Læsetid: 2 min.

Bendt er bare glad

De konservatives formand jubler gladere, jo værre det går ham
Naturlig opstilling. Bendt Bendtsen vidste nok, hvor han skulle stille sig op og se glad ud, da hans parti i denne uge holdt sommergruppemøde på Danfoss Universe i Nordborg.

Naturlig opstilling. Bendt Bendtsen vidste nok, hvor han skulle stille sig op og se glad ud, da hans parti i denne uge holdt sommergruppemøde på Danfoss Universe i Nordborg.

Povl Klavsen

Indland
24. august 2007

Fra folkeeventyrene kender man den skikkelse, der bare altid er glad og blivere gladere, jo værre det går ham. Sådan én er Bendt Bendtsen.

Uanset hvor nedrigt statsminister Anders Fogh Rasmussen behandler Bendtsen, er den konservative partiformand jublende glad.

Tag nu Venstres sommertræf forrige weekend: Bendt Bendtsen havde i dagene inden troet, at han og statsministeren befandt sig i dybt fortrolige forhandlinger om skattelettelser og kvalitetetsreform. Den illustion brast, da Bendtsen fra sin bilradio på vej til V-sommertræffets partilederrunde erfarede, at Fogh på stævnet havde lovet skattelettelser - med den tilføjelse, at "det i høj grad er de laveste indkomster, der bliver tilgodeset".

Det stik modsatte af Bendtsens krav om lempelser i topskatten. Og stik imod aftaler om fortrolighed.

Ifølge Weekendavisen blev Bendtsen "så vred, at han over for ledende partifæller luftede tanken om at gå til angreb på statsministeren under den store tv-transmitterede partilederrunde".

Det sande, glade jeg

Men nej, Bendtsen fandt sit sande jeg og sagde i stedet:

"Jeg er glad for de meldinger, der er kommet fra Venstres møde i dag."

Bendtsens tilsvarende raseri over, at Fogh havde røbet, at regeringens 'kvalitetsreform' rummer milliarder til bygningsforbedringer, fik Bendtsen over læberne i denne formulering:

"Jeg har også hørt, at man har løftet låget lidt for kvalitetsreformen. Det er jeg glad for."

Da regeringen i mandags præsenterede det endelige udfald af VK's tovtrækkerier om skatten, viste det sig, at Bendtsen til sit ultimative yndlingsprojekt, lempelser i topskatten, kun havde fået sølle to ud af de 10 milliarder, som regeringen hælder i skattefesten.

Det nederlag fejrede Bendtsen ved på pressemødet i Statsministeriet hyppigt at gentage, at han var "ualmindeligt glad".

Det fik Pia Kjærsgaard til at snerre i Politiken: "Det kan ikke nytte noget at gøre Bendt Bendtsen glad i et par dage."

Dermed sigter hun til, at hendes parti agter at tage Bendtsens topskattefrihed fra ham igen. Det åbner for to muligheder: At det lykkes for Kjærsgaard, eller at der udskrives et valg, som kan blive livsfarligt for Bendtsens lederkarriere.

Den dag, Bendt Bendtsens og hans parti er ude af både regering og folketing, vil han utvivlsomt erklære som den gladeste i sit liv.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

"Altid ned ad bakke, og altid lige glad" - ja, man må håbe, Bendtsens bagland værdsætter ham lige så meget, som konen værdsætter manden i "Hvad fatter gør er altid det rigtige".