Nyhed
Læsetid: 4 min.

Hej, husk fra i dag bliver alle dine sms'er registreret og lagret i et år

Fra i dag bliver alle dine private emails, telefonopkald og SMS’er registreret og lagret i et år – til gavn for politi og efterretningstjenesters efterforskning. Men potentielle terrorister kan nemt slippe uden om registreringen, så hvad nytter det hele, spørger eksperter
Indland
15. september 2007

Oplysninger om private borgeres telefonsamtaler og internettrafik skal registreres og lagres i et år. Danmark er det første EU-land, der sætter gang i et gigantisk lagringssytem af oplysninger om tele- og internettrafik. Den såkaldte 'logningsbekendtgørelse', der træder i kraft i dag, giver politi og efterretningstjeneste flere muligheder for at opklare og forebygge terrorisme. Men tiltaget er ifølge kritikere i bedste fald nyttesløs, i værste fald en alvorlig trussel mod almindelige menneskers retssikkerhed.

Logningsbekendtgørelsen giver ingen mening i forhold til det erklærede formål, mener IT-arbejdernes fagforening, PROSA, og IT-Politisk forening, en uafhængig organisation af it-kyndige.

De skabte tidligere på året debat med udgivelsen af Den Politiske Cd, der indeholder programmer, som kan kryptere og anonymisere al internettrafik.

"Det her system med lagring af data fanger ikke terrorister, for de vil have adgang til al mulig software, der kan skjule deres færden," siger Niels Elgaard Larsen fra IT-Politisk Forening.

Det er i det hele taget en tåbelig bekendtgørelse, mener Charlotte Bagger Tranberg, adjunkt ved Aalborg Universitet, der har skrevet Ph.D. i behandling af persondata: "Logningsbekendtgørelsen dækker jo kun de email-adresser og den ageren, som foregår mellem teleselskaber. Så der er ret stor sandsyndlighed for, at de folk, der har terrorhensigter, vil bruge internetbaserede tjenester, som f.eks. gmail eller hotmail. Det bliver ganske almindelige borgeres aktivitet, der bliver logget," siger Charlotte Bagger Tranberg, der har svært ved at forestille sig, hvad nytte politiet og Politiets Efterretningstjeneste (PET) vil få af dataindsamlingen.

Kan være et værktøj

Men det var blandt andet elektroniske spor, der gav mulighed for finde frem til netværket omkring terroristerne bag anslagene i London og Madrid - og dermed gjorde politiet i stand til at forhindre yderligere død og ødelæggelse, fremhæver Peer Henrik Hansen, Ph.D.-studerende ved Roskilde Universitetscenter med speciale i efterretningsvæsen og koldkrigshistorie.

"Efterretningstjenesternes problem er, at de leder efter en nål i en høstak uden at vide, hvordan den nål ser ud. Der kan det her system være en hjælp i efterforskningen. Jeg siger ikke, det vil være et effektivt redskab, eller at det nødvendigvis er en god måde at gøre det på. Men det må komme an på en prøve, om det rent faktisk kan bruges," siger Peer Henrik Hansen.

Men logningen vil bestemt ikke være nogen mirakelkur mod terror, mener Christian West, direktør for det private sikkerhedsfirma AS Solution.

"Det kan være en del af en værktøjskasse, men det vil langt fra være en endegyldig løsning. Folk, der planlægger forbrydelser, vil selvfølgelig finde måder at omgå denne her registrering, så det afgørende er stadig god, gedigen efterforskning."

Uden begrundet mistanke

Uanset om registreringen vil kunne bruges til terrorbekæmpelse eller ej, skal politi og efterretningstjeneste nok finde på noget at bruge oplysningerne til, mener Niels Elgaard Larsen.

