Læsetid: 3 min.

DF'er: Muslimer er noget snavs

'Jeg hader og foragter muslimer,' skriver DF's Merethe Egeberg Holm på Den Danske Forenings hjemmeside. På landsmødet opfordrede hun alle muslimer til at forlade Europa
17. september 2007

- Hvad var din bevæggrund for at sige, at alle muslimer skal ud af Europa?

"At Kassim Ahmed (talsmand for Islamisk Trossamfund, red.) tillader sig at sige, at alle jøder skal ud af Israel, som de trods alt fik af Aksemagterne i 1948. Det er simpelthen for strengt," siger Merethe Egeberg Holm.

- Dit indlæg på den Danske Forenings Hjemmeside er skrevet under overskriften: Jeg hader og foragter muslimer?

"Det gør jeg selvfølgelig ikke. Jeg hader ikke nogen, det er stærke ord. Og jeg mener ikke selv, at jeg har lavet den overskrift (udsagnet fremkommer dog også i den skrevne tekst, red.). Det er længe siden, jeg skrev indlægget, og jeg drømte ikke om, at det blev pisket ud på nettet. Jeg troede bare, det kom i deres blad."

- Men du lægger ikke skjul på, at du ikke er begejstret for muslimer?

"Nej, jeg bryder mig ikke om muslimer. Det er ikke, fordi de er muslimer, men det er måden, de opfører sig på, og måden, de udtaler sig om os, der betaler gildet," siger Merethe Egeberg Holm, der selv har boet halvandet år i Indonesien, hvor hun oplevede voldelige optøjer.

- Men man taler jo om, at Danmark har brug for indvandring?

"Ja, men jeg synes vi skulle tage og selektere det en smule og tage det, vi har brug for. Så kan folk kalde det fed egoisme, jeg er ligeglad. Det ville du også gøre privat. Hvis du skulle have en ung pige til at passe sine børn, ville du jo ikke tage en, som hader børn og som lige har myrdet to unger, vel? Det er rimeligt, man tager noget, man kan bruge og ikke en hobefuld analfabeter. Det er jo det, vi har gjort. De kommer fra den samme højslette, de der fremmedarbejdere, og så kom de pludselig slæbende med deres brødre og søstre og deres mænd og koner og rent ud sagt en røvfuld unger. Og forældrene får fuld folkepension, mens danskere, der vender hjem fra udlandet, får trukket i deres pension. Det er folk, der har ydet noget for samfundet, det har de andre ikke," siger Merethe Egeberg Holm.

Hun taler ligesom Mogens Camre for, at statsborgerskabet skal kunne tages fra kriminelle indvandrere. Således burde det ske for de imamer, der rejste til Mellemøsten i forbindelse med Muhammed-krisen, og som ifølge Merethe Egeberg Holm bedrev landsskadelig virksomhed.

"Vi har så meget med, at vi er et ligehedsland og skal behandle alle mennesker ens. Jamen, det kan man ikke, for vi er jo forskellige."

- Du sagde til mig før, at jeg gerne måtte citere dig for, at muslimer er noget snavs?

"Ja, det er noget snavs, det synes jeg. Det er farligt for hele Europa. Det er den værste fare, vi har i dag. Det handler ikke om globaliseringen eller om, hvorvidt vandet stiger fem eller syv centimeter om hundrede år, for der er vi nok alle sammen slået ihjel af muslimerne - så det er lige meget. Hvis de kommer til at lave sådan en gang 11. september i København, så skal du bare se," siger Merethe Egeberg Holm, der understreger, at hun ikke er medlem af Den Danske Forening.

- Er du ikke bange for, at DF-ledelsen vil mene, at du går over grænsen med dine udtalelser?

"Næ, jeg er mere bange for, at en eller anden muslim kommer og skærer halsen over på mig. Det er jo det, de gør, når der er noget, der ikke passer dem. Nej, jeg er ikke bange her. Så ville de smide mig ud, og det har jeg aldrig hørt om, at de ville."

Merethe Egeberg Holm modtog lørdag en advarsel fra DF-ledelsen oven på sine udtalelser fra talerstolen på landsmødet.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu