Læsetid: 3 min.

'Det kan jo dårligt blive mere dansk'

Danske værdier og kampen mod islamiseringen var hovedtemaer på Dansk Folkepartis landsmøde, der også bød på både dansktop og dyrevelfærd
Dannebrog var rigt repæsenteret ved Dansk Folkepartis landsmøde i Odense i weekenden. Her advarede Pia Kjærsgaard i tale mod at stole på Naser Khader og Ny Alliance

Dannebrog var rigt repæsenteret ved Dansk Folkepartis landsmøde i Odense i weekenden. Her advarede Pia Kjærsgaard i tale mod at stole på Naser Khader og Ny Alliance

Lars Skaaning

Indland
17. september 2007

Venstre har det, Socialdemokraterne har det og Dansk Folkeparti benyttede weekenden landsmøde til også at smykke sig med en partiblomst: 'Den er på sin egen måde udtryk for noget meget dansk - beskedenhed og styrke på en og samme gang', lyder det om margueritten i partiets landsmødemateriale. Fredericia Jernbaneorkester blæste gang i træffet, der blev afviklet under overskriften 'Danske Værdier'. Og til lejligheden var Odense Kongrescenter fyldt op med både kolonihavehus - særligt velegnet til fotoforevigelser af de tilstedeværende - samt et tilbud på havemøbler i plast med tilhørende DF-parasol på fod: 1.875 kroner.

"Ja, det kan jo dårligt blive mere dansk," som partiets formand Pia Kjærsgaard konstaterede i sin 5o minutter lange tale.

Timingen af såvel anholdelsen af de otte terrormistænkte i Danmark og en ulmende Muhammed-krise i Sverige kunne ikke være bedre for DF's fortsatte opråb mod islamiseringen.

"Den eftergivende kultur bliver undertrykt, og den brutale vinder frem - det er den udvikling, vi ser i EU. De foragter vor svaghed og vil optrappe forsøget på at knægte os," sagde Europaparlamentariker Mogens Camre, som tordnede mod forsøget på dialog med islamisterne fra "kystbanesocialisterne" og Ny Alliance. Statsborgerskabet skal inddrages for kriminelle indvandrere, plæderede Camre og pointerede: "Fjenden er bag vore linjer."

Samme som hos S

Enkelte talere søgte at sætte vedvarende energi på dagsordenen og gøre DF grønt. Heriblandt biologilærer og Århuskandidat, Per Frøkjær:

"Lad os skynde os at gå over til vedvarende energi, om ikke for miljøet eller for økonomiens skyld, så for ikke at skovle penge i osamaernes lommer," sagde han.

Midt på søndagen stillede små 20 af de knap 600 delegerede op i kø for at stille spørgsmål til et panel bestående af fire af partiets MF'ere. Sonja Pedersen adresserede dyrevelfærdsordfører Christian H. Hansen:

"Christian - du er min hjerteven," erklærede hun og efterlyste et dyrepoliti. Ordføreren reagerede positivt og gengældte Sonja Pedersens varme tiltale:

"Du er også min ven, Sonja. Jeg holder faktisk af alle mennesker, der kan lide dyr," sagde Christian H. Hansen.

Søren Friborg fra København benyttede taletid til at opfordre til boykot af DR.

"Deres ørestadsbyggeri løber løbsk, der er massive fyringsrunder og strejker. Og DR har gentagne gange overtrådt reglerne ved at profilere særlige produkter. Det er for dårligt," mente han.

Også den tidligere socialdemokrat Aia Fog var med til landsmødet, som var hendes debut som DF-kandidat. Fra talerstolen beklagede hun, at islamisk ekstremisme tager fokus fra de børn, der ikke får en ungdomsuddannelse.

"Der er flere tegn på, at herboende muslimer bliver mere ekstreme. Det er altså afsindigt irriterende, at en så lille del af befolkningen kræver så meget," sagde Aia Fog, som med egne ord følte sig i trygge rammer på landsmødet.

"Det ligner den socialdemokratiske kongres. Det er samme segment af pensionister og hårdtarbejdende folk. Dog er der færre cand.scient.pol.'er," sagde hun.

Lørdagens gæstetaler var dog akademiker. Cand.theol. Katrine Winkel Holm, datter af Søren Krarup, talte for ligestilling og mod tvangsægteskaber.

"Vi har ikke brug for meningsdannere og politikere, der messer, at islam og islamisme ikke har noget med hinanden at gøre," sagde hun og kaldte til kamp for frihedsværdierne:

"Hvis ikke vi er villige til at slås for det, er vi selv ude om det. Så får vi den trældom, vi fortjener," afsluttede KatrineWinkel Holm, som høstede stående bifald for sin opsang.

Efter et hurtigt besøg på deres respektive hoteller, var mødedeltagerne pyntet til fest.

Lørdag aftens hemmelige underholder afslørede sig som dansktopsangerinden Lene Siel, som leverede en times skønsang i form af inciterende ballader fra tv-serier som Tornfuglene og Mistrals Datter, før DF'erne omsider indtog dansegulvet.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Michael Skaarup

hahaha.... det kunne ligeså godt være citater fra en monty python film...

desværre er de citeret udsagn i artklen, ikke ment ironisk men sagt i alvor....

jeg synes det er syndt for ligusterfacisterne fra/ i DF, at deres verden er så ond, og fyldt med mistro og fordomme, og derfor er jeg ked af mange danskere, faktisk synes at det munddiarré, som DF-toppen lukker ud, giver mening. - Jeg mener,at der virkelig er andre mennesker end Glistrup, der tror på DF´s paranoia, faktisk er over min forstand, at begribe.

”Dannebrog var rigt repræsenteret ved Dansk Folkepartis landsmøde i Odense i weekenden.” Står der i artiklen. Ja det skal jeg da lige love for.

Når man i fjernsynet kunne se, hvordan de sådan drønede op og end af gulvet med dannebrog på rad og række, måtte tankerne uvilkårligt vandre til de tilsvarende årsmøder i Nürenberg i trediverne. Til næste årsmøde kommer ritualet formentlig til at indbefatte strækmarch....

Hvorvidt holdningerne i Dänische Volspartei så skulle være udtryk for danske værdier, ja det er da noget der i hvert fald kan diskuteres. Personlig vil jeg mene at tolerance, frisind og pluralisme er de ægte danske værdier.

Der skulle naturligvis have stået: "Dänische Volkspartei". Klebager.

Det er i øvrigt interessant at se, hvordan Dansk Folkeparti gennem årene har udviklet en avanceret og sofistikeret kunstart, der går ud på at gradbøje racisme. Groft sagt kan man skelne mellem den legitime politisk korrekte racisme, og så den der praktiseres af tumperne og landsbytosserne.

Under landsmødet kom medlemmerne af partiledelsen således med deres sædvanlige racistiske statements, som den borgerlige presse plejer at bagatellisere med nyopfundne adjektiver som ”islam-kritisk”, ”udlændingekritisk” osv.

Således opmuntret, opstemt og inspireret opfordrede en af partisoldaterne Merethe Egebjerg Holm derefter fra talerstolen til at man bør sende alle muslimer ud af Europa.

Ups, det var helt klart den forkerte form for racisme. Fru Egebjerg blev herefter ført ud af lokalet, hvor hun trods alt ikke fik et nakkeskud, men dog et velrettet spark direkte ud af Das Partei.

Wir haben ja Selbstjutizt!!!

Frank Klevenhaus

Hvad så med de der klappede af Merethe Egebjerg Holm .
Skal de så ikke også ekskluderes?
Jeg kunne se og høre en hel del klappe med, ja nærmest hele salen.
HE HE Vi har det på bånd.

Aber nicht so viel Selbstjustitz.....