Nyhed
Læsetid: 2 min.

Enhedslistens endeligt?

Enhedslisten er gået kraftigt tilbage i meningsmålingerne og står nu til helt at ryge ud af Folketinget. Flere i partiets bagland er stærkt kritiske over for opstillingen af Asmaa Abdol-Hamid og peger på hende som hovedårsag til nedturen
Indland
1. september 2007

Opstillingen af Asmaa Abdol-Hamid har taget hårdt på Enhedslisten. Her fire måneder efter den kontroversielle muslimske politiker blev valgt som folketingskandidat på partiets årsmøde, risikerer partiet at ryge helt ud af Folketinget.

I den nyeste meningsmålinge ligger partiet og roder på godt to procent af stemmerne. Og for en uge siden røg partiet helt ned under spærregrænsen med kun 1,6 procents tilslutning i en Megafon-måling.

Det er milevidt fra valgresultatet i 2005, hvor partiet opnåede 3,4 procent af stemmerne. En opbakning, som partiet også havde i månederne op til Asmaa Abdol-Hamids opstilling.

De for Enhedslisten dystre tal har fået flere fremtrædende personer i partiets bagland til at pege på netop opstillingen af Asmaa Abdoul-Hamid som en af årsagerne til, at det står så slemt til for det lille venstrefløjsparti.

"Et socialistisk parti skal ikke fremme religion. Enhedslisten har helt klart skudt sig selv i foden ved at opstille hende. Hvis ikke hendes opstilling bliver trukket tilbage, kan jeg ikke længere stemme på partiet og må så helt undlade at stemme ved næste valg," siger historikeren Benito Scocozza, der ellers altid har stemt på den yderste venstrefløj.

"Hun er et politisk tågehorn, som sender et signal om et hierarki mellem mænd og kvinder, som ikke hører hjemme i Enhedslisten. Det er ikke fordi, at hun er muslim. Men jeg tvivler på, at hun er socialist," siger forfatter og feminist Bente Hansen.

Opstillingen af den muslimske kandidat er bestemt heller ikke socialrådgiver og venstrefløjspolitiker Hanne Reintofts kop te.

"Jeg ved ikke, hvilket parti jeg vil stemme på næste gang. Men hvis Asmaas kandidatur bliver trukket, kan det få mig til at stemme på Enhedslisten igen," siger Hanne Reintoft.

I 1989 blev Enhedslisten dannet af DKP, SAP og VS.

I dag tager de alle afstand fra Asmaa Abdol-Hamids kandidatur.

"Jeg er ikke i tvivl om ,at Asmaa er hovedårsagen til, at listen er raslet ned i meningsmålingerne. Det var en dårlig idé at opstille hende," siger DKP-formand Henrik Stamer Hedin.

Tørklædet provokerer

I foråret blev Asmaa Abdol-Hamid adskillige gange afkrævet forklaring på hendes holdning til dødsstraf, homoseksualitet, ligestilling og fri abort. Og selv om hun forsøgte at forklare, at hun er er fuldt på linje med Enhedslistens officielle politik, er der mange, som stadig betvivler hendes oprigtighed. Også at hun insisterer på at bære tørklæde på Folketingets talerstol, har provokeret mange.

Ballade var der igen i juli, da hun forsvarede irakernes ret til at angribe danske soldater i Irak. Det fik blandt andet det mangeårige folketingsmedlem Keld Albrectsen til at tage afstand fra hendes kandidatur.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Asmaa Abdol-Hamid, der i øjeblikket opholder sig i Libanon.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Asmaa er en fantastisk dygtig politiker som har hjulpet Enhedslisten med en masse stemmer bl.a. fra de islamiske medborgere.

Hun er en stemmesluger som flot repræsenterer minoriteterne i dette samfund. Blot fordi hun har tørklæde på, skal hun drilles af de national kommunister eller national socialister som tror de har eneret på socialismen og hvor socialisme kun er forbeholdt for etniske Danskere. Så smut dog over til Dansk Folkeparti.

Kristendommen, Jødedommen og Islam var alle socialistiske bevægelser (husk at Jesus sagde : tænk på din næste). Det er ikke den holdning man ser i toppen af Enhedslisten.

Blot fordi meningsmålingerne peger nedad skal Asmaa være syndebuk. Det er ikke Asmaas skyld det ser skidt ud, men nærmere Keld Albrectsens nærmest racistiske udfald. Det er ikke noget baglandet kan lide og derfor falder meningsmålingerne.

Er det blot fordi Asmaa har slør på eller at hun er Muslim at man ikke tror på hendes holdninger? Hvad er dog det for noget pjat! Hun har svaret på pressens nærgående spørgsmål til UG. Tænk at et så liberalt parti som Ny Alliance kan have en muslim som formand, mens Enhedslisten top åbenbart kæmper mod etniske minoriteter for at stille op.

Kæmp videre Asmaa, vi tror på dig.

Det har nok ikke hjulpet Enhedslisten, at imam Wahid Pedersen, der går ind for stening af kvinder, har opfordret til at stemme på Asmaa - og dermed Enhedslisten.

Kære Ove, det er jo ikke Asmaa's skyld at Wahid peger på hende. Jeg tror faktisk at Asmaa hellere havde været fri.

Husk på at det er kun 1 pct. af de muslimer der bor i DK som tilhører Wahid, Abu Laban og Kasem fra Islamisk trossamfund front. Disse mennesker tror på et Kalifat og ikke på et demokratisk samfund.

Jeg kan ikke helt se forbindelsen mellem Asmaa og disse "ikke demokratiske" bevægelser.

Indtil videre er der ikke andre partier, der har turdet stille erklærede muslimer op. Heller ikke socialdemokraterne eller radikale. Man kunne ønske sig Khankhan, Sheik eller Rashid. Sidstnævnte dropper politik efter 3 at have forsøgt på at blive stille op til folketinget.