"Problemet er, at man systematisk overvåger alle borgere. Når først man har brugt så mange ressourcer på at indsamle data, vil man uden tvivl ønske at gøre brug af det. Det er en krænkelse af privatlivet, at al vores færden skal registreres," siger Niels Elgaard Larsen, der blandt andet kritiserer, at PET kan få direkte adgang til data uden forudgående dommerkendelse.

Det bekymrer også Charlotte Bagger Tranberg:

"I PET skal de være mere end almindeligt sikre på, hvad de gør, for det vil forhåbentlig blive skreget ud i pressen, hvis PET uretmæssigt trækker data ud på en borger, uden efterfølgende at kunne opnå dommerkendelse."

Mere overvågning på vej

I EU er der mere overvågning og dataindsamling på vej, understregede Franco Frattini, EU's justitskommissær, i en tale til Europa-Parlamentet i sidste uge. Med henvisning til de seneste anholdelser af terrormistænkte i Tyskland og Danmark, sagde Franco Frattini, at det er et fantastisk resultat at stoppe terrorhandlinger, inden de bliver ført ud i livet.

"Men det viser, at der intet rum er for at sænke paraderne. Jeg vil benytte lejligheden til at informere jer om, at en ny pakke af metoder er under forberedelse, og at den vil blive vedtaget af Kommisionen dette efterår. For at sige det klart: Mit mål er at styrke, ikke at svække vores muligheder for at forebygge og retsforfølge terrorisme på effektiv vis," sagde Franco Frattini og understregede, at øget dataindsamling og øget udveksling af data EU-lande imellem er et centralt led i denne udvikling.

EU's strategi for terrobekæmpelse beroliger ikke Niels Elgaard Larsen fra IT-Politisk Forening:

"I alle systemer sker der fejl. Data kan blive lækket, registre kan blive hacket, eller der kan være folk inden for systemet, der bevidst misbruger det. Det har vi jo set masser af eksempler på i historien. Principielt spiller det ingen rolle, om det er en maskine eller et menneske, der står for overvågningen - det er lige ubehageligt."

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Det er ikke bare grotesk men direkte skræmmende at se den måde de Neo-liberale kræfter på samme tid forsvorer statslig kontrol regulering og indblanding af principielle årsager er de mest insisterende på indførelsen af allehånde overvågnings og registeringsteknologier

Måtte der komme en dag hvor den centrale statsmagt faldt ud af deres hænder og ders værste fjender kom til at sidde på den samlede mængde information .......

Så kan det eddermanemig nok være vi skulle få dem at se som "tapre" frihedskæmpere ----- elendige HYKLERE ------

Michael Skaarup

AV, for satan....

Det er for neder'n. og spild af penge, der heller skulle bruges på at forebygge terror og fremkomst af hjemmedyrket og udenlandske terrorister, Nu splides penge på at måske kunne bekæmpe potentielle terrorister og terrorhandlinger...

det stinker af elektronisk social-darwinisme, og islamofobi......

Da det handler om at finde "dem", der betegnes som potentielle samfundsfjender, via deres forbrug af bestemte internetservices, eller mistænkelige ordsammensætninger i sms'er. Derfor skal "de" opspores, indfanges, og udryddes, inden de begår deres forbrydelse... S'd bar grt :(

Det vil som udgangspunkt. vel inkludere alle med ip-addresse i danmark, der orientere sig om verden, og måske hjemlandet via arabiske medier og arabisk sproget hjemmesider, blogs, chatrum, ...

samt sms'er fra de autonome miljø'er, om deres forbandet ungdomshus...

G13 - 06.10.07

Det er ikke (kun) de neoliberale, der står bag.

I Danmark har socialdemokratiet jo også stemt for.

IT-Politisk Forening (itpol.dk) går på gaden i morgen lørdag for at markere vores modstand.

Mød os på Kultorvet i kbh ved middagstid.

Det er trist, at staten nu mistænkeliggør og kriminaliserer sine borgere med overvågning, når det er staten, som skulle være den der beskytter den enkeltes ret til frihed under ansvar.

