Læsetid: 1 min.

Svenskerne misundelige på danske universiteter

7. september 2007

Det ser skidt ud for universiteterne hos vores svenske naboer. På årets rangering af verdens bedste universiteter foretaget af Shanghai Jiao Tong University, er stort set alle svenske universiteter gået tilbage på ranglisten, skriver Ingeniøren. "Nogle pladser op eller ned betyder ganske vist ikke alverden, men det er selve trenden, som er foruroligende," advarer direktøren for Sveriges Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademi, Lena Treschow Torell. I Danmark går det stik modsat, påpeger Lena Treschow Torell. Her er Københavns Universitet avanceret 20 pladser på fire år, og ligger med sin 46. plads nu højere end alle svenske universiteter.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu