Note
Læsetid: 1 min.

Asmaa: Jeg er udsat for smædekampagne

Asmaa Abdol-Hamid tager skarpt til genmæle over for nyt netværk i Enhedslisten, der vil fjerne hendes mulighed for at komme i Folketinget
Asmaa Abdol-Hamid ved Enhedslistens hovedbestyrelses ekstraordinære hovedbestyrelsesmøde i søndags for at organisere et ekstraordinært årsmøde, der skal afklare medlemmernes holdninger til den nuværende kandidatliste.

Asmaa Abdol-Hamid ved Enhedslistens hovedbestyrelses ekstraordinære hovedbestyrelsesmøde i søndags for at organisere et ekstraordinært årsmøde, der skal afklare medlemmernes holdninger til den nuværende kandidatliste.

Flemming Schiller

Indland
19. oktober 2007

Den omstridte folketingskandidat for Enhedslisten, Asmaa Abdol-Hamid, er rasende over det angreb, som en nyt netværk af unge medlemmer af Enhedslisten har dannet.

"Ved at gøre Asmaa til spidskandidat er mange unge kommet i tvivl, om man nu også kan regne med, at Enhedslisten kæmper for deres sag. Vi må fastholde, at vi er bevægelserne og ikke minoriteternes parti," sagde Signe Hagel Andersen fra netværket i gårdagens Information.

"Asmaas kandidatur har skygget for vores politik og dermed skabt splid i partiet," hedder det videre i en udtalelse fra netværket.

De udtalelser tager Asmaa Abdol-Hamid skarpt afstand fra:

"De går efter mig som person og giver mig skylden for hele balladen. Det er en direkte smædekampagne, og det er første gang i Enhedslisten, at nogen indefra retter et angreb mod en kandidat," siger hun.

Det nye netværk består primært af unge fra studenterorganisationer og fagforeninger, og Asmaa Abdol-Hamid mener derfor ikke, at de taler på bevægelsernes vegne.

"De fremhæver, at Enhedslisten er bevægelsernes parti. Men hvor er kvindebevægelsen? Og hvor er indvandrerbevægelserne i dette her?"

Fejt at få står frem

Hun er også stærkt pikeret over, at kun få medlemmer af det nye netværk vil stå offentligt frem.

"Når man kommer med sådan en kritik, burde kunne stå frem ved navn. Ellers er det for tyndt," siger hun.

Asmaa Abdol-Hamid vil nu tage sagen op i partiets hovedbestyrelse, som både hun selv og Signe Hagel Andersen er medlem af.

I går så så endnu et netværk i polemikken for/mod Asmaa, det hed "Genvalg til Asmaa".

Netværket støtter, at Asmaa Abdol-Hamid fastholder sin placering som spidskandidat til Folketinget.

Bag initiativet står flere af de medlemmer af hovedbestyrelsen, som for nyligt stemte mod et ekstraordinært årsmøde.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Det er interessant at se, hvordan der er kamp i EL om partiets ideologiske profil for tiden. Hvorfor er det ikke mere i fokus? For det er jo ideologiske krydsninger og konflikter, der er kernen - ikke Asmaa Abdol-Hamid som individ. Når jeg læser udtalelsen: "Vi må fastholde, at vi er bevægelserne og ikke minoriteternes parti" læser jeg en modstand mod, at Enhedslisten udvikler sig til at blive en ny udgave af Rune Engelbreth Larsens fiasko Minoritetspartiet, hvor relativismen skred helt ud i det ekstremt absurde med kendte medlemmer som den notoriske naziforsvarer Peter Hjørne sat op ved siden af eksempelvis Abdul Wahid Pedersen. Det var i sandhed et signalforvirrende og utroværdigt miniatureparti.

ELs ideologiske profil er for tiden næsten lige så signalforvirrende, som Minoritetspartiets var. Det kan man absolut ikke udelukkende klandre Asmaa Abdol-Hamid for - netværkerne, der bliver ved med at poppe op bidrager også. Men sådan er identitetskriser bare. Og måske er krisen udtryk for et forsøg på at finde nye pejlemærker for venstrefløjen og nå frem til en ny og mere klart profileret identitet. Hvem ved - måske ender det her med at Enhedslisten bliver et parti, fremfor som hidtil at være en liste hvor solospillere, minoritetsrepræsentanter (som for øvrigt IKKE på demokratisk vis er udvalgt af minoriteterne!) småpartier og bevægelser står side om side i kampen om opmærksomheden og den ideologiske magt.

