Læsetid: 1 min.

Hizb-ut-Tahrir: Danmark nærmer sig et diktatur

Det første skridt mod et diktatur er taget, når flere politiske partier ønsker Hizb-ut-Tahrir forbudt i Danmark. Det siger organisationens talsmand i Danmark
Talsmand for Hizb ut-Tahrir Fadi Abdullatif, da Hizb ut-Tahrir Danmark i går holdt sin tredje årlige konference med titlen Khilafah - Muslimernes Livsvigtige Sag. Konferencen blev afholdt i KB Hallen på Frederiksberg.

Talsmand for Hizb ut-Tahrir Fadi Abdullatif, da Hizb ut-Tahrir Danmark i går holdt sin tredje årlige konference med titlen Khilafah - Muslimernes Livsvigtige Sag. Konferencen blev afholdt i KB Hallen på Frederiksberg.

Lars Nybøll

Indland
27. august 2007

Danmark er på vej mod at udvikle sig til et diktatur, når politikerne i Folketinget igen gør et forsøg på at få Hizb-ut-Tahrir forbudt ved lov. Omkring 1.500 medlemmer og sympatisører af den omstridte organisation var i går samlet i KB-Hallen i København, og her var kritikken af Dansk Folkeparti og De Radikale hård fra talsmand Fadi Abdullatif.

"Det her er et skridt mod et diktatursamfund. Præcis det man plejer at kritisere Mellemøsten for. Udviklingen betyder, at forskellen mellem diktaturer og europæiske regeringer udviskes," siger Fadi Addullatif til Ritzau. Dansk Folkeparti og De Radikale brugte søndagens møde som anledning til igen at kræve Hizb-ut-Tahrir opløst, sådan som det er sket i for eksempel Holland og Tyskland.

'Ren propaganda'

De Radikale vil have Justitsministeriet til at undersøge, om man kan rejse tiltale efter Grundlovens paragraf om foreninger, der virker med vold for at fremme deres formål.

Dansk Folkeparti vil genfremsætte et beslutningsforslag om en opløsning ved lov, når Folketinget mødes igen. Men det får ikke Fadi Abdullatif til at frygte for organisationens fremtid. Han henviser til, at daværende rigsadvokat Henning Fode i 2004 afviste, at der er juridisk grundlag for et forbud.

"Det er ren valgpropaganda, for det er jo allerede en gang slået fast, at man ikke ifølge Grundloven kan forbyde os," siger Fadi Abdullatif.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Ikke desto mindre har Abdullatif ret. Forbud mod politiske partier er principielt udemokratisk. Personer, der direkte opfordrer til vold, kan rammes af straffeloven, og det bør man nøjes med. Ellers bliver det alt for let for det til enhver tid siddende flertal at ramme oppositionelle mindretal.