Note
Læsetid: 1 min.

Guitaristen Peter Thorup er død

Indland
6. august 2007

Sangeren og guitaristen Peter Thorup er død, 58 år. Han døde fredag aften på Bornholms Hospital efter længere tids sygdom.

Peter Thorup var til bluesrock og en af de få danske guitarister, som har gjort sig gældende i udlandet. Det skete, da han i slutningen af 1960'erne forlod gruppen Beefeaters for at arbejde sammen med Alexis Korner, som var manden bag The Rolling Stones.

Herhjemme blev Peter Thorup nok mest kendt, da han sang duet med Anne Grete med en dansk version af Dolly Parton og Kenny Rogers' "Islands In The Stream", som fik den danske titel "Skibe Uden Sejl". I 2004 modtog han prisen som årets danske bluesnavn.

ritzau

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her