Niels, du forsvarer Asmaa mod nærmest racistiske udfald, men så stemmer du selv i .... Ved du hvad Wahid Pedersen står for eller tager du blindt Oves påstand for pålydende? Og lægger lidt til for egen regning (Disse mennesker tror på et Kalifat og ikke på et demokratisk samfund)

Jeg kan sagtens følge begge kommentatorernes mening. Min holdning er bare, at der simpelthen stadig er et problem, når det er så let at slå tvivl om Asmaas position på forskellige punkter herunder sharia og dødsstraf. Jeg kan ikke stemme på et parti igen, hvor det pludselig er blevet diskutabelt, om visse medlemmer går ind for helt fundamentale frihedsværdier.

Til gengæld kan jeg måske nu stemme på Enhedslisten, som tidligere har forekommet mig at være direkte religionsfjendsk.

Svar til Mikkel Nybro: Hmmmmm, jeg mener nu, at Ny Alliance har en muslim som formand...

Gad vide, hvorfor Wahid Pedersen og de andre fundamentalistiske imamer anbefaler at stemme på Asmaa, og ikke Naser Khader? Det skulle vel ikke være fordi, at Asmaa selv er fundamentalist? Det mener Khader også, at hun er.

PS. Men som borgerlig (radikal) kan jeg kun opfordre Asmaa til IKKE at trække sig!

Alt tyder på, Enhedslisten får stemmer nok til næsten 4 mandater - men altså ikke kommer ind. Og de spildte stemmer kan blive afgørende for, at vi ikke får en S-SF regering.

Tja, man skulle næsten tro, at det er Venstre eller Dansk Folkeparti, der har sendt Asmaa ind i Enhedslisten...

Svar til Mona:

Hvis du går ind på religion.dk og søger på stening og Wahid Pedersen, vil du se, at imamen skam går ind for stening af kvinder, fordi det står i Koranen..

Tja, det er nogle særprægede anbefalere, at Enhedslisten har fået...

Enhedslisten fremstår totalt useriøst når de opstiller en kandidat som propaganderer for at kvinder er underlagt mænd og det er jo reelt hvad tørklædet signalerer indenfor den islamiske overbevisning. Det er ikke blot at sammenligne med et hvilket andet stykke beklædning, der er en helt specifik grund til at kvinder skal iføre sig det: det er kvindens ansvar ikke at friste mænd seksuelt. Nøjagtig samme mandschauvinistiske argumentation som kommer til udtryk i den holdning at kvinder selv er ude om det hvis de bliver voldtaget hvis de går "udfordrende" klædt. Som formanden for Islamisk trossamfund har udtalt (interview i weekendavisen) så han gerne at alle danske kvinder dækkede sig til. Det ville være for deres eget bedste. Og Islamisk trossamfund støtter som bekendt Asmaas kandidatur!

Iøvrigt er Asmaas insisteren på at bære tørklædet også udtryk for at hun sætter sin religion højere end sit politiske engagement. Som hun udtalte i et interview her i avisen så kan man ikke være muslim uden at gå ind for sharia og socialisme overlapper med denne religiøse lovgivning. Hun går altså ind for Enhedslistens program for så vidt det stemmer overens med hendes religion. Et socialistisk parti med respekt for sig selv kan ikke have en sådan kandidat.

Hvis man er så troende at man går med tørklæde, ikke giver hånd eller sætter sig til/ ved den anden køn, så er man også med på at utroskab skal straffes med stening, mænd må godt slår deres uartige koner og troende er forpligtet til at slå ateister ihjel. Sådan er reglerne, så I kloge hoveder, der prøver at pynte det med ”benægtelse”, er galt på det. Islam, kristendom, jødom eller…? Jeg snakkede med en ven forleden som er i pinse bevægelse. Det var skræmmende hvad han mente om homoseksualitet. Det startede med at det var en sygdom og endte med at de er skadelige dyr og skal udryddes. Sådan er religionen.
Men for mig tørklæde er et signal på dets bærendes uintelligente, uintellektuelle, ukritiske dogme holdning og tankegang. Hun praktiserer og demonstrerer en ide, der seksueliserer kvinder og dæmoniserer mænd. Og tænk på alle de flere tusinde mænd og kvinder, der i dette øjeblik sidder i fængsler, tortureres, piskes og hænges pga. disse religiøse regler.

Til Soheila: "Hvis du mener dit, må du også mene dat" er altid en farlig konklusion. Netop blandt troende er inkonsekvens et fremherskende fænomen. Eksempel: Homoseksuelle kristne præster (trods Bibelens udtrykkelige krav om dødsstraf for bøsser - ja, det står der faktisk! Flere steder!)

Der er derfor ingen grund til at tro, at Asmaa ikke skulle kunne være tilsløret, ikkehåndgivende muslim, samtidig med, at hun har progressive synspunkter på andre områder.

At det i mine øjne gør hende ret skizofren, er en anden ting, og jeg ville aldrig stemme på hende - men jeg ser ingen grund til at tvivle på hendes oprigtighed.

Derimod vil jeg opfordte webmaster til at tjekke "Kasim Maboub"s indentitet. Et så stupidt og stødende indlæg lugter langt væk af højreprovokatør.

Den danske presse nærer et nærmest hysterisk had til politikere der forsøger at repræsentere indvandrerne, og det netop i en tid, hvor udviklingen skriger på politikerer der har modet til at ville repræsentere indvandrernes interesser.

Store grupper af indvandrerne er blevet udstødt af arbejdsmarkedet og den generelle dæmoniseringen af indvandrerne i pressen gør, at der finder en generel diskriminering sted på alle niveauer i samfundet. Der er en stor risiko for at en stor del af indvandrerne udvikler sig til det man i gamle dage kaldte for et ”lumpen-proletariat”.

I den situation er det naturligvis utroligt vigtigt at nogle politikere og partier har modet til at tale indvandrernes sag. Men det er naturligvis ikke gratis. Marianne Jelved måtte eksempelvis opgive sit formandskab for de radikale fordi pressen (inklusive Dagbladet Information naturligvis) gennemførte en decideret hetzkampagne mod hende, der fortrinsvis skyldtes hendes insisteren på at tale indvandrernes sag.

Det er også muligt at dette kan koster Enhedslisten stemmer, og måske endda en periode, hvor partiet ikke er repræsenteret i folketinget. På den anden side, vil det være utroligt trist for vores samfund og vores demokrati, hvis den racistiske danske presse vinder i en sådan grad, at ingen politikere eller partier længere har mod til at ville repræsentere indvandrernes interesser.

I øvrigt er det meget muligt at journalist Peter Keiding i ovenstående artikel glæder sig lidt for tidligt. Det Peter Keiding med slet skjult tilfredshed beskriver som en ”kraftig tilbagegang” for Enhedslisten, kan meget vel for en stor dels vedkommende være en statistisk tilfældighed, da usikkerheden ved meningsmålinger mig bekendt ligger på mindst en procent.

Til Kasim Mabub:
Prostitution er verdens ældste erhverv. At forbudte det, gavner intet. Derimod er en legalisering medvirkende til at holde det i en kontrollerende ramme. Dette er ikke en teori. Tager til Iran og Dubai, Libenan, mm og se hvordan situationen er ift. f.eks. Dk.
Og ved du hvor mange af de tørklæde klædt piger drikker, tager stoffer og har seksuelle forhold til andre. I skjult. Og i meget større omfang end de ”frie” piger. Ikke for at være støttende. Jeg bruger dit eget ord. Hvem er så en kæmpe idiot? Jeg vil sige fjols. Ved du hvor mange jomfruhinder og ringemuskeler bliver syet på sygehuse om ugen. Og det er ikke på danske luder.

Hr. Vadmand;
1.- Hyggeligt at debatere med Dem igen.
2.- Læs venligst de sidste 5-6 linier af mit indlæg. Igen.

Og til Hr. Thomsen;
1.- Hyggeligt at debatere også med Dem igen:-)
2.- As U know!!! jeg er kvinde, invandrer!! på en måde, hverken politiker eller journalist. Har altid stemt på Ø, men vil ikke gøre det mere. Pga Asma. Læs mit indlæg. det er ikke hetz, men mit valg. Jeg er flygtet fra tørklæde og dets total for mig ulogiske filosofi. Hvorfor tror du at jeg vil have sådan en repræsentent i FT. Det er mange invandrer, der har samme holdning som jeg har. Lad ost ale for os selv. I skal ikke gøre jer talesmand for andre.

Svar til Per Vadmand:

1. Asmaa erklærer, at hun går ind for sharia. Så må hun rent logisk også gå ind for stening af utro kvinder og dødsstraf for bøsser, fordi det er en del af sharia.

2. Jesus har aldrig fordømt homoseksuelle eller krævet dødsstraf over bøsser.. Du forveksler Toraen, jødernes hellige bog, med Det Ny Testamente, de kristnes hellige bog.

Til Abildgård: Jeg gentager: Læs Bibelen - også NT - en gang til. Du indskrænker "Kristendommen" til at bestå af de jesusord, du kan acceptere. Det er selvfølgelig bekvemt at skære Paulus og de andre tågehorn og mørkemænd væk, men så er spørgsmålet, om man kan kalde det kristendom.

Men i øvrigt er min påstand, at mange muslimer - måske endda langt de fleste af de europæiske - har et lignende forhold til Koranen, som du har til Bibelen. Hvis du vil blive klogere, så læs interviewet med den muslimske bøsse i gårsdagens Information, der netop kunne (?) give dig et mere nuanceret syn på muslimer.

En helt anden ting er, at hele denne debat virker lidt hysterisk, da den er bygget på, at Enhedslisten i én enkelt meningsmåling er kommet under spærregrænsen (hvilket målingen endda selv angiver som ikke statistisk signifikant).

At dette sker over et halvt år EFTER, at Asmaa er blevet opstillet, får det hele til at virke endnu mere absurd.

"Rygterne om min død er stærkt overdrevne"
- vh Enhedlisten

- Det er vist den eneste kommentar som denne artikkel fortjener.

Ove, for lige at se hvor du har din opfattelse fra søgte jeg på stening på religion.dk - uden at finde det du åbenbart finder. Men jeg har haft lejlighed til at spørge Abdul Wahid personligt og jeg føler mig helt overbevist om at han ikke bifalder stening hverken af kvinder (eller mænd!) og dertil er ganske demokratisk indstillet.

Enhedslisten, nu og med nationalsocialister!

Læs her om de tætte historiske bånd mellem islamister og nazister som også rækker frem til vore dage:

http://www.weekendavisen.dk/apps/pbcs.dll/article?AID=/20070824/BOGER/10...

Lad den lille amatør fra Greve blive i spjældet og lad de rigtige komme til!

Niels.. Din ignorance overskygger det umulige.

Kun 1 procent af de danske indvandrere anfægter et demokratisk og går ind for den islamistiske fascisme?!
Med eksempler som Hizb-Ut-Tahrir's evne til at fiske popularitet blandt indvandrerkredse (der svarer til hvis DNSB høstede 70.000 medlemmer), og mængden af æresdrab, massevoldtægt, kønsapartheid, tvangsægteskaber, som alle steder peger på kraftige statistikker.
Hvordan skulle problemer i en så massiv mængde kunne eksistere hvis det kun var det ene procent der besad den religiøse fanatisme?
I så fald ville al snak om indvandrervanskeligheder forstumme. Men det er ikke tilfældet.

Det var præcis den samme indstilling de politisk korrekte socialdemokrater på Auken-fløjen, og de fejlopfattende lallehumanister så på tingene før regeringsskiftet i 2001.

Befolkningens bekymringer vedr. integrationen stod alligevel ganske klar i valgresultaterne, og var direkte fremprovokeret som følge af de mangeårige fortielser, og problembenægtigelser i de sidste 15 år.

Der er i øvrigt enorm forskel på politiske figurer som Naser Khader og Asmaa.

Hr. stifter af demokratiske muslimer gør stort ud af at udøve kritik af Islam, og de feudale samfundsstrukturer. Mens Asmaa har undviget at svare klaret på spørgsmål der vedrører kønsapartheid, stening, tvangsæagteskaber, sharia, whatever.
Det er gu' dæleme ikke nogen gevinst at kunne høste islamistiske stemmer, hvis det er de bagstræberiske strømninger der er tale om.

For de er grundlæggende uforenelige med et verdsligt syn, frisind, kvindefrigørelse og demokratiets grundlag (disse værdier har de "fremmedfjendske danskerdjævler" været meget bedre til at fremme, end de reaktionære islamister).

Selvfølgelig er Dansk Folkeparti ligesåvel helt ude i hampen, og fatter ikke en hegnspæl når det kommer til andet end at identificere fjendebilledet.
De har ingen konkrete løsninger på integrationsområdet, hvad der angår de udlændinge vi allerede _har_ i Danmark, og fortsætter med at kævle symbolretorik om halalkød og udanskhed som i de sidste 12 år.
Leads freakin' nowhere.

Men halalhippierne og problemfornægterne på venstrefløjen har netop gjort det muligt for dem at opnå så meget indflydelse med de massive fejltræk de har begået! Uden den massive benægtelse af integrationens vanskeligheder, ville Dansk Folkeparti ikke have en vare at sælge.

Det bør være slut med den venstreekstremistiske politiske korrekthed, der neddrosler kritiske synspunkter fra enhver front.
At anklage folk der blot NÆVNER objektive problemstillinger, og går i kødet reaktionære grupperinger, med anklager som "racisme" og 'hetz mod folkegruppe' er en skændsel uden lige!!

"Jeg har kæmpet mod reaktionære, religiøse strømninger, og kvindeundertrykkelse i hele min ungdom. Hvorfor skulle jeg stoppe med det nu, bare fordi det er folk med en anden kultur?"
- Ole Sohn, SF.

Jeg anbefaler alle at læse Erik Holstein's "Det frontale kultursammenstød".
En bog der relaterer til virkeligheden, dog set fra et progressivt synspunkt.

Svar til Mona:

Imam Wahid Pedersen har udtalt til religion.dk, at han går ind for stening af kvinder, da det er en del af sharia. (Udtalelsen er ikke siden blevet dementeret). Asmaa går også ind for sharia. Går hun også ind for stening?

Svar til Vadmand:

Kristendommen bygger på Jesus. Og islam bygger på Muhammed. Det afgørende er derfor, hvad de to relgionsstiftere sagde og gjorde. Jesus fordømte ikke homoseksualitet. Det gjorde Muhammed, der krævede dødsstraf over bøsser. Det er en af de mange fundamentale forskelle på de to religioner.

Her er en link til artiklen på religion.dk, hvor imam Wahid Pedersen skriver, at stening ikke er til diskussion, fordi skaberen påbyder os (muslimer) at stene utro kvinder:

http://www.religion.dk/artikel/187704

PS. Det er sandeligt et kønt selskab, som Enhedslisten er havnet i. Gad vide om Asmaa er enig med sin imam og anbefaler?

Imodsaetning til Mona kunne jeg godt finde artiklerne paa religion.dk der handler om Wahid Petersens fortale for stening af aegteskabsbrydere. Her er et citat:
"stening til døde er en meget grusom straf, men det ændrer ikke på, at den set i et islamisk lys er blevet forordnet af Skaberen selv. Vi er derfor ikke umiddelbart bemyndigede til at ændre på samme. De ting, som er givet i Koranen eller af Profeten Muhammed i en utvetydig form, står for så vidt ikke til diskussion blandt muslimer".

Og her er linket: www.religion.dk/artikel/187222

Kasim Naboubs reaktion paa min tidligere kommentar er blevet bortcensureret, sandsynligvis fordi den blev klassificeret som "stoedende kommentar". Jeg blev faktisk ikke stoedt over hans kommentar, snarere skraemt. Han overfusede mig paa en aggressiv og voldsom maade som var helt ude af proportioner med hvad jeg skrev i min kommentar. Min umiddelbare reaktion var at holde mig langt vaek fra debatten. Lidt senere taenkte jeg at hans respons var et perfekt billede paa netop den holdning som formanden for Islamisk trossamfund, Chendid, giver udtryk for: kvinder goer klogest i at daekke sig til for deres egen sikkerhed.
Og jeg overvejede en stund at skrive en kommentar hvor jeg forsikrede om at jeg havde forstaaet budskabet og lydigt ifoert mig toerklaedet. Men jeg synes faktisk ikke engang det er sjovt og jeg har naar jeg skal vaere aerlig mistet lysten til at deltage i denne debat.

Jeg anbefaler at alle begynder at læse Koran, Biblen, Tora. Det bliver mange, der vil bliver forbavset/ skuffet over ligeheden. Historie om Adam& Eva, Ibrahim, Sodoma. Tørklæde og svinekød og skalddyre. Bevares.
Men ok, ok...Nogle tror også på julemand, snehvide og Harry Potter. På en måde skyldes det afmagt og ønske om en bedre verden. De gode mod de onde. Gør en god gerning for beløning og vær bange for straffen ved onde handlinger. Det er helt i orden, men helt ærligt. Tænk, hvis Arne Melchir, Søren Krarup eller Osmas tro handlede om De syv dværge eller Hr. Potter, så var de betragtet som skitzofrener. Gak.Gak...
Nu er de selvfølgelig troende. Respekt, men de får ikke min stemme. Heller ikke EL. De svigtede dem som mig groft.

