Læsetid: 2 min.

Ritt Bjerregård modsiger sig selv

Københavns over-borgmester siger nu, at hun aldrig har lovet københavnerne 5000 billige boliger på fem år. Men det har hun - det fremgår af læserbreve, hun selv har skrevet
Indland
11. juli 2007

Når Københavns overborgmester, Ritt Bjerregaard (S), nu siger, at hun aldrig har lovet københavnerne 5.000 boliger til 5.000 kroner inden for fem år, er det i direkte modstrid med læserbreve, hun selv har fået trykt i landsdækkende aviser.

I et læserbrev i Information 27. oktober 2005, 18 dage før kommunalvalget, skriver hun: "Det er muligt, som jeg har lovet, at bygge 5.000 boliger til 5.000 kr. om måneden inden for fem år" og længere nede i samme læserbrev - efter at have beskrevet behovet for billige boliger: "Derfor har jeg bundet mig til at bygge 5.000 boliger til 5.000 kroner om måneden inden for fem år."

I JP København, JyllandsPostens københavnske lokalsektion, skriver hun ligeledes, den 13. juni 2006: "Helt almindelige mennesker skal også kunne bo i København. Derfor har socialdemokraterne lovet, at vi vil bygge 5.000 nye boliger til 5.000 kr. på fem år."

Men i et stort interview i gårsdagens Berlingske Tidende siger Ritt Bjerregaard sådan her:

"Det kan godt lade sig gøre at bygge 5.000 billige boliger - men ikke på fem år. Det kommer måske til at tage syv, otte, ni eller ti år, jeg kan ikke sige det, men jeg skal ærligt indrømme, at det er kommet bag på mig, at jeg skal igennem så mange vanskeligheder bl.a. med en regering, der mildest talt ikke er hjælpsom. Og når det er sagt, så har jeg aldrig lovet, at de billige boliger ville stå klar efter fem år."

- Ritt Bjerregard, det står jo i direkte modstrid til hinanden?

"Ja, det gør det da. Men jeg tror, det hænger sammen med forvirringen omkring kontraktpolitik. Det, jeg siger til Jakob Weiss (Berlingske Tidendes Journalist, red.), er, at nej, jeg har ikke lavet en kontrakt med vælgerne. Men selvfølgelig har jeg sagt til vælgerne, at jeg vil bygge 5.000 boliger til vælgerne på fem år. Og det vil jeg fortsat gerne. Der er hårdt brug for det."

- Det, der bare undrer, er, hvorfor du siger, at du ikke har lovet det, når man kan se, at det har du?

"Det tror jeg så er en forkortelse af den lange diskussion, jeg havde med Jakob Weiss om kontraktpolitik. For jeg er modstander af kontraktpolitik. Jeg synes, det er en forkert måde at se politik på, at man laver en kontrakt med vælgerne. Det, man gør i forhold til vælgerne, er at sige, hvad man gerne vil arbejde for og stræbe efter. Man kan jo ikke mere. Jeg har ikke absolut flertal, og der er grænser for, hvad man kan i en kommune. Det bliver meget en spindiskussion, det her med, hvad man har og ikke har lovet. Og jeg vedstår hjertens gerne, at jeg har sagt til vælgerne og for den sags skyld lovet dem, at jeg gerne vil bygge 5.000 boliger til 5.000 kroner på fem år. Men nu siger jeg så til vælgerne, at jeg kan ikke klare det på fem år."

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her