Læsetid: 1 min.

FOLK

Indland
10. september 2007

Jens Blendstrup

Ørestaden, hin ukendte københavnske bydel, prøver i denne uge at træde i karakter. Det sker med en storstilet festival, der er tænkt at blive årligt tilbagevendende. Blandt de indforskrevne indslag er hosstående verbaldelirist. Så er De advaret, mine damer og herrer.

Poul Schlüter

25 år er gået, siden 'parfumesælgeren' blev statsminister og gjorde C til toneangivende i et regeringssamarbejde. Det er længe siden. Stadig husker vi dog fraserne: 'Det går ufatteligt godt', 'ideologi er noget bras', og 'der er ikke fejet noget ind under gulvtæppet'.

Den unge Werther

Goethes romanhelt inspirerede i sin tid over 2.000 læsere til at begå selvmord af ren rørelse. Det er i dag Verdensdag for selvmordsforebyggelse. I den anledning uddeles Werther-prisen til mediearbejdere, som har belyst selvmordsproblematikken på en særlig god måde.

Miljøministre

Miljøministrene fra de 20 mest energiforbrugende lande mødes i dag og i morgen i Berlin. De vil blandt andet drøfte de strategiske udfordringer, der er ved at ændre vores energisystem som resultat af klimaforandringerne. Er to dage virkelig nok?

General Petraeus

General David Howell Petraeus, den øverstbefalende for USA's væbnede styrker i Irak, og den amerikanske ambassadør i samme land, Ryan Crocker, skal i dag over for Kongressen vidne om fremskridtene i Irak. Fremskridtene? Det kan vel overstås på to minutter.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her