MEN..... betingelserne for stening er i Koranen heldigvis så godt som umulige at opfylde - sådan læser Abdul Wahid det ihvertfald og det er Wahid meget glad for.

Der er mange ting man ikke bare kan besvare med et ja eller et nej. Og det giver som regel nogle meget interessante (og unuancerede) overskrifter.

Hvor ved du iøvrigt fra, at der ikke har været bragt et dementi?

Asmaa er den største skandale i Enhedslisten inden for de seneste år. Hendes politiske principper er ikke i nærheden af at stemme overens med Enhedslistens - at tage hende under deres vinger var et dumt move. Det viser både utroværdighed og tendens til populisme. Tænk jer nu om.

Imam Wahid Pedersen anbefaler at stemme på Asmaa, går ind for sharia - og stening af kvinder.

Asmaa går også ind for sharia - men inkluderer det også stening af kvinder?

Hvorfor er der ingen journalist, der spørger Asmaa om det?

Både imamen og Asmaa siger, at man ikke kan være muslim, hvis man ikke går ind for sharia. Og sharia inkluderer altså stening. Så det er relevant at spørge Enhedslistens spidskandidat om hendes holdning til stening.

PS. Her er linken med Wahid Pedersen igen:

http://www.religion.dk/artikel/187704

Kære Marie;
Jeg er skuffet. At du har mistet lysten at skrive indlæg. Det er lige præcist hvad fascismen ønsker. Skabe terror og angst og få ord og magt. Derfor må man ikke trække sig tilbage. Men ved du hvad. Hvis jeg skal være ærligt synes jeg ikke sådanne indlæg skulle fjernes. Det er intet andet ord, der er mere harmfulde mod det argument end den selv. Det beviser sin egen skyld, idioti og stupiditet.
PS: Asma er en skandale for enhedslisten.

Det her er vist først og fremmest Enhedslistens, fremfor Asmaas problem!
Derfor må jeg indrømme jeg finder det næsten ynkeligt at bede hende om at trække sig, for det vil mere være en fejen spørgsmålene under gulvtæppet end nogen løsning. Dette gælder også spørgsmålet om støtteudtalelser til væbnet kamp i f.eks. Irak, som selvfølgelig ikke blot er et personligt anliggende for netop henne.
Hvis hun ikke går frivilligt får EL måske i hvert fald en bedre chanse til at afklare nogle spørgsmål med sig selv. Foreløbig ingen beklagelser over nedturen herfra!

Asmaa støtter ikke Stening - eller dødstraf eller.....

Asmaa har rent faktisk indklaget to aviser til pressenævnet pga netop den påstand, for et par år siden. Det ville hun næppe gøre hvis hun var tilhænger.

Kilde: http://www.dr.dk/Regioner/Fyn/Nyheder/Andre%20nyheder/2006/04/28/170059.htm

At wahid pedersen støtter Asmaa, er jo ikke ensbetydendemedat hun støtter hans reaktionære og dogmatiske holdninger.

Så skulle den være lagt ned - og lad os da bare tage resten af de absurde påstande, der har været rejst mod Asmaa:

Holdning til Dødsstraf
Asmaa har gentagne gange, uden forbehold taget afstand fra dødsstraf – i Danmark og alle andre steder. Her er to eksempler:
Fra Ritzaus dækning af Enhedslistens pressemøde den 27/4 2007
- Jeg er ikke tilhænger af dødsstraf, og jeg er ligeglad, hvilket samfund vi snakker om, eller hvilken tid vi taler om. Det er ikke noget, jeg støtter eller har til hensigt at støtte.
Asmaa i P1-debat (d.26/4)
”Jeg tager klar afstand fra dødsstraf. Det er ikke noget vi skal ha i Danmark eller andre steder”
Helt anderledes er det med Dansk Folkeparti, hvor Søren Krarup FAKTISK ikke i alle tilfælde vil afvise dødsstraf.

Homoseksuelles rettigheder
Asmaa går ind for FULD ligestilling af homoseksuelle. Det betyder at hun siger ja til homoseksuelles ret til at adoptere, til lesbiskes ret til insemination. Det er meget få partier i folketinget der har en så progressiv seksualpolitik. Både højrefløjen og flere ledende SF´ere er helt imod disse rettigheder til homoseksuelle.
Citat fra Information den 25/4 2007-04-26
- Der er ikke nødvendigvis en modsætning mellem at være muslim og acceptere homoseksualitet. Det ligger under den personlige frihed, som er meget vigtig for mig."

Foreningen Sabaah af homoseksuelle med muslimsk baggrund har takket for Asmaas udtalelser i en artikel i EB fra 14. maj 2007
”Da for eksempel Asmaa Abdol-Hamid for nylig offentligt sagde, at hun ikke har noget problem med homoseksuelle, var det et kæmpe skridt for os, siger Ibrahim til ekstrabladet.dk.”

Kvindefrigørelse
Asmaa er tilhænger af fuldstændig økonomisk, retslig og politisk ligestilling mellem kønnene.
Citat fra BT 20/4 2007
» Vi er stadig midt i en ligestillingskamp. Vi er ikke så langt, som vi burde være. Der er for få kvinder på erhvervslivets topposter, i medierne, i Folketinget. Der er stadig meget at kæmpe for.«

Lad os nu diskutere på et ordentlig grundlag.