Asmaa Abdol-Wahid undrer sig over, hvor kvindebevægelsen er og formulerer oven i købet kvindebevægelsen i bestemt form. Hvem er kvindebevægelsen i dag, vil jeg gerne vide?

Signe Hagel Andersen repræsenterer faktisk lidt af en kvindebevægelse i det daglige - og oven i købet en klassekæmpende en af slagsen. Hun er nemlig formand for Sygeplejestuderendes Landssammenslutning og har således kontakt med en masse unge kvinder og - desværre en meget lille gruppe - unge mænd, der er ved at uddanne sig indenfor et klassisk kvindeerhverv med tilhørende lav løn og relativt dårlige arbejdsforhold. Men det er måske de akademiske kvinder, der mere eller mindre solo har udtalt sig om, hvad de mener om Asmaa Abdol-Hamid, som hun efterlyser? Hvem repræsenterer de egentlig i det daglige? En kvindebevægelse af en slags eller bare deres egne perspektiver og egen forskning indenfor egne interesseområder?

De samme spørgsmål kunne man stille om indvandrerbevægelserne. Hvem taler hun konkret om? Og hvis hun i det grundlæggende er enig med Signe Hagel Andersen om, at EL er og bør være bevægelsernes parti, hvorfor knokler hun så ikke selv på for at repræsentere nogle af dem fremfor bare at spille solo? Er det overhovedet et problem, at de faglige overordnet set ikke skelner imellem om en arbejdende eller studerende er indvandrere eller ej, men derimod tager alle med uanset etnicitet og på lige fod?

Hvilke indvandrergrupper bør repræsenteres, hvilke kriterier skal man dele dem ind efter og hvilke interesser er i den sammenhæng vigtige og hvilke er uvæsentlige? Er det vigtigt hvilke oprindelseslande ens forældre og bedsteforældre har? Er alle de mange forskellige religioner og grupperinger indenfor disse vigtige? Hvem skal der tages særligt hensyn til og hvem kan det være lige meget med? Hvem skal marginaliseres og hvem skal ind i varmen?

Tom W. Petersen

Hvis Enhedslisten skal redde den allersidste rest af troværdighed, holder de fast ved Asmaa Abdol-Hamids oprindelige kandidatur.
Og holder op med at skyde sig i deres spinatindsovsede fødder med maskingeværer.
Og lad os så se, hvad hun kan og gør.

Asmaa gaar nu som forventet i offermode.
Asmaa tror, at det er hendes person som er under angreb, hun kan ikke forstaa at det er det hendes toerklaede og det det staar for som er under angreb, samt hendes politiske virke, eller mangel paa samme.

Og saa er politiske valg altsaa ikke en popularitetskonkurrence eller skoenhedskonkurrence. Men det er der maaske nogle indvandrere som tror fordi de spinkle politiske processor som de har oplevet i deres oprindelseslande mere ligner den slags.

Asmaa klager over at for faa kritikere staar frem.
Ligger der i det, at hvis man ikke staar frem saa mener man det nok ikke alligevel. Hun proever at mistaenkeliggoere hendes opponenter.

Altsaa det er maaske bare loegn at et netvaerk ikke syns hun skal have kandidatur. Hun proever at saa tvivl om sine modstandere. De er maaske slet ikke saamange som de giver sig ud for. De er maaske endda lidt loegnagtige. Og saa er hun taget paa fersk gerning for alle ved jo at en tyv tror hver mand stjaeler.

Grunden til at faa kritikere staar frem er jo ELs politiske kultur hvor enhver modstander eller tvivler bliver spottet og halshugget med haard haand.
Den officielle politik i EL lige nu er at Asmaa er kandidat, og det EL medlem som taler imod ELs politik skal nok faa bank for det internt.

EL er noed til at aendre sin meget haarde partidisciplin paa dette felt.

Laeg maerke til, at alle EL kritikere paa disse debatsider er halvanonyme hvorimod de partitro skildter bramfrit med deres identitet.

Det tyder paa en ufri debatkultur i EL. En foraeldet politisk kultur. Hvor fri debat holdes nede af angst for spraengninger osv.
EL debatkulturen er ogsaa praeget af, at man gaar efter manden, hvis man kan, og det er jo ogsaa vaere ulige nemmere end at gaa efter bolden.

