Nyhed
Læsetid: 3 min.

Information.dk i internationalt samarbejde

Information.dk bliver i dag relanceret som et medie i sin egen ret
Indland
29. august 2007
Information.dk bliver i dag relanceret som et medie i sin egen ret

Et nyt information.dk gik i luften i går. Med langt mere indhold, i et smukkere og bredere layout, med links til det væsentlige på internettet og med et åbent arkiv. Der er ikke blot tale om nyt design. Det er en helt ny internetavis.

Det er ikke vores ambition at konkurrere med de stadigt flere internetmedier, der leverer hurtige nyheder udvalgt efter stadigt mere tvivlsomme væsentlighedskriterier. Information.dk vil derimod tage udgangspunkt i det, vi som avis gør bedst: at sætte nyhederne i perspektiv og sammenhæng.

En af de vigtigste nyskabelser på information.dk er muligheden for at følge vores dækning af bestemte emner over tid. Vores artikler bliver kædet sammen af 'tags' eller emneord - og læserne af internetavisen kan således abonnere på vores dækning af alt fra Irak-krigen (information.dk/emne/irak) til folkeskolen (information.dk/emne/folkeskolen).

Det giver mulighed for at fordybelse. Vi er stolte af at kunne præsentere Danmarks mest seriøse internetavis.

Åbent arkiv

Der er stadig store fordele ved at abonnere på den trykte Information. Det giver adgang til hele dagens avis - også på internettet.

Vi har samtidigt valgt at åbne vores arkiv for alle. I stedet for at pakke gamle nyheder ind bag en betalingsmur, har vi valgt at bruge vores artikelarkiv aktivt.

Information kan ikke dække alt. Derfor linker vi ud til væsentlige nyheder på internettet. Det vigtigste for avislæsere er ikke, om vi eller andre har skrevet artiklen. Vi tror, at internetbrugerne kommer tilbage til information.dk - så længe vi sender dem ud til væsentlige og læseværdige artikler.

I vores nye layout har vi arbejdet på læsevenligheden. Når nyheder i fremtiden skal distribueres på internettet, nytter det ikke, at aviserne kun kan kommunikere i noteform. Derfor er der på information.dk plads til de store, perspektiverende features.

Med et stort arkiv, der indeholder artikler fra mere end 10 års Information, er det en kunst at finde de rigtige artikler frem. Derfor udstyres alle artikler med emneord, der binder nyhederne sammen over tid. Emner kan være store (velfærd) eller smalle (Chad Kultgen).

Udfordres af læserne

Information gav som den første avis i Danmark vores læsere mulighed for at debattere alle artikler på information.dk. På den nye internetavis har vi gjort os umage for at skabe gode rammer for debatten - vi værdsætter nemlig at blive udfordret af vores læsere.

Brugernes kalender har fundet vej til forsiden af avisen. Her kan læserne skabe opmærksomhed om debat- og kulturarrangementer, som de finder væsentlige.

Luftskibet - Informations blog-site - har ligeledes fået masser af plads på avisen. Det vil forhåbentligt betyde, at endnu flere vil opdage mange af de fremragende blogs, der er at finde - lige nu for eksempel den studerende Siri Hjelm Jacobsens skildring af livet med udlændingeservice (http://luftskibet.information.dk/nyc_kbh)

Internationalt samarbejde

For en lille avis som Information er det dyrt at udvikle en ordentlig internetavis. Men det forhold gælder også for store aviser som tyske Die Welt og den amerikanske The New York Observer. Derfor har Information taget initiativ til et internationalt samarbejde med en række aviser - herunder Die Welt og The New York Observer. Samarbejdet offentliggør vi i dag - interesserede kan læse mere på theopensourcenewspaper.org

Alle aviserne i samarbejdet udvikler deres internetaviser eller blog-sites på samme open source platform: Drupal.

Aviserne deler både udvikling og erfaring - og da platformen er open source, kan store som små aviser hoppe på vognen uden at skulle betale en formue bare for at komme i gang. Det vil komme en lang række mindre og lokale aviser til glæde - og vi er glade for at skubbe til den udvikling. Også vores danske konkurrenter er velkommen til at være med.

Med det nye information.dk er det vores ambition, at vi også på internettet bliver den mindst ringe.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Michael Skaarup

tillykke...

jeg synes, at det er nogle fede initiativer, som i har gennemført, i den nye web version.

jeg synes, at jeres valg af open source, og dermed at samarbejde med andre omkring udvikling og vidensdeling, er værd at fremhæve.

Jeg synes derfor at det ville være rart med en debat om (digitale) ophavsretiigheder, vs. (global) udvikling.. Dvs, retten til at have retten, til f.eks at vide hvordan man fremstiller en speciel medicin, eller retten til en kopiafgift for "skoleviden", når folkesskolerne ikke har råd bøgerne, der skal bruges i undervisningen.

fred og frihed

G13 - 06.10.07

Bravo. Opensource er fremtiden. I har tilsluttet jer Guardian med gratis arkiver. Uagtet jeg har været holder i mange år, så er det en glæde, at avisen er åben for alle.

Smukt layout.

Tillykke

Bravo!

Et dejligt rent design uden de irriterende lyd+billede flashreklamer, som støjer både syns- og lydmæssigt på de øvrige nyhedssites.

Desuden loader Jeres site også meget hurtigt. Hurra!

Med håb om hyppig nyhedsopdatering ønsker jeg Jer held og lykke med sitet og besøgstallet.

Endnu et bravo! Har lige klikket lidt rundt - tag clouds og åbne arkiver i open source! Det er fine sager!

Efter min mening lægger designet sig stadig lidt for meget op af det traditionelle avis layout. Det skal dog siges at det ikke er så slemt som så mange andre online aviser.

Det mest positive ved jeres design, og det er virkelig positivt, er at i er gået væk fra tabeldesigns. Stor ros for det. Det loader hurtigere og ligger tættere på standarderne.