Som jeg ser det er opstillingen af Asmaa en kæmpe mulighed. En mulighed for at vise at bde DF og Hizb-Ut Tahrir tager fejl, når de siger at muslimer ikke kan deltage i demokratiet som alle andre. Hvis hun bliver hetzet ud af politik, vl det være en sejt for de mørkeste kræfter og vil sætte processen henimod integration og sameksistens alvoligt tilbage.

Jeg tror også hun kan blive et forbillede, for unge muslimske kvinder og kan være med til gøre op undertrykkende traditioner som findes blandt muslimerne. De ændres i hvert fald ikke af en selvfed majoritets stigmatisering.

PS. Jeg er 110 % ateist og har det meget svært med religion og religiøse, men for mig at se handler det her ikke om religion, en om eksklusionen af et mindretal i Danmark.

Et par afsluttende bemærkninger:

1. Asmaa har udtalt sig meget tvetydigt om sin holdning til dødsstraf til Politiken. Efterfølgende erklærede hun, at det havde hun ikke sagt, og Enhedslisten ville derfor sende et dementi til Politiken. Det er mærkeligt nok ikke blevet afsendt. Måske skyldes det, at Asmaa og Enhedslslisten opdagede, at Politiken havde samtalen med Asmaa på bånd?

2. Asmaa siger i lighed med sin imam og anbefaler, Wahid Pedersen, at hun går ind for sharia, og at man ikke kan være muslim uden at gå ind for sharia. Men taler hun med to tunger? Det må hun jo nødvendigvis gøre, hvis hun samtidig tager afstand fra grundelementerne i sharia, som bl.a. dødsstraf, stening, homofobi m.v. Og hvorfor har hun ikke taget afstand fra imamen og hans fundamentalistiske synspunkter?

3. De radikale har på et landsmøde fordømt sharia, og vedtaget, at ingen kan stille op for de radikale, der støtter sharia. (Forslaget blev fremsat af muslimen Naser Khader). Hvorfor har Enhedslisten ikke vedtaget en lignende resolution imod denne barbariske side af religiøs fundamentalisme?

Citat: "Hun kan blive et forbillede for unge muslimske kvinder og kan være med til at gøre op med undertrykkende traditioner...."
BEVARES........
Hvad i alverden taler I om!!
Hun demonstrerer undertrykkelse. Hun praktiserer stolt, skikke, tradition og tro. Ja. Hun bliver et forbillede for unge muslimske kvinder. Det er problemet. Og et ønskebillede for disses forældre. Hun giver status til "holde sig ren for sin fremtidige ægtemand" s holdning.
Hun er symbol på alt undertrykkelse. Og ja, mindretal. EL kan fortsætte kampen. Slet slet ikke for at sammenligne noget. Lad være med fortolke andres ord, men Johnny Hansen kan være næste kandidat. De er sørme mindretal.

Til Politiken ville Asmaa ikke svare ja eller nej til, hvorvidt hun gik ind for dødsstraf.

I det hele taget har Asmaa store problemer med sandheden, som dette portræt skrevet af Informations tidligere chefredaktør dokumenterer:

http://www.sappho.dk/Den%20loebende/socialist.html

Hvis hun virkelig går ind for ligestilling, kan hun begynde med at tage sit tørklæde af. En start på sin egne frigørelse og et stop på kønsdiskrimination.
Hun diskriminerer både mænd og kvinder.

At du har besluttet sig for hvad Asmaa udtrykker med sit tørklæde og andre symboler siger vist mere om dig. Asmaa prædiker sgu ikke at nogen skal "holde sig ren". Hun forsøger faktisk at præsentere sine holdninger, men bliver ramt af en mur af fordomme og rigiditet, som altså ikke kommer fra muslimske kredse. De kommer tvært imod fra kredse af hvide middelklasseborgere som på forhånd har besluttet sig for hvad islam indeholder, frem for at lytte til individet Asmaa.
Asmaa bliver fordrejet i en grad som er helt ekstrem. Medierne er gået i selvsving over at bekræfte hinanden i, at Enhedslisten er ved at gå i opløsning. Det kan undre, at dagens leder af Information halvvejs erkender, at Asmaa bliver mistolket, men alligevel synger med i det kor. At de på en gang beklager Enhedslistens ene dårlige meningsmåling, men samtidig bygger videre på fortællingen om partiets endeligt.
Mildest talt en halvhjertet indsats.

Det værste er vel, at hele den danske presse har glemt, hvordan Asmaa har løjet om sin fortid. Det var om hendes skolegang og det var om hendes forhold til socialdemokraterne på Fyn. Hun har tilmed sagt, at hun vil lade sig styre af sin religion i politik, så mere venstreorienteret er hun altså ikke. Hyklerne fra enhedslisten kommer ud på en ørkenvandring efter næste valg, hvis ikke de utilfredse medlemmer udskifter ledelsen inden.

Til Johanne.
Jeg har læst Koranen. For den sags skyld også biblen og Tora og Avesta. Har du? Jeg har(højt gravid) fået tæsk af tørklæde klædte kvinder for min forkerte opsætning af tørklæde. Har du? Jeg har siddet i fængsel for mine tanker og holdninger og for at protestere imod tørklæde. Har du? Jeg har livet med, boet sammen, diskuteret og blevet angreb af disse fundamentalister. Har du? Jeg har oplevet mine venner bliver henrettet pga forkerte!! beklædning og tænkning. Har du? Jeg ser ikke, som dig, tørklædet som en beklædning, men som et tegn på en tankegang, som jeg kender meget godt, baseret på erfaring og oplevelser. Personligt. Følt på egen krop. Hørt og set med egne øjne og ører.
Det er modsætning i sig selv. Man kan ikke bære tørklæde og kæmpe for kvindernes ret. Man kan ikke lad være at sidde ved en mand i bus og taler for ligestilling. Det er i orden at hun bærer tørklæde og ikke giver hånd til mænd, men hun skal sørme ikke repræsenterer mig i FT. Men hvad ved du? Har du hørt hende udtaler sig i JP sagen? Om Teo Van Goghs mord og om Ayaan Hirsi Ali? Ved du hvad hun mener om fælles gymnastik og svømning i 3-4. klasse? Hvad er dine udtalelser baseret på?

