Note
Læsetid: 1 min.

Klimauniversitet i Grønland

Indland
20. august 2007

Danmark skal have et førende videnscenter, når det gælder klimaspørgsmål og de globale miljøproblemer. Derfor foreslår videnskabsminister Helge Sander, at der etableres et 'klimauniversitet' i Grønland, hvor forandringerne af klimaet finder sted lige uden for døren. Det, Helge Sander har i tankerne, er et tværvidenskabeligt forskningscenter forankret på Grønlands Naturinstitut i Nuuk. Ud over en centerleder tilknyttes fem til 10 forskere, og over en femårig periode skal der bevilliges cirka 70 mio. kr. til initiativet. Centret, der forventes at kunne åbne i 2009, skal etablere en grundlæggende viden om klimaet i de polare egne og fokusere på effekterne af klimaændringerne i området, samt hvordan de menneskeskabte klimaændringer kan begrænses. I de kommende uger vil videnskabsministeren i tæt dialog med sin grønlandske ministerkollega, Tommy Marø, udarbejde et fælles beslutningsforslag. Videnskabsministeren forventer derefter at kunne præsentere Folketingets partier for en konkret løsning og finansieringsmodel.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her