvis der blev udskrevet folketingsvalg i morgen, ville kun 6,9 procent af vælgerne sætte kryds ved Bendt Bendtsens parti, viser en meningsmåling, som Catinét Research har lavet for Ritzaus Bureau.

Det er den laveste vælgertilslutning til Det Konservative Folkeparti, siden Catinet begyndte at lave meningsmålinger for det danske nyhedsbureau i november 2001. Ifølge den seneste måling ville de konservative miste hele seks mandater og kun få 12 kandidater valgt ind i Folketinget, hvis danskerne skulle til stemmeurnerne i morgen.

Ny Alliance tungen på vægtskålen

Mens Det Konservative Folkeparti går tilbage, vinder regeringspartneren Venstre terræn. 27 procent af vælgerne ville stemme på statsminister Anders Fogh Rasmussens (V) parti, der således fortsat ville være Folketingets største parti. Sammen med Dansk Folkeparti ville VKO kunne mønstre 83 mandater, mens oppositionens Socialdemokraterne, de radikale, SF og Enhedslisten kun når op på 77 mandater.

Dermed vil Ny Alliance fortsat være tungen på vægtskålen, når der skal sættes navn på en statsminister efter næste valg. Naser Khaders parti (NA) får tilslutning af cirka 7,8 procent af vælgerne.

Målingen viser desuden, at cirka 24 procent af de adspurgte på nuværende tidspunkt er i tvivl om, hvilket parti de vil stemme på.

Catinéts politiske meningsmåling baserer sig på interview, der er gennemført mellem den 25. og 30. juni med 1.058 repræsentativt udvalgte personer over 18 år.
ritzau

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her