Det er spirituelt indskrænkede ledere, som ikke tør stole på, at de aller, allerfleste mennesker i deres grund indstilling kun vil det gode.

Det er ganske få individer i forhold til milliarder af almindelige mennesker, der udgør en trussel og der er noget "stikken halen mellem benene" ved at indføre disse oldnordiske og konservative metoder.

Der vil blive en trend i retning af " at vælge sine venner med omhu"...
og sine politikere...

Jeg må hellere starte med at sige at jeg tager afstand fra alle former for terror - individuelt såvel som kollektivt, herunder også krig mv. Så er det på plads.

Når det er sagt er jeg faktisk meget enig med Niels Elgaard-Larsen i at dette tiltag er totalt nyttesløst og ingen mening giver overhovedet. Hvad angår Frattini's og Peer Henrik's holdning kan jeg kun sige, at netop arrestationerne af formodede terrorister i både Tyskland og i Danmark viser, at politiets, pg PET's overvågning er godt nok. Og var det ikke bl.a. ved brug af agenter at PET fandt ud af det var de ansaå for formodede terrorister?

Mht. bomberne i London, hvor elektronikken var et spor, ja så er det min opfattelse, at det var det bl.a. fordi politiet fandt ueksploderede bomber med dertil tiknyttede mobiltelefoner, og det var herudfra at politiet bl.a. kunne finde ud af, hvem der (måske) stod bog bomberne.

Mht. teleselskabernes logning mv. ja så sker det vil allerede i et vist omfang.
Hele problemet sådan som jeg ser der at er at PET (ligesom CIA mv) tror at terroister opfører sig som alm. mennesker. Det gør de altså ikke...

PET tror åbenbart at en terrorist booker et værelse på Hotel Sheraton i København og så ringer eller mailer til sine venner. Sådan tror jeg slet ikke, moderne terrorister opererer, og det ved PET da også udmærket godt.
Mht. hotellerne, så skal Sheraton-kæden nok klare sig. Langt værre er det, at små hyggelige hoteller med ca. 50-60 sengepladser sikkert bliver tvunget til at lukke, da de slet ikke har penge til at gennemføre denne overvågning.
Og åbenbart er bibliotekerne også fri for at blive overvåget, eller internetcaféerne, selvom man ved, at mange af terroristerne sidder her og bruger gmail eller hotmail til at kommuinkere med andre -ehm- ligesindede med.

Det her handler kun om en ting, og det er at kunne kontrollere (også ordentlige retskafne) borgernes gøren og laden på internettet. Og så måske flagge det som mistænkeligt hvis nogen skulle finde på at logge på http://www.nma-fallout.com og begynde at poste der. NMA er en Fallout fansite for et 10 år gammelt spil, som handler om verden efter en atomkrig.
Og i PET's optik kan det jo lynhurtigt blive til noget med at man har planer om at lave en atombombe eller noget lignende, hvis man f.eks. er inde på sådanne sider. (som jeg f.eks. er - og nej, jeg har ingen planer om at lave nogen bombe, hverken atombomber eller andre bomber - som sagt tager jeg kraftigt afstand fra vold, terror og krig). Eller hvad med et spil som Culpa Innata --- et spil beskriver en verden, som er opdelt i to...

Interessant er det også at Danmark er det første land, der gennemfører dette, selvom terror-truslen mod DK synes at være mindre end f.eks. terror-truslen mod England/UK. Hvis man kigger i den blå faktaboks er det helt tydeligt at se at PET og politiet med dette får helt ekstraordinære muligheder for at standse f.eks. (især måske?) venstrefløjens demonstrationer, får en ekstraordinær mulighed for at registrere alm. menneskers telefon-opringninger eller hvilke internetsider de har besøgt for at se om de har besøgt nogen sider som PET anser for at være mistænkelige.