Allerførst - siden jeg fik valgret for 30 (!) år siden har jeg stemt på VS - og siden enhedslisten. Men så længe Asmaa står på partilisten vil jeg IKKE stemme.

For min skyld må mokken gerne tro på det flyvende spaghetti-monster, julenissen, jomfru-fødsler eller muhammed. Jeg er bedøvende ligeglad. Men den slags overtro hun reklamerer for hører ikke hjemme i et socialistisk parti, der burde være en fornuftsbetonet modvægt til den religion, som vi alle bliver belemret med dag efter dag efter dag efter dag. Jeg kan sgu ikke en gang holde en fødselsdag for min fire-årige uden at kagemandens pynt bliver en front i kulturkampen. Og jeg GIDER ikke. Jo ældre jeg bliver, jo mere afskyr jeg religioner og folk som Asmaa.

Det er muligt, at Asmaa offentligt definerer sig selv som socialist; men hun var altså, for ikke så længe siden, med til at politi-anmelde Jyllands-posten for blasfemi (!!!!!!!!) - sammen med de mest sorte og reaktionære imamer.

Hvis ikke dét var et forsøg på at presse hendes tro ned over alle os andre, kristne, buddhister og ateister, så ved jeg ikke, hvad det var. (Jeg venter i øvrigt spændt på Frank Åens eller Runes kronik om at Marx ikke mente det lige sådan, da han skrev om religion og opium)

På et personligt plan, som mand, kan jeg så også blive ret ond i sulet over Asmaas holdning til mænd: At kvinder er nødt til at gå med tørklæder for at afholde os liderlige mænd fra at miste kontrollen over os selv.

Pelle Dragsted mener at Asmaa-sagen handler om “eksklusionen af et mindretal i Danmark”. Til det kan jeg kun sige - ja, gu er det eksklusion. Alle partier, alle, udelukker folk, som ikke er enige med dem. Det er der ikke noget odiøst i.....så længe det skyldes politiske uenigheder. (Hvis f.eks. Dansk Folkeparti ikke ville have Ole Sohn som medlem, er det nok ikke fordi de har noget imod midtjyder).

Mest skræmmende blandt indlæggene her er nok Nielś bemærkning:”Asmaa er en fantastisk dygtig politiker som har hjulpet Enhedslisten med en masse stemmer bl.a. fra de islamiske medborgere.”.

Hvad Niels skriver her - og desværre er jeg bange for at han har ret - er at vi er på vej mod et system med etnisk/religiøse stemmebanker. Vi HAR set hvad det betyder i andre lande. Det vil føre til konflikter, som ikke kan løses demokratisk. Hvis socialister begynder at spille det spil, har vi allerede tabt.

I Socialistisk Folkeparti er der en lang tradition for, at en lang række af de mest prominente og toneangivende medlemmer af partiet er teologer. Man kan eksempelvis nævne at SF i en årrække besatte borgmesterposten i Vejle med et partimedlem der er præst, ligesom i der i SFs hovedbestyrelse er præster repræsenteret. Det viser med al ønskelig tydelighed at et moderne venstrefløjsparti sagtens kan have et nutidigt og pragmatisk forhold til religion.

Jeg undrer mig meget over hvorfor alle de debattører der argumenterer med at religion og venstrefløjen er uforenelige størrelser aldrig har været på banen i forhold til de mange præster i SF.
Det skyldes sandsynligvis at der gælder andre regler i Danmark, hvis den religion der er tale om, tilfældigvis skulle være Islam.

Når det gælder Islam befinder en stor del af danskerne, (desværre også af dem som føler et tilknytningsforhold til venstrefløjen) i en aldeles formørket tilstand, hvor man ureflekteret reproducerer en stereotypt, primitiv og islamofobisk fjendebillede af ”de andre”, der uvilkårligt frembringer associationer til tredivernes Tyskland.

Det er således typisk for den aktuelle tilstand i dagens Danmark at man i årevis kan have teologer repræsenteret som prominente medlemmer af det største venstrefløjparti i Danmark, uden at det bliver italesat eller giver anledning til nogen form for debat, men ligeså snart et venstrefløjsparti vover at opstille en muslim på en fremtrædende post, bryder hysteriet ud i lys lue.

Velkommen til kolonihavehuset.

Per Thomsen,

Det er en meget billig og overfladisk betragtning du her fremfører. Du putter folk i kasser efter deres arbejde eller kald, men ikke efter deres menneskelige substans og dens udtryksform. Der er verdener til forskel mellem at gå ind for de ting Koranen foreskriver og så at være præst i en dansk folkekirke. Det er enten dumhed fra din side eller manipulation. Ud fra dine tidligere indlæg tillader jeg at antage at det er manipulation.

Kære Ib
Du skriver:

" Der er verdener til forskel mellem at gå ind for de ting Koranen foreskriver og så at være præst i en dansk folkekirke."

Er du sikker på det Ib? Hvad har du egentlig af belæg for den påstand? Hvilken forskel er der egenlig på de to verdensreligioner, når det kommer til stykket? De har i hvertfald det til fælles, at de begge kan fortolkes på en yderst ekstremistisk måde.

Hevm er det lige der er overfladisk her Ib?

