Læsetid: 1 min.

Strid om bevismateriale i terrorsag

Byretten i København indledte i går sagen mod de syv, som står anklaget for medvirken til terror ved salg af omstridt T-shirt
-Med terrorlisten og med den anklage, jeg står tiltalt for, vil man kriminalisere det solidaritetsarbejde, som jeg har brugt en stor del af mit liv på,- sagde Michael Schølardt i retten i går.

-Med terrorlisten og med den anklage, jeg står tiltalt for, vil man kriminalisere det solidaritetsarbejde, som jeg har brugt en stor del af mit liv på,- sagde Michael Schølardt i retten i går.

Jacob Ehrbahn

Indland
21. september 2007

Anklagemyndigheden vil fremlægge en analyserapport fra Politiets Efterretningstjeneste (PET), når Københavns Byret fortsætter behandlingen af en sag, hvor syv personer står tiltalt efter terrorlovgivningen, fordi de har været involveret i salget af T-shirts, der skulle skaffe penge til organisationerne PFLP i Mellemøsten og FARC i Colombia.

Men det vil advokat Thorkild Høyer, som er forsvarer for seks af de tiltalte, muligvis protestere mod. Det gjorde han opmærksom på, da sagen i går blev indledt i byretten.

"Materialet er nyt for mig, og nu skal jeg lige have læst det igennem. Men efter min opfattelse vil bevisværdien være begrænset, når politiet gennem anklagemyndigheden vil argumentere for sin sag ved hjælp af en erklæring, som politiet selv har udarbejdet," sagde Thorkild Høyer til Ritzau.

De syv tiltalte nægter sig alle skyldige i sagen, der kom frem i begyndelsen af 2006. Firmaet Fighters+Lovers havde fremstillet et antal T-shirts med logoerne for de to bevægelser, der efter firmaets og de anklagedes opfattelse er frihedsbevægelser, mens de ifølge anklagemyndigheden skal karakteriseres som terrorbevægelser.

Ole Sippel skal vidne

PFLP og FARC står på EU's terrorliste, og flere af de tiltalte gav udtryk for, at deres initiativ også var et bevidst forsøg på at skabe debat om rimeligheden af denne liste. At de to organisationer optræder på listen, udgør nemlig ikke noget bevis for, at de rent faktisk er terrorbevægelser.

For at få spørgsmålet belyst har både forsvarerne og anklagemyndigheden indkaldt en række eksperter, der senere skal afhøres som vidner. Blandt dem kan nævnes Ole Sippel, DR's mangeårige korrespondent i Mellemøsten, Amilcar Figueroa, der er næstformand i det latinamerikanske parlament, og Angel Rabasa, seniorforsker i den amerikanske tænketank RAND.

Det var Michael Schølardt, der som direktør for Fighters+Lovers tog initiativet til de T-shirts, der er et omdrejningspunkt i den opsigtvækkende sag.

"Med terrorlisten og med den anklage, jeg står tiltalt for, vil man kriminalisere det solidaritetsarbejde, som jeg har brugt en stor del af mit liv på," sagde han i retten.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her