Note
Læsetid: 1 min.

Dansk firma vil bygge grønlandske miner

Indland
23. august 2007

Som den første danske virksomhed opretter MT Højgaard nu en selvstændig afdeling for mineprojekter i Grønland. "Det med at bore, sprænge og knuse er jo ikke fremmed for os," siger den nyudnævnte direktør for afdelingen, Jóannes Niclassen, til bladet Ingeniøren. "Mineralpriserne stiger, og Grønland har mange lovende forekomster. Derfor har vi oprettet en minesektion. Den retter sig på sigt mod hele verden, men i første omgang ligger fokus i Grønland," fortæller Niclassen.

Foreløbig er MT Højgaards olivin-mine uden for Nuuk og guldminen i Nalunaq de eneste miner i Grønland, men Råstofdirektoratet i Nuuk har uddelt 68 tilladelser til selskaber, der leder efter mineralforekomster.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her