Per Thomsen;

Man skal være fair, ikke manipulerende og viden fyldt om det man udtaler sig.
Det handler ikke om Asmaa være muslim. Det handler om Asmaa være et så troende religiøst individ, at hun går med tørklæde. At hun ikke giver hånd til mænd og vil ikke sætter sig ved siden en mand i bussen. De SF teologer/præster nægter ikke giv hånd til deres kvindelige kolleger og synes vel ikke at Teo Van Gogh og Ayaan Hirsi Ali blev straffet, som konsekvens for deres handlinger og …
For din information, nedenstående med muslimsk eller andet religion, indvandre baggrund sidder i SFs hovedbestyrelse og er allerede i MF eller er kandidater.

Özlem Cekic (kvinde,Tyrkiet)
Uzma Ahmed Andresen(kvinde, pakistan)
Kamal Qureshi(mand,Pakistan)
Nahid Riazi(kvinde,Iran)

Og nej. Ingen protest.

Måske er Rachid El Mousti også en interessent emne. Han er ikke MF'er, men sidder i SF's hovedbestyelse og har samme etniske baggrund som Asmaa. Respekt. Heller ikke protest her.

Det vrimler med præster i Socialistisk Folkeparti. Man kan eksempelvis pege på kendisser som den forhenværende borgmester i Vejle, eller Svend Aukens søster. –Og i andet og tredje geled er der simpelthen så mange teologer, at man ville kunne fodre svin med dem. Der er flere præster i SF end der er i Kristeligt Folkeparti. Hvis målestokken er antal partimedlemmer der er teologer, så er SF uden sammenligning landets mest religiøse parti.

Sådan har det været i årevis, uden at det har været genstand for debat. Og med god grund, for det burde være det mest selvfølgelige i verden at man i et moderne venstreorienteret parti har et pragmatisk forhold til religion.

Derfor er det også først nu, hvor et venstreorienteret parti har opstillet en muslim, at vi får debatten, (eller hvad vi nu skal kalde det aktuelle hysteri) om forholdet mellem religion og venstreorienterede værdier. Det demonstrerer først og fremmest atter engang det pinagtige faktum at Danmark er en af de mest islamofobiske nationer i Verden.

Pia Kjærsgaards og Annders Fogh Rasmussens værdikamp har i sandhed sat sig sine spor – også på venstrefløjen. Velkommen i kolonihavehuset!

Det vrimler med præster i Socialistisk Folkeparti. Man kan eksempelvis pege på kendisser som den forhenværende borgmester i Vejle, eller Svend Aukens søster. –Og i andet og tredje geled er der simpelthen så mange teologer, at man ville kunne fodre svin med dem. Der er flere præster i SF end der er i Kristeligt Folkeparti. Hvis målestokken er antal partimedlemmer der er teologer, så er SF uden sammenligning landets mest religiøse parti.

Sådan har det været i årevis, uden at det har været genstand for debat. Og med god grund, for det burde være det mest selvfølgelige i verden at man i et moderne venstreorienteret parti har et pragmatisk forhold til religion.

Derfor er det også først nu, hvor et venstreorienteret parti har opstillet en muslim, at vi får debatten, (eller hvad vi nu skal kalde det aktuelle hysteri) om forholdet mellem religion og venstreorienterede værdier. Det demonstrerer først og fremmest atter engang det pinagtige faktum at Danmark er en af de mest islamofobiske nationer i Verden.

Pia Kjærsgaards og Annders Fogh Rasmussens værdikamp har i sandhed sat sig sine spor – også på venstrefløjen. Velkommen i kolonihavehuset!

Det vrimler med præster i Socialistisk Folkeparti. Man kan eksempelvis pege på kendisser som den forhenværende borgmester i Vejle, eller Svend Aukens søster. –Og i andet og tredje geled er der simpelthen så mange teologer, at man ville kunne fodre svin med dem. Der er flere præster i SF end der er i Kristeligt Folkeparti. Hvis målestokken er antal partimedlemmer der er teologer, så er SF uden sammenligning landets mest religiøse parti.

Sådan har det været i årevis, uden at det har været genstand for debat. Og med god grund, for det burde være det mest selvfølgelige i verden at man i et moderne venstreorienteret parti har et pragmatisk forhold til religion.

Derfor er det også først nu, hvor et venstreorienteret parti har opstillet en muslim, at vi får debatten, (eller hvad vi nu skal kalde det aktuelle hysteri) om forholdet mellem religion og venstreorienterede værdier. Det demonstrerer først og fremmest atter engang det pinagtige faktum at Danmark er en af de mest islamofobiske nationer i Verden.

Pia Kjærsgaards og Annders Fogh Rasmussens værdikamp har i sandhed sat sig sine spor – også på venstrefløjen. Velkommen i kolonihavehuset!

Det vrimler med præster i Socialistisk Folkeparti. Man kan eksempelvis pege på kendisser som den forhenværende borgmester i Vejle, eller Svend Aukens søster. –Og i andet og tredje geled er der simpelthen så mange teologer, at man ville kunne fodre svin med dem. Der er flere præster i SF end der er i Kristeligt Folkeparti. Hvis målestokken er antal partimedlemmer der er teologer, så er SF uden sammenligning landets mest religiøse parti.

Sådan har det været i årevis, uden at det har været genstand for debat. Og med god grund, for det burde være det mest selvfølgelige i verden at man i et moderne venstreorienteret parti har et pragmatisk forhold til religion.

Derfor er det også først nu, hvor et venstreorienteret parti har opstillet en muslim, at vi får debatten, (eller hvad vi nu skal kalde det aktuelle hysteri) om forholdet mellem religion og venstreorienterede værdier. Det demonstrerer først og fremmest atter engang det pinagtige faktum at Danmark er en af de mest islamofobiske nationer i Verden.

Pia Kjærsgaards og Annders Fogh Rasmussens værdikamp har i sandhed sat sig sine spor – også på venstrefløjen. Velkommen i kolonihavehuset!

Sider