Note
Læsetid: 1 min.

Venstre: S-plan vil kræve 30.000 flere offentligt ansatte

Der er slet ikke hænder nok til at opfylde den socialdemokratiske velfærdsplan, mener Venstre. Nonsens, mener S, der blandt andet vil have flere på fuld tid
Velfærd. Socialdemokraterne velfærdsuspil vil kræve en voldsom opnormering i det offentlige, mener Venstre.

Velfærd. Socialdemokraterne velfærdsuspil vil kræve en voldsom opnormering i det offentlige, mener Venstre.

Jens Dige

Indland
18. august 2007

30.000 flere offentligt ansatte skal der til for at opfylde Socialdemokraternes velfærdsudspil. Det har Venstre regnet ud, og det er ikke realistisk, mener partiets politiske ordfører, Troels Lund Poulsen, der advarer imod at tro på planen. "Ifølge vores beregninger vil Socialdemokraternes plan betyde, at der skal ansættes 30.000 flere offentligt ansatte. Det, tror jeg, alle kan høre, er et urealistisk højt tal på et arbejdsmarked, hvor vi i forvejen virkelig mangler hænder. Frem til 2015 er der 35.000 flere, der forlader den offentlige sektor, end der kommer til. Den udfordring fordobler S nu - uden at komme med løsninger," siger han og efterspørger et svar på, hvordan Socialdemokraterne vil skaffe de ekstra medarbejdere.

S: For pessimistisk

Svaret kommer fra Socialdemokraternes politiske ordfører, Henrik Sass Larsen. Og Venstre ser for sort på tingene, mener han.

"Vi skal nok komme med en endelig strategi på et tidspunkt, der viser, hvor mange hænder der er brug for, og hvordan vi vil skaffe dem. Men Venstre har ret i, at der skal flere hænder til i den offentlige service. Og det er et bevidst valg. Men det er da ærligt af Venstre at sige, at de ikke har planer om at ansætte flere til offentlig service," siger han til Ritzau.

Han peger på, at hvis sygefraværet kommer ned, og hvis de mange deltidsansatte i den offentlige sektor kommer på fuld tid, så er meget nået.

Men den præcise plan og finansiering vil Sass Larsen ikke ud med endnu.

"Vi fremlægger det i forbindelse med finansloven. Der vil det hele fremgå, også hvordan vi skaffer de nødvendige hænder. Men lige nu ønsker vi en principiel diskussion om, hvor vi skal bruge energien henne i de kommende mange år. Skal den offentlige vækst holdes i ro, som regeringen har gjort, eller skal vi satse på vækst i den offentlige sektor," siger han.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her