Note
Læsetid: 1 min.

Hård velkomsthilsen fra deltidslærerne

Indland
31. august 2007

I et åbent brev med overskriften "De løstansatte lærere byder velkommen" fortæller de deltidsansatte på Det Humanistiske Fakultet på Københavns Universitet om de vilkår, de må arbejde under. Brevet er rettet til de nystartede studerende og bliver offentliggjort i Universitetsavisen i dag. Brevet omtaler blandt andet den måde, hvorpå universiteterne har gjort brug af eksterne lektorer og ikke mindst undervisningsassistenter:

"Staten og universiteterne indså hurtigt, at der var store penge at spare ved at misbruge disse stillingskategorier til billig, men højt kvalificeret undervisning. Systemet er derfor blevet udnyttet i en sådan grad, at mange folk i op imod 40 år har været ansat for et semester ad gangen og endda uden almindelige overenskomstsikrede rettigheder som pension, løn under sygdom, barsel mv."

Med brevet forsøger de deltidsansatte at gøre opmærksom på deres arbejdsvilkår og få de studerende til at tage stilling.

"Det er bestemt ikke vores mening at tage de studerende som gidsler i vores sag, men de har ret til at vide, hvilke forhold mange af deres undervisere bliver budt. De hører med i ligningen og har da også en form for ansvar for forholdene på samme måde, som en kunde i en butik også har et ansvar for, at personalet bliver behandlet ordentligt," siger Morten Hjelt, der har været med til at forfatte brevet. jny

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her