Læsetid: 1 min.

Bayern vil bandlyse blasfemi

Indland
11. september 2007

Efter en tysk tv-stations udsendelse af tegnefilmsserien Popetown, der driver gæk med paven, bebuder Edmun Stoiber, ministerpræsident i Bayern, en skærpelse af sin delstats blasfemiparagraf, således at forhånelse eller bespottelse af religion og kirke fremover skal medføre hårdere straffe.

Bayerns justitsminister, Beate Merk, har ifølge nyhedsbureauet dpa allerede et lovforslag klar. Fremover skal ikke blot forhånelse af religion og kirke, der kan "forstyrre den offentlige fred" anses for strafbar, men tillige også bespottelse og nedværdigelse af samme, hvis den kan føre til intolerance over for religion. Initiativet er blevet hilst velkomment af Tysklands katolske kirke. nil

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Måske burde man overveje at straffe folk for den blasfemi, det er at tro, at en gud kan blive fornærmet over en tegnefilm?