Note
Læsetid: 1 min.

Søren Pind: EL-medlemmer laver 5. kolonne-virksomhed

Indland
25. juli 2007

Venstres medlem af Folketingets Udenrigspolitiske Nævn, Søren Pind, kalder det "5. kolonnevirksomhed" og "nærliggende", at Enhedslistens folketingsmedlem Frank Aaen og folketingskandidat Asmaa Abdol-Hamid har gjort sig skyldige i landsforræderi. Anklagen kommer efter, at de to politikere har forsvaret irakiske oprøreres kamp mod danske soldater i Irak. Søren Pind henviser således på sin hjemmeside til, at straffelovens paragraf 100 fastslår, at "den, som ved offentlige udtalelser tilskynder til, eller som fremkalder øjensynlig fare for fjendtligeforholdsregler mod den danske stat, straffes med fængsel indtil 6 år".

ritzau

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her