Læsetid: 2 min.

Information med nyt, stramt layout

Fra i dag indføres layoutet fra tillæggene Paradoks og Refleks i hele avisen. Samtidig forandres forsiden, debatsiderne og inden længe også film- og bogstoffet fredag og lørdag
Indland
17. august 2007

I februar i år lancerede Information tillæggene Paradoks og Refleks henholdsvis fredag og lørdag. Modtagelsen af dem har været overvældende, og både indhold og form har fået stor ros.

Derfor indføres layoutet fra 2. sektionerne fra i dag i hele avisen. Skrifttypen sættes en anelse op, båndet øverst på siderne bliver smallere, titlerne på de enkelte opslag ændrer udseende, og det samme gør faktabokse, billedtekster og noter. Samtidig vil der være flere fremhævede citater for at styrke antallet af indgange til de enkelte artikler.

Forsiden ændrer også udseende. Det brede henvisningsbånd øverst rykker ned under avisens Information-logo for at skabe et renere og roligere udtryk, så forsiden og dens elementer er lettere at læse og afkode.

Styrker læsbarhed

Forandringerne har til formål dels at give avisen et samlet undtryk, dels at styrke tilgængelighed og læsbarhed og skal ses i sammenhæng med de løbende forandringer, omlægninger og justeringer af Information siden formatskiftet i november 2004.

De har alle arbejdet hen mod at gøre Information til en mere fokuseret nicheavis, som på en velredigeret og prioriteret måde giver læserne perspektiv, baggrund og analyse.

Information er en holdningsavis, hvor debatten har stor prioritet. Samtidig med de layoutmæssige ændringer lægges debatsiderne derfor også om.

Nyt og mere debat

Både kronikken og læserbrevene får hver især en hel side, citater fra debat i andre aviser, bedre layout og placering af påtaler, kommentarer og læserbreve vil skabe mere dynamik på debatsiderne.

Med vores nytiltrådte kronik- og debatredaktør Mette Højbjerg ved roret vil debatsiderne i den kommende tid blive tilført flere nye initiativer, der vil skabe endnu bedre sammenhæng mellem læserdebatten og den øvrige avis.

Inden for de kommende uger vil film- og bogstoffet i henholdsvis Paradoks om fredagen og Refleks om lørdagen ligeledes undergå forandringer, der vil styrke begge områder, ligesom vi på samme tidspunkt vil lancere en helt ny version af Informations internet-avis.

Mere herom senere. I første omgang er det redaktionens håb, at læserne vil tage godt imod de forandringer, som kan ses i avisen fra i dag, og sammen med os vil mene, at de giver avisen endnu et løft.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her