Læsetid: 1 min.

DF-politikere slipper for racismeanklage

Indland
25. september 2007

Statsadvokaten for København og Bornholm mener ikke, at flere fremtrædende medlemmer af Dansk Folkeparti gik over stregen, da de i foråret sammenlignede tørklæder med hagekors og muslimer med nazisterne.

Udtalelser fra Søren Krarup, Mogens Camre og Morten Messerschmidt medførte en politianmeldelse fra Dokumentations- og Rådgivningscenteret om Racediskrimination (DRC). Men politiadvokat Jens Rasmussen skriver i afgørelsen, at "statsadvokaten har ved sin afgørelse navnlig lagt vægt på, at der gælder en særlig vidtgående ytringsfrihed for politikere om kontroversielle samfundsanliggender."

ritzau

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Martin Trolle Mikkelsen

... og Gudskelov for det!

Så mangler vi bare at få nedlagt Josef Goebbels instituttet.

"Vidtgående ytringsfrihed i samfundsanliggender". Det udtryk er godt at huske. Når man for fremtiden vil stemple en underlødig politikers udtalelser som vulgære og racistiske, kan man blot sige, at vedkommende "benytter sin Vidtgående ytringsfrihed i samfundsanliggender".

Så slipper man selv for injuriesager fra højrefløjens skallesmækkende mimoser - og forskellen er ens.

Og Martin Mikkelsen - jeg er skam da enig i, at CEPOS burde nedlægges.

En af grundene til at Danmark er blevet højreradikalismens paradis skal findes på det juridiske niveau. Straffelovens artikel 266b, beskytter formelt minoriteter mod hån og nedværdigelse og andre former for undertrykkelse, men spørgsmålet er om artikel 266b i praksis yder den nødvendige beskyttelse af minoriteterne.

Det er mindre end et år siden at man rundt om i verden afbrændte Dannebrog og vores ambassader, netop fordi vi ikke kan finde ud af at beskytte minoriteter mod trusler, løgn og forhånelse. Det er godt et år siden, at vores statsminister trampede rundt som en elefant i en porcelainsbutik og afviste at indgå en dialog med ambassadører, der med rette var bekymrede for den stigende racisme i Danmark, og sådan kunne man blive ved med at nævne det ene eksempel efter det andet på, at der er ”Something Rotten in the State of Denmark”, når det gælder den måde vi omgås minoriteter.

Dagens eksempel er jo bare det seneste af mange eksempler på, at det i Danmark er komplet umuligt at blive dømt efter paragraf 266b.

Den ekstreme situation i Danmark viser jo med al ønskelig tydelighed, at Straffelovens artikel 266b ikke er det papir værd, den er skrevet på. Hvis artiklen havde haft nogen praktisk betydning, ville vi jo aldrig være havnet i den nuværende suppedas. Det er evident at vi har et akut og stort behov for en opstramning af vores lovgivning, der kan garantere en reel beskyttelse af mindretal.

Martin Trolle Mikkelsen

1/ Straffelovens pgf. 266b er en utålelig indskrænkelse fa ytringsfriheden, som formelig er i strid med grundlovens pgf. 77: ”Censur og andre forebyggende forholdsregler kan ingensinde på ny indføres.” Hvis folk ikke kan tåle ytringsfriheden, er der jo masser af diktaturer, hvor de kan holde til.

2/ Når diktatorer og tyranner i Mellemøsten arrangerer afbrændinger af det danske flag (og ambassader), så er det naturligvis ikke af bekymring for ”tolerancen” i Danmark. Hvis de havde nogen interesse for ”tolerance” ville de jo for længst have indført det hos sig selv.

Deres motiv er tværtimod at legitimere deres hjemlige undertrykkelse ved at iscenesætte sig selv som de svages beskyttere ude i verden – det er dette stykke politiske plattenslageri, Per Thomsen er i gang med at støtte.

Endnu et eksempel på den salon-racisme, der har bredt sig på venstrefløjen.

Martin Mikkelsen:

"... det er dette stykke politiske plattenslageri, Per Thomsen er i gang med at støtte. Endnu et eksempel på den salon-racisme, der har bredt sig på venstrefløjen."

Nu skal du da endelig ikke lægge snærende bånd på dig selv kære Martin...