Mange mennesker (også jeg) er nysgerrige og følger links mv. fra f.eks. www.eb.dk Men nu kan man altså risikere at komme i PET's søgelys, hvis man f.eks. lidt for ofte klikker på et link, hvor der står noget om terror f.eks. Jeg brugte f.eks. flittigt internettet i 2005 til at finde viden om bomberne i London. Og her fulgte jeg både links fra politiken.dk, berlingske.dk og jp.dk - ud i den store verden....for at få noget at vide om bagggrunden for det hele... ikke som en undskyldning, men som en forklaring.

I princippet kan jeg være ligeglad med at PET får at vide at jeg har har ringet til min læge eller min storesøster eller storebror. Eller at jeg f.eks. besøger gameboomers.com eller information.dk eller en helt tredie eller fjerde website. Jeg ved blot ikke, hvad de vil bruge dem til.

Mht. sms-registreringen, ja så ved jeg altså ikke, hvad PET vil bruge de milliarder af SMS danskerne sender til hinanden til. I morgen f.eks. er der MGP (for børn). Masser af børn bliver da registreret i PET's databaser, da hele afstemningen i morgen udelukkende foregår ved hjælp af SMS. Det samme er tilfældet med f.eks. det voksne MGP, hvor voksne nu bliver registreret i PET's databaser. Hvis vi nu antager at danskerne sender 100 milliarder sms-beskeder om året, og vi antager at PET kun kanbruge 1-2 (eller 10 for at være venlig) af disse milliarder af sms, så er mit bud at det vil tage alt for lang tid at finde netop disse 2 (eller de 10) sms-beskeder, der kan vise sig at være afgørende. Nogen må have set for mange science fiction films...

Interessant er det jo også, at arabisk studerende mv. kan risikere at komme i PET's arkiver, hvis de f.eks. sender en email til et universitet i Syrien eller Libanon. Denne email bliver jo nu registreret i PET's databaser og så kan PET jo altid finde den frem - ved lejlighed. Eller man kan komme i PET's søgelys bare ved at skrive en sms til sine forældre eller bedsteforældre i Syrien eller Libanon eller Irak eller Palæstina. Eller hvis man nu f.eks. som dansker har lidt for mange arabiske venner og hænger ud med dem...

En anden ting er at det allerede nu i USA er suspekt og mistænkeligt at betale med kontanter, hvis man f.eks. skal flyve. I DK er kontanter altså stadig gyldigt betalingsmiddel, også når man betaler flyrejser. Mange ældre og unge mennesker har f.eks. ikke et kreditkort. Pointen er at dette tiltag mistænker hele befolkningen for at være (potientelle) terrorister, selvom det er bevist gang på at det måske en en en 1/100.000 del af befolkningen, der er det. (hvis det da er så højt et tal).

Pointen er også at frygten har fat i os nu....og når befolkningen frygter...ja så kan visse politikere komme igennem med stort set alt som synes at imødegå denne frygt. (læs især den 6. Harry Potter bog, så vil I se, hvad jeg mener...).

Hvis man virkelig ville gøre noget alvorligft ved terror-truslen i det her land standsede man totalt salget af 500kg ammoniumnitrat (NPK-gødning?) til private, ligesom man man burde standse salget at hydrogenperoxid (brintoverilte) 35% totalt til private.

En sidste kommentar herfra er at folk ganske enkelt har fået muslimer på hjernen og maler fanden på væggen - også når han slet ikke er der...

Sommetider er det man er bange for bare en rulle garn (med tak og inspiration fra Hanne Vibeke Holst novelle 'min oldemor').

/Karsten

Martin Ammentorp

Det er "interessant", at de, der stædigt påstår at kæmpe for frihed, indskrænker den i højere og højere grad.

Var det mon ikke det, som var den egentlige hensigt med at flyve to fly ind i kapitalismens største symbol?

