Interview
Læsetid: 3 min.

'Er det virkelig det værd?'

DF's Morten Messerschmidt er blevet mere mistroisk over for andre mennesker og har genovervejet sin politiske karriere. Ligesom han må finde sig i, at folk heiler og råber efter ham på gaden - og at hans små søskende bliver drillet i skolen
Indland
9. august 2007
DF's Morten Messerschmidt er blevet mere mistroisk over for andre mennesker og har genovervejet sin politiske karriere. Ligesom han må finde sig i, at folk heiler og råber efter ham på gaden - og at hans små søskende bliver drillet i skolen

"Næst efter pædofili så er nazist vel det værste, man kan blive beskyldt for at være," siger Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt om B.T.'s forside den 27. arpil: "HYLDER HITLER I TIVOLI - DF-toppolitiker i nazi-skandale på restaurant."

Siden har andre gæster i Grøften sået tvivl om, hvad der egentlig skete. Hvad var det, der blev sunget, og er det rigtigt, at Morten Messerschmidt ligefrem heilede - og hvis ja, hvor mange øl havde han drukket, og var det i sjov - og kan man tillade sig at gøre den slags i sjov. Morten Messerschmidt vil ikke tale specifikt om sagen, da retssagen endnu ikke er afgjort, men han vil gerne fortælle om de personlige omkostninger, som sagen har haft.

"Paranoid er måske et stærkt ord, men jeg er blevet langt mere mistænksom over for pressen. Man bliver nervøs for, at hvis man siger noget på en tilpas upræcis måde, så bliver det fremlagt på en grov måde, og man er hele tiden nervøs for, hvad jeg skal forholde mig til. Jeg er langt mere mistroisk over for fremmede mennesker, man ved jo aldrig, hvad der bliver refereret videre. Jeg sidder måske og joker og har det sjovt med en kammerat, og hvis der så er en eller anden, der hører et ord uden for sammenhængen, og man bliver misforstået... så det er klart, at jeg er nervøs for, hvordan andre opfatter mig, og jeg er hele tiden opmærksom på, at der er nogen, der lytter med og måske kun hører halvdelen eller bevidst ønsker at skade mig," siger Morten Messerschmidt.

Som DF-politiker har Messerschmidt ellers været udsat for en del - blandt andet et satireprogram som Bertelsen, der er gået lige til hans grænse, men det har været i sjov.

Men B.T.'s historie er det værste, han hidtil har oplevet fra medierne.

"Jeg føler, at jeg er blevet udsat for noget, jeg ikke kan forsvare mig imod, for selv om jeg fører - og måske vinder - en injuriesag, så har artiklen alligevel været bragt, så derfor vil jeg jo aldrig være renset som sådan, der vil altid hænge noget ved, og det vil folk ikke holde sig for gode til at misbruge," siger Morten Messerschmidt, der fortæller, at han har været igennem hele følelsesregistret lige fra depressiv til rasende.

"Og hvis jeg ikke havde haft venner og familie, som har støttet mig, er jeg ikke sikker på, at jeg var kommet ud i den anden ende, som jeg nu er," siger Messerschmidt om en periode, hvor folk et utal af gange har heilet og råbt efter ham på gaden.

"Der har været perioder, hvor jeg har tænkt, at jeg ikke kunne tænke mig at blive i politik, hvor jeg har tænkt, at det kunne jeg ikke udsætte mig selv eller min familie for," siger Morten Messerschmidt, som blandt andet refererer til, at hans mindre søskende i forvejen bliver mobbet med deres storebror og hans politiske tilhørsforhold.

"Når jeg så skal hænges ud på forsiden af et dagblad, bliver det jo det ikke nemmere for dem. Og det er også sådan noget, der gør, at jeg overvejer, om jeg skal fortsætte," siger Morten Messerschmidt, "mine søskende siger, at hvis det ikke var det, var det nok noget andet, de blev drillet med, sådan er det, at gå i skole. Men selvfølgelig føler jeg en vis skyld over, at de skal gå igennem detþ" siger Messerschmidt

Det er et udbredt synspunkt, at man som politiker er nødt til at finde sig i, at ens gøren og laden har offentlighedens bevågenhed på en helt anden måde, men det eneste, Morten Messerschmidt fortryder fra den aften i Tivoli, er, at han blev så beruset.

"Man taler jo om, at man gerne vil have politikere, der er nede på jorden, og så nytter det heller ikke, at politikerne skal være så og så puritanske i forhold til befolkningen. Når kravene bliver hårdere og hårdere, så kan man ikke samtidig forvente at få folkelige politikere."

Jacob Heinel, som er den journalist på B.T., der skrev artiklen om Morten Messerschmidt, vil ikke udtale sig om sagen til Information, før retssagen er afgjort.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her