Nyhed
Læsetid: 2 min.

Asmaa stadig topkandidat for Enhedslisten

Enhedslisten nåede ikke at holde ekstraordinært årsmøde, før Anders Fogh Rasmussen udskrev valg i går. Så Asmaa-Abdol Hamid beholder sin topplacering som folketingskandidat
Asmaa-Abdol Hamid beholder sin topplacering som folketingskandidat.

Asmaa-Abdol Hamid beholder sin topplacering som folketingskandidat.

Flemming Schiller

Indland
25. oktober 2007

I Enhedslistens optik kunne statsminister Anders Fogh Rasmussen næppe have valgt et dårligere tidspunkt at udskrive valg på.

Nu bliver partiet nemlig nødt til at aflyse den igangværende urafstemning og det ekstraordinære årsmøde, der var planlagt til 17. november - altså fire dage efter folketingsvalget 13. november.

På dette møde skulle partiet have afgjort, om den kontroversielle kandidat Asmaa Abdol-Hamid skulle flyttes væk fra sin placering som en af topkandidaterne til det kommende folketingsvalg.

I stedet beholder hun sin aktuelle placering som nummer seks på kandidatlisten til Folketinget. Rune Lund, MF for Enhedslisten, har ingen kommentarer til, at liste Ø nu skal føre valgkamp midt i partiets værste krise.

"Vi går til valg på vores politik, og den bakker alle vores kandidater op. Nu gælder det om at overbevise vælgerne om, hvor hamrende vigtigt det er, at Enhedslisten er i Folketinget. Hvis ikke det var for os, ville der for eksempel ikke være det store fokus på klima, og vi ville ikke have fået en undersøgelse om CIA's overflyvninger af dansk luftrum," siger Rune Lund.

Fra hus til hus

Ifølge politisk kommentator Niels Krause-Kjær er timingen af valget særdeles dårlig for Enhedslisten.

"Det er klart en sidegevinst for Anders Fogh Rasmussen, at Enhedslisten nu risikerer at ryge ud af Folketinget, og det er en forbandet uheldig situation for partiet. Nu skal Enhedslisten til at kæmpe fra hus til hus. Problemet er først og fremmest de sidste 20.000-30.000 vælgere, som er i tvivl om, hvorvidt det er Enhedslisten eller SF, de skal stemme på," siger han.

Niels Krause-Kjær mener dog ikke, at de heftige diskussioner, der har været i partiet den senere tid om Asmaa Abdol-Hamids kandidatur, vil blive det store problem i valgkampen.

"Det er godt nok sjældent, at man ser intern ballade i et parti under en valgkamp. En valgkamp plejer at være samlende for selv de mest indædte modstandere i et parti," siger han.

Det netværk af unge græsrødder, der blev dannet i sidste uge med det formål at fjerne Asmaa Abdol-Hamids muligheder for at komme i Folketinget, var da også hurtige til at finde de forsonende formuleringer frem i går.

"Nu hvor Anders Fogh har udskrevet valg, bakker vi som medlemmer af Enhedslisten op om den nuværende kandidatliste, inklussiv Asmaa Abdol-Hamid.

Enhedslisten har trods uenigheder aldrig været et splittet parti, og vi går samlet til valg. Nu må vi sætte diskussionen om Enhedslistens politiske projekt i baggrunden og føre en samlet valgkamp for vores parti," hedder det i en udtalelse fra netværket.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Hvad mener Asmaa Abdol Hamid dog i Politiken hvor hun i gen er ude i sædvanligt tvetydigt elelr mangetydigt ærende:

http://politiken.dk/politik/article405645.ece

Hun lader sig aftotografere m ed tørklæde og spørger så om hun skal have en rød pølse i hånden, når hun ikke engang vil trykke mænd i hånden.

Det er da vist fra asken og i ilden, samtidig snakker hun om bajere, hvordan skal det tolkes - muntert - at Danmarks muslimske mø gerne vil have både pølse og bajere eller mener hun najerske pølser - der jo er lavet af svinekød.

"Det var godt nok den stiveste", vil nogen måske tænke - men nej ikke nødvendigvis - fordi Asmaa vil have en rød pølse i hånden jfr artiklen, behøver det jo ikke være seksuelt betonet.

Jeg gad vide hvad Abdul Wahid Petersen siger, jeg tror han nok har fået både kebabben, fatwaen og falaffelen galt i halsen.

Peter Keiding:

"Ifølge politisk kommentator Niels Krause-Kjær er timingen af valget særdeles dårlig for Enhedslisten. "

Peter Keiding, jeg tror slet ikke du har fantasi til at forestille dig, hvor ligegyldigt det er, hvad selvbestaltede spåmænd og stand-up kommentatorer som Niles Krause-Kjær, Erik meier Carlsen går rundt og siger. De rammer forkert med deres forudsigelser mindst hver anden gang.

Under tidligere valgkampe har medierne altid forsøgt at tie Enhedslisten ihjel, men med Asmaa Abdol-hamids kandidatur er Enhedslisten sikret omtale fra nu af og indtil valget er slut. Det kan kun være en kæmpe fordel.

Derfor er det simpelthen vitterligt vås og politisk kandestøberi af værste skuffe når du vil påstå at "timingen af valget er særdeles dårligt for Enhedslisten".

Hvis det er rigtigt, at Enhedslisten risikerer at ryge ud af Folketinget må man formode, at deres valgkamp bliver særdeles aktiv. Hvis der skal være hold i mine forudsigelser om Niels Krause Kjærs status som vellønnet partifunktionær i en borgerlig mediesammensværgelse må hans teori betyde, at medierne fra nu af effektivt lukker af for Enhedslisten.

Det må jeg alligevel se før jeg tror det. Go valgkamp til alle.

Jørgen Poulsen er som bekendt tilhænger af "streng" udlændingepolitik. Nu kan vi i valgkampens hede forstå, at det er SF og De Radikale rigtignok også.

Både SF og De radikale har meldt ud, at de nu ønsker at bevare den lovgivning Dansk Folkeparti har skaffet os på halsen, ikke mindst den uretfærdige og ulyksalige 24-års regel, der betyder at stort antal danskere må leve i landflygtighed i Sverige.

Enhedslisten er således det eneste parti der stadigvæk insisterer på at gennemføre en anstændig og human udlændingepolitik. Kan man være i tvivl om, hvor man skal sætte sit kryds?

Pia Olsen Dyhr:

”Når De Radikale i dag har valgt ikke længere at gøre 24-årsreglen til et ultimativt krav, slutter de sig den linje, vi i SF har fulgt i lang tid.”

Fru Dyhr er folketingskandidat for Socialistisk Folkeparti, og har skrevet ovenstående tilståelse på sin hjemmeside. Det Fru Dyhr i virkeligheden skriver er, at det er fuldstændig uden betydning for dansk udlændingepolitik, om vi har en rød eller en blå regering.

SF har som Dyhr skriver i lang tid fulgt en linje om at man ikke har ”uktimative krav” i forhold til udlændingepolitik. Det er politikersprog og oversat til almindeligt dansk betyder det, at vi i tilfælde at et regeringssamarbejde med SF kun skal forvente os kosmetiske ændringer af den udlændingepolitik som Anders Fogh Rasmussen og Pia Kjærsgaard har indført i forbindelse med deres kulturrevolution.

Fy for Satan!

Ja, Per Thomsen siger det såmænd ganske fyldestgørende. Så kan det selvfølgelig blot tilføjes, at der stadig er et parti, der står for en anstændig politik for alle borgere. Hvis man (som Radikale og SF indtil i forgårs, men nu solgt for magt) vil afskaffe Dansk Folkepartis svendestykke, opdelingen i rettighedsmæssige A- og B-borgere med denne absurde 24-års regel, skal man naturligvis sætte krydset ved Enhedslisten.

For at citere Købehavn-kredsens nr. 1 på EL's opstillingsliste, Johanne Schmidt-Nielsen:

"Slip kontrollen og giv mennesker frihed til selv at bestemme."

http://enhedslisten.dk/valgkamp2007/johanne-schmidtnielsen

Hun får min stemme.

Las Asmaa Abdol Hamid og Enhedslisten tale for sig selv:

http://www.youtube.com/watch?v=M93A0TFkDoE

Føj for helvede.

Det er for mig aldeles ubegribeligt, at hun ikke af sig selv for længst har trukket sig fra at blive opstillet som topkandidat.

Det ville med meget stor sikkerhed være en kæmpe fordel for EHL's chancer for at få et godt valg og dermed fremme deres politik.

Når hun ikke har trukket sig, så kan jeg ikke finde andre motiver, end at hun af helt egoistiske grunde gerne vil i folketinget, måske for pengenes skyld eller bare for at kunne være mere "på". Eller også har hun måske sin helt egen dagsorden.

Men sådanne motiver er jo aldeles uhørte i EHL, hvor der er dybe traditioner for, at den enkelte har stor pligt til at sætte sig selv til side for at fremme partiets politik.

Jeg hørte hende udtale noget om, at hvis der ikke havde været valgkamp, så ville hun nok være hjemme for at arbejde på sin kandidatuddannelse, fordi den halter.
Ja, jeg kan bestemt kun give hende ret i, at den halter og er alt for nedprioriteret.

Hvis EHL ikke kommer i folketinget, og det medfører, at den borgerlige blok vinder valget, så er hun oplagt skyldig i at have gjort ubodelig historisk skade på hele den sag, som hun ellers hævder, at hun gerne vil støtte.

Faktisk burde hun have en stor belønning fra DF, fordi hun stiller op.

En stor tak til Asmaa for at stå distancen, du får min stemme.

Jeg ser frem til at se dig på tingets talerstol (brug det røde tørklæde, vil du?!) og til at nyde synet af Pia K's fjæs mens du taler. Med lidt held får hun et bommesi-slag og må ba-bu-ba-bu køres hjem på Gentofte Hospital.

Oh fryd!

Kenneth Trans, Socialrådgiver og medlem af Enhedslisten

PETER KEIDING SKREV:

” Det er klart en sidegevinst for Anders Fogh Rasmussen, at Enhedslisten nu risikerer at ryge ud af Folketinget, og det er en forbandet uheldig situation for partiet.”

Selvfølgelig vil det give Anders Fogh en helt anden arbejdsro, hvis han kan komme af med Enhedslisten. Det er klart en sidegevinst, som borgerlig statsminister.

Hovedgevinsten ved at komme af med Enhedslisten er, at selvom SF ” stormer frem”, så vil de manglende Enhedslisten-mandater betyde, at han vil få en mindre opposition imod sig: SF, Socialdemokratiet ( og Det Radikale Venstre), Imens får Anders Fogh en ny allierede ” udklækket” af oppositionspartiet Det Radikal Venstre i form af: Ny Alliancen.
Og oven i købet et partiet styret af en Naser Khader, som er ualmindelige let at ” løbe om hjørner med” – selv her kan Pia Kjærsgaard være med.

Så den nye højre regering bliver: DF, Venstre, Det konservative Folkeparti ( og Ny Alliancen); ( og Det Radikale Venstre???).

Selvom Naser Khader vælger, at forsøge sig som oppositionsleder, så er det næppe ikke en lettelse, at det ikke kun Khader, og ikke en Line Barfoed, Rune Lund, Frank Aaen, Johanne Schmidt-Nielsen og Per Clausen, som han skal kæmpe med.

Det ser unægtelig ud til, at en hel del af arbejdsbyrde vil blive lettet fra statsminister Anders Foghs skuldre, hvis han kan komme af med Enhedslisten – Fogh, ser også træt ud, så han har sikkert brug for det.

Hvis Enhedslisten ikke kommer i Folketinget på grund af Asmaa Abdol Hamid, så er det vælgerne, der har foretrukket at lade hele Enhedslisten stå derude. Så er det Enhedslistens vælgere, der ikke kan se andet i listens politik, end et tørklæde.

Jeg troede da også i flere dage, at en eller anden sammensværgelse stod bag 9/11 2001. Men unaset om der gjorde det eller ej, så blev aktionen dygtigt instrumentaliseret af dem derovre. Først tog de Afganistan. Så tog de Irak. Siden indtog de wahington.

Det er et frit valg. Og listen har opstillet hende for at sætte en dagsorden. Det er lykkedes dem over al forventning. Jeg vil stemme for den dagsorden. Hvis AAH træder ud at kandidatlisten vil Enhedslisten have rettet ind efter oppinionstallene i stedet for at præge dem. Sådanne partier har vi allerede 6 af i tinget, hvor kun Dansk Folkeparti sætter dagsordenen udover Ø.

Kære Asmaa Abdol Hamid. Bliv venligst stående. Det er nødvendigt at følge Ø´s dagsorden op. Det er for tidligt at give op før vælgerne har talt.

Det ser ud til, at Enhedslistens taktik vil lykkes; imamerne støtter aktivt Asmaa Abdol-Hamid selvom de ikke bryder sig Enhedslistens politik generelt:

"Kandidaten Asmaa Abdol-Hamid (EL) navn nævnes flere gange. Derfor spurgte Kristeligt Dagblad Kasem Ahmad umiddelbart efter fredagsbønnen, om han opfordrer muslimer til at stemme på hende eller andre muslimske kandidater.

– Vi kommer ikke med nogle konkrete anbefalinger på bestemte kandidater. Vi lægger informationer frem, men vi har da haft møder med blandt andre Asmaa og et par andre muslimske kandidater. Så jeg omtaler de kandidater, som vi kender, siger Kasem Ahmad, som selv stemmer på Asmaa Abdol-Hamid.

– Det vil være fantastisk, hvis Asmaa kommer ind. Det vil sende positive signaler til udlandet om Danmark, og det vil sende et positivt signal til muslimske kvinder i Danmark om, at det godt kan lade sig gøre for dem, at gå ind i politik, siger han. Men fokuserer Kasem Ahmad og Det Islamiske Trossamfund så ikke netop på religion i stedet for på politik?

– Det rigtige for mig er integrationen. At muslimer bliver repræsenteret i demokratiet, og det bliver de ikke nu. Man kan ikke få det hele. Jeg er ikke enig med Enhedslisten i alt, men jeg er glad for, at partiet har en som hende, siger Kasem Ahmad."

Det er Asmaa som fremhæves når Kasem Ahmad vurderer virkningen af en muslim i folketinget - på trods af at der er mange andre kvindelige muslimske kandidater. Enhedslisten har åbenbart satset rigtigt når de har insisteret på en tørklædeklædt kandidat. Det er altså ikke kun feminister der tillægger tørklædet en betydning.

Artiklen kan læses på:

www.kristeligt-dagblad.dk/artikel/268944:Danmark--Valg-fatwa-ved-fredags...

Interessant artikel i Kristeligt Dagblad. En valg-fatwa til ære for EL, gad vide om partiet er glad for den?

Det er interessant at islamisk trossamfunds talsmand er enig med EL i at en tørklædeklædt muslim som kandidat er den mest rigtige i integrationsøjemed. Er det sammenblanding af politik og religion? Det er vigtigt for integraionen er svaret.

Enhedslisten.......Danmarks ny religiøse parti......Stem Ø for religiØs....

ØØØhhhhhh....hvad var det lige, der skete for partiet Enhedslisten..?

...ja, jeg synes godt nok, det er noget af en bet for mange vælgere efter det gode arbejde, som partiet tidligere har præsteret. Det var ikke lige den bagudskuende retning, jeg havde fået indtryk af, at Enhedslisten stod for.

Og specielt er det smadder ærgeligt, at Asmaa ikke har følt så megen solidaritet med sit ny parti, at hun har trukket sig for at skabe sit eget parti. Det forekommer mig, at denne kandidat er ret egofokuseret i forhold til den mere flade struktur, som partiet repræsenterer.

Jeg ønsker for partiet det vil koncentrere sig på en opsplitning efter valget.
Fordi jeg synes stadig det er bagudskuende og vildt, vildt underligt, at partiet Enhedslisten støtter op om religiøs tildækning af kvindelig naturlighed og patriakalets ejendomsret over kvindeligheden.

Men det viser bare, hvor langt der er igen før mænd og kvinder kan begynde at føle bare en snert af individualitet fri fra præstevælde, imamvælde, pavevælde....og "hvad farmand siger er altid det rigtige" mentalitet.....

ja, man skal virkelig som vælger forstå at sætte sit "X" med omtanke.

Smædekampagnen rettet mod Abdol-Hamid skal åbenbart for enhver pris holdes i gang helt indtil valgdagen.

Abdol-Hamid må være den politiker som højrefløjen frygter allermest...

Frederiksen - ja det er sgu forbløffende. Og deprimerende at enhedslisten kan opstille et menneske, der har ment, at selvmordspiloterne den 11. september Zimmermann, Melchior og Pundik.....eller noget i den retning.

Når det er sagt, tror jeg det har været kontra-produktivt, at dem, der har været imod opstillingen af hende, har holdt kaje under valgkampen. (Thomas Bugges famøse mail, f.eks).

Nå ja. I morgen bliver det sofaen.

Ja Thomsen, der er ikke noget at komme efter, Enhedslisten har altid ret.

Jeg kan kun opfordre alle der ikke vil have et tidligere socialistisk parti som klangbund for et islamistisk parti under udvikling at stemme SF. Efter imamernes fatwa om at stemme på Enhedslisten skal man være tonedøv og blind for ikke at se hvor det er på vej hen.

Endnu engang må jeg spørge om hvad vi fremover kan forvente fra Enhedslistens støtter, udover hærværk på valgplakater, trusler mod folketingskandidater, jernrør i hovedet på demonstranter, ødelagte biler, hvad bliver det næste? Det er ikke noget at komme efter, vel?

@ per thomsen: Abdol-Hamid må være den politiker som højrefløjen frygter allermest...

Nej, Per Thomsen....jeg tror faktisk ikke hverken højre og venstre eller oppe og nede for den sags skyld, frygter Asmaa Abdol-Hamid eller hendes mulige tilhængere. Der er jo IKKE noget at være bange for.

For mig at se mener jeg, der kan ligge et problem i, at vigtige politiske emner - som Enhedslisten tidligere har arbejdet for kom til folkestyrets bekendtskab i meget bred betydning fra Folketingets talerstol - fremover kan få et skær af mindre betydningsfuldhed....og henad det konspiratoriske, når/hvis disse emner kommer frem efter valget og Asmaa bliver valgt ind.

Dette mener jeg er et tilbageskridt for os alle. Fordi Enhedslisten også var vigtig for vores folkestyre. Så vi skal arbejde meget mere opad bakke nu og kæmpe meget mere for at bringe information frem, for vi skal jo gerne have vore soldater hjem fra Afghanistan, vi har Iraq krigen og grundlovssagen, vi har CIA overflyvningerne, og..ja.......og med et religiØst parti som afsender for spørgsmålene....bliver partiet simpelthen for emotionelt fokuseret og ikke længere objektivt....og det går så gu ikke for så vigtige sager.....

Og jeg mener det går for vidt, at du bliver ved at fokusere på, der foregår en smædekampagne......jeg mener det er langt mere seriøst, det går dybere....og det har intet med personen Asmaa at gøre....

Derfor synes jeg ærlig talt, du måske skal stikke din finger godt ned "i kolonihavehusets jord", så du kan finde ud af, hvor du er på vej hen sommetider;-)))

Good luck i morgen.

"Smædekampagnen rettet mod Abdol-Hamid skal åbenbart for enhver pris holdes i gang helt indtil valgdagen."

- Hvordan skal den forstås? Er det islamisk trossamfund der fører en smædekampagne mod Abdol-Hamid eller er det Kristeligt Dagblad - eller menes der dem der tillader sig at kommenterer artiklen om fatwaen her på tråden?

Jeg synes faktisk det kunne være interessant at høre partiets mening om denne fatwa-støtte, men det bliver vi vel ikke forundt. Det er vel endnu en ting som helst skal forbigås i tavshed.

Hej Marielouise.
Hvor langt væk fra Enhedslisten vil dit feministiske banner føre dig i morgen?

Når det siddende flertal fortsat holder hånden over bedrageren Anders Fogh Rasmussen bærer de også det tunge ansvar for 1 mio dræbte og 4 mio nye mellemøstlige flygtninge i verden.

Hvor skal vi gøre af dem, og hvilke dele af det danske samfund er legitime terormål efter den krig?