Martin Ammentorp

Det er "interessant", at de, der stædigt påstår at kæmpe for frihed, indskrænker den i højere og højere grad.

Var det mon ikke det, som var den egentlige hensigt med at flyve to fly ind i kapitalismens største symbol?

Michael Skaarup

Karsten Aaen: " kan jeg kun sige, at netop arrestationerne af formodede terrorister i både Tyskland og i Danmark viser, at politiets, pg PET's overvågning er godt nok. Og var det ikke bl.a. ved brug af agenter at PET fandt ud af det var de ansaå for formodede terrorister?" - NEJ !!!!!.... det var det ikke. Det var fordi at NSA( det amerikanske National Security Agency), fremskaffede "beviserne" i den nye danske "terrorsag"... det var sgu ikke PET, eller politiet...Dvs, at det som udgangspunkt var en fremmedmagt. der aflyttede danske borgere, i vores eget land.....--hvad det betyder ift. en national suverænitet, må være et spørgsmål for juraprofessorer...

al det paranoia pis, bare fordi en fyr med langt skæg, kommer med videoer, i ny og næ... Det er sgu for langt ude.... hjælp, jeg tror min guldfisk er talibaner....

Det Elektroniske Gestapo

Nu må Lene E, Pia K., Johnny Hansen og de andre facister i dette land da fejre denne dag. Nu er man på omgangshøjde med PET's forgænger: Geheimes Staatspolizei. De var også mestre i overvågning, intimidering og tørre tæsk.

I PET's kælder er tourturkamrene vel allerede indrettet. Nu vil man samarbejde med regeringer der bruger tortur i "deres kamp imod terroismen". Lene E's håndlanger PET bossen cand.jur. Jakob Scharf har nok givet sine PET bødler instrukser.

Men det skal ikke lykkes dem, at intimidere modstanden mod det racistiske og facistiske Danmark.

Måske Lene E og PET bossen nu kommer på sommerferie hos George Bush!

Ja det er fantastisk at det er en mand der er forfatter til en bog, der hedder fra maksimal til minimalstat der står bag ved dette tiltag. Det værste er imidlertid at de fleste synes at acceptere det ud fra ideen om, at hvis du intet har gjort har du intet at frygte. Men som det ganske rigtigt bliver bemærket så ved man jo ikke hvem magthaverne er i fremtiden så kan hænde, at definitionen på at have gjort noget ændrer sig med årene. Og hvornår har man iøvrigt gjort noget ulovligt, ja det afhænger jo af de øjne der ser.

Vi lever i tider, hvor vi skal forbinde os til hinanden; men med vores egen individuelle autoritet ( ikke Muhammeds autoritet, ikke Jesus’s, ikke Merovingernes, ikke New Ages, ikke Hubbard’s, ikke Lene E’s, ikke Asmaa’s, ikke Pia K’s, ikke Kahder’s, ikke Ruth + Ritt B’s, ikke Bush’s, ikke Kissinger’s, ikke Mærsk’s, ikke Fogh’s, ikke bin Laden’s, ikke Tøger S’s, ikke Jolie’s, ikke Madonna’s )....og det er der nogle af de gamle patriakalske ledere, der slet, slet ikke kan lide...specielt "de såkaldte grå mænd" fra den gammeldags elite og de gamle religioner i verden.

Disse patriakaler – mænd som kvinder i øst og i vest - spræller ganske gevaldigt i det, har brug for at kontrollere deres medmenneskers gøren og laden på alle mulige måder med terror, overvågning, kontrol, ID-scanning, fanatisk religion, censur, tortur, indespærring uden domsafsigelse, VeriChips, krig, våbenproduktion, drugsproduktion, olieproduktion, renter...bliv selv ved .. og tror stadig i deres arrogance, de er noget ganske særligt og har ret til, at opføre sig umenneskeligt og hjerteløst på bekostning af deres medmennesker.

Vi skal som almindelige mennesker selvfølgelig sige fra, vågne op og ikke være bange:-)

Ja det er skræmmende med den overvågning, men er det til sikkerhed af den alm borger er det i orden, men alle oplysninger skal slettes efter 1 år fra dato, eller i det mindste gøres ugyldig retslig.

Syntes myndighederne burde kikke lidt mere på siderne www.dkdebat.dk og www.borgerdebat.dk det er direkt skræmmende sider som ikke vil det demokrati noget godt som er opbygget gennem mange år i bl.a, dk.

ja, der er skræmmende eksempler på myndigheders magtanvendelser, vi kan læse om på

http://www.borgerdebat.dk/
Fx. denne oplevelse, hvor en borger ikke oplyser sine private 4 cifre i CPR nummeret og faktisk moppes for det af politiet er ganske fint skildret.

Sådan kan man stadig i hverdagen opleve myndighedspersoner og kontrollanter i grupper på 3 i togene. Og flere opfører sig ganske umodent, udannet og ofte truende overfor ganske almindelige folk, som ikke er kriminelle; men bare har været glemsomme.
Jeg har en gang bedt en kontrollant opføre sig pænt og tale ordentligt med en ulykkelig knægt. Jeg må have udvist nogen myndighed, for han slappede pludselig af. Og en anden gang lånte jeg mit klippekort ud til en glemsom fyr. De unge knægte får ofte en grim behandling.

Nogle myndighedspersoner forandrer fuldstændig karakter, når de iklædes en uniform...og det er noget af det mest skræmmende at iagttage og specielt ældre folk, som husker tiden før og under 2. verdenskrig kan fortællle meget om ligheder i adfærd.

Jeg er indpodet fra ganske ung, at mit personnummer og særligt de sidste 4, er mine personlige og private. Dem er jeg ikke forpligtet til at oplyse.

Og det gør jeg selvfølgelig ikke.

Vi skal selvfølgelig ikke finde os i, at blive dårligt behandlet af uprofessionelle myndighedspersoner.

Da ”Muren faldt” var det især de kommunistiske staters overvågning af deres egne befolkninger, som atter og atter blev fremført som det ultimative bevis for de pågældende regeringers manglende legitimitet.

Det er tankevækkende, at det er de samme politikere og partier der dengang talte om de modbydelige ”overvågningsstater”, der i dag har indført en sofistikeret overvågningsteknologi, der ville have gjort STASI grøn af misundelse.

PS
Hvis nogen har glemt hvornår det var muren faldt, så var det dengang CIA rekrutterede og uddannede de personer den amerikanske efterretningstjeneste betegnede som frihedskæmpere, og som senere blev kendt under navne som Taliban og Al Quaida.

==
Hvad angår Frattini's og Peer Henrik's holdning kan jeg kun sige, at netop arrestationerne af formodede terrorister i både Tyskland og i Danmark viser, at politiets, pg PET's overvågning er godt nok. Og var det ikke bl.a. ved brug af agenter at PET fandt ud af det var de ansaå for formodede terrorister?
==

Jo, og det samme var tilfældet i Tyskland, selvom man prøver at bilde os noget andet ind.
Se fx: http://www.msnbc.msn.com/id/20749773/site/newsweek/

==
Michael Isikoff and Mark Hosenball-Terror WatchSpy Master Admits Error
Intel czar Mike McConnell told Congress a new law helped bring down a terror plot. The facts say otherwise.
==

Umiddelbart er det latterligt at lyve om noget så alvorligt for at fremme hat-og-blå-briller sagen.

Men det værste er:

1. I USA har de i det mindste en politisk diskussion af rimeligheden af overvågningen.

2. Løgnen blev kun afsløret af tidsapektet. Altså at loven ikke var trådt i kraft.
Når vi har haft overvågningen et par år, vil de nok sige om opklaringen af de fleste alvorlige forbrydelser at det kunne de aldrig have gjort uden at spionere mod deres egne borgere. Og det bliver meget svært at argumentere mod det.

Overvågningsapparatet er nu på plads. Så mangler vi bare, at DF overtager regeringsmagten, så har "Instant Tyranny". Hvor mange procent var det, Hitler fik ved sit sidste valg - 30? Der er ikke langt igen...

The logningsbekendtgørelse law is being implemented under orders from Brussels under the EU Data Retention Directive, yet I've only seen this mentioned in one place in Danish newspapers, and that's the brief mention in the FAKTA box above.

It was the recording industry which lobbied most strongly for its passage.

Everyone knows this will have no effect on the ability of terrorists to communicate securely with each other.

It's all about catching music pirates while hiding under a banner no one can oppose, fighting terrorism.

It symbolizes the weakness of the countries in the EU, much less the powerlessness of the individual citizens (were Danish citizens asked for their input on the law or given the chance to say no?) of the EU countries.

Why Danes would subject themselves to EU rule under unelected officials is beyond my compehension.

Google: eu data retention directive recording industry

Just can't wait the first time when this database will be hacked and some stpid info about some stupid politicians will come out... that will be fun.

So yeah , log more data , so hackers can hack more !

Ja, den personlige frihed i dette land er under voldsomt pres. Det groveste eksempel er ryger-loven, hvor man nu forbyder folk at ryge i deres eget hjem (hvis de får besøg af hjemmehjælpere). Vi er i færd med at få et Big Brother-samfund.

Sørgeligt at kun 2 - to - folketingsmedlemmer havde mod til at stemme imod den fascistiske ryger-lov. Men især en stor tak til Henriette Kjær, der trodsede partidisciplinen og den politiske korrekthed og stemte imod, selv om hun personligt er ikke-ryger.

Til gengæld var det ynkelgt af Søren Krarup og Jesper Langballe, at de ikke havde mod til at stemme imod.

Også en stor tak til Kim Larsen, der tør tale den personlige friheds sag:

http://vip-dyn.tv2.dk/article.php/id-8122493.html

PS. Desværre er det stalinisterne på venstrefløjen, der fører an i kampen for et autoritært Big Brother-samfund, som eksemplet med ryge-loven jo tydeligt dokumenterer.

Hej DK, dette er en enorm fejltagelse!!! Siden jeg læste dette har jeg bedt min far om at holde op med at bruge sin tele2 e-mail. Han læste det selv og har aldrig brugt den siden. Jeg har g-mail. Verdens bedste. Der er ingen der skal læse mine e-mails, så længe det kan undgås. Jeg er meget imod denne krænkelse af mit privatliv.

Den tyske forfatningsdomstol har erklæret landets udgave af lognings-bekendtgørelsen for ugyldig. Det kan få konsekvenser for resten af EU

Det skriver Comon.dk i dag.

http://www.comon.dk/nyheder/Telelogning-kraenker-tysk-grundlov-1.328832....

Det ville have givet andledning til en massiv borgerlig propaganda vendt imod Østblokken, hvis
sånt' og tilstedeværelsen af masser af overvågningskameraer i hver bank og i hver forretning osv. havde været i Østblokken og ikke her.
Men nu er der åbenbart ingen gode grunde te' bekymringer.

Heinrich R. Jørgensen

Tak for oplysningen, Stig.

Hurra for den tyske forfatningsdomstol - gid Danmark også havde én, så borgerne havde mulighed for at tvinge regering og folketing til at opføre sig iht. dansk lov.

"I could tell you something - it's a secret"

Frit efter Eurythmics.

Med venlig hilsen

Det er jo glimrende - prøv lige at kaste et blik på datoen ;-)

Enhver terrorist, med respekt for sig selv, ville vide at med et mobil uden GPS og et taletidskort, kan PET m.f. stikke resten op et vist sted.

Endnu et emne - helt ude i hegnet ;-)