Læsetid: 1 min.

Kommuner nøler med tilbagebetaling

17. juli 2007

Refusion af sygdom, barselsorlov og fleksjob er kommunerne alt for lang tid om at betale tilbage til virksomhederne, og det kan løbe op på et tilgodehavende i milliardklassen. Politikere og virksomheder er enige om, at der skal rettes op på det, mens Kommunernes Landsforening (KL) er ferieramt og lige nu ikke vil komme med en politisk kommentar til sagen.

"Jeg har ingen kommentarer. Du kan prøve igen senere i dag," siger formanden for KL, Erik Fabrin, til Ritzau.

Håndværksrådet har undersøgt, hvor hurtigt kommunerne kan få sendt pengene til virksomhederne, og konklusionen er, at det står rigtig skidt til i Region Hovedstaden og Region Sydjylland, hvor omkring hver tredje virksomhed må forholde sig afventende i mere end fire uger. Og en tredjedel af dem endda i mere end seks uger. Politikerne på Christiansborg er utilfredse med situationen og vil gerne se handling fra kommunerne. Hos Venstre vil man have indført strafrenter.

"En fast frist for, hvornår refusionen skal være betalt, vil næppe løse problemet. Det er mere hensigtsmæssigt, at kræfterne bruges på rekruttering og effektivisering og eventuelt omorganisering, siger kontorchef Birgit Hedegaard fra KL. ritzau

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu