Note
Læsetid: 1 min.

Professor støtter tidlig sprogtest

Indland
13. august 2007

Det er en rigtig god idé, når Københavns Kommune nu vil tilbyde en sprogtest til de femårige, før de skal indskrives i skolen til oktober. Men det ville være endnu bedre at gennemføre testen, allerede når børnene er tre år, mener professor Niels Egelund, DPU. Han forventer, at testen kan være med til at sikre en tidlig indsats over for børn med sproglige problemer. "Det er utroligt vigtigt at holde øje med den sproglige udvikling hos børn. Det tidligste tegn på at de vil få problemer senere i skole og uddannelse er hvis de hænger bagud sprogligt, siger Niels Egelund. ritzau

Han glæder sig over beslutningen i København. Men en test allerede i tre-års-alderen vil være bedre, fordi man allerede der kan se, om nogle af børnene hænger efter.

ritzau

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her