Persopnangreb kan hoere til dagens orden isf konstruktiv poltisk nytaenkning.

Det boer EL lave om paa.

Med opstillingen af Asmaa Abdol-Hamid kom det "mudder" i partiet...
nu bruges det til at kaste med.....!!

Jeg mener Asmaa Abdol-Hamid's reaktion er af samme slags fundamentale og fanatiske reaktion, som den offerrolle Pia Kjærsgaards antog, da hun mente sig forulempet af unge "robin hood'er" på Christiansborgs Slotsplads.

For mig understreger det atter, som jeg tidligere har sagt, at jeg mener DF's Søren Krarup og Asmaa Abdol-Hamid kommer fra samme fundamentale "surdej".

Begge...eller alle tre...tager sig selv ekstrem alvorligt
...og der må helst ikke grines;-)

Kunne have ønsket mig at Asmaa Abdol-Hamid istedet havde brugt "mudderet" til at stikke en finger ned i....sådan lige for at finde ud af, hvor hun er....og for at vise sin forståelse for situationen. Partiet har ligesom søgt at integrere Asmaa Abdol-Hamid og måske kunne Asmaa Abdol-Hamid i stedet vise sin åbenhed for integrationen ved at vise en slags forståelse / dannelse tilbage....og ikke fare frem med den sædvanlige offermentalitet, vi tilstadighed skal lægge ører til fra nogle folkegrupper af mellemøstlig oprindelse.

Asmaa Abdol-Hamid kan danne sit eget parti....

Jeg kan som almindelig vælger selvfølgelig ikke stemme på Enhedslisten, når Asmaa Abdol-Hamid er på opstilingslisten.

Beklager. Det er smadder synd for alle gode kræfter og al det gode arbejde, som er gjort i partiet de senere 4-5 år.

Frederiksen:

"Med opstillingen af Asmaa Abdol-Hamid kom det "mudder" i partiet..."

Med opstillingen af Amaa Abdol-Hamid fik vi langt om længe startet en diskussion på venstrefløjen om vores holdning til indvandrere. Det er en nødvendig diskussion, der i årevis har været fejet ind under gulvtæppet.

@Thomsen

Jeg har vanskeligt ved at se sammenhængen mellem holdningen til indvandring og den politiske "formudring", der er sket i partiet Enhedslisten.

Med "mudder" mener jeg og har tidligere giver udtryk for, at Enhedslistens politiske standpunkter og holdninger er blevet uklare ( "mudrede") for mig som vælger med opstillingen af Asmaa Abdol-Hamid.
Er det virkelig så svært at forstå?

Indvandring er sket til Danmark gennem alle årene...og vi er mange, som har enten slægtninge, kærester, venner, bekendte, naboer, kolleger mv med oprindelse i andre lande og kulturer...uden at disse gode folk fejes ind under nogetsomhelst gulvtæppe....tværtimod er det da smadder spændende og livgivende at møde andre landes mennesker....:-)

Vi taler om politiske holdninger i Enhedslisten...ligesom...efter opstillingen af Asmaa Abdol-Hamid... Det er der faktisk nogle mennesker, som interesserer sig for...og det mener jeg ikke kan skydes ind under "vores holdning til indvandrere".....
Det lyder næsten som om mange af os skulle være mindre begavede...og dette opfatter jeg ikke er tilfældet, når diskussionen løber fx. her i disse tråde....

Ville gerne have svaret på spørgsmål fra Frederiksen, men nu er moderator atter begynde at slette mine indlæg, så jeg melder mig hemed ud af debatten. (Jeg har endnu ikke fattet, hvilke kriterier, moderaor anvender for at beslutte, hvilke indlæg der skal slettes. Det er godt nok for viderekommende).

Jeg er meget uenig med dig om at du skulle været udsat for en hetz, men tvært imod har jeg den overbevisning, at du selv med dit "uld i mund" har viklet dig ind i al tvivlen om dine holdninger.

Kan du ikke give klare svar, der ikke kan misforstås på følgende spørgsmål der optager hele nationen og en stor del af Enhedlisten ligeså:

Dødsstraf:

Hvorledes ser du på dødsstraf, er den under alle omstændigheder uacceptabel i alle lande, eller kan der være undtagelses tilfælde, og hvis ja venligst beskriv.

Homoseksualitet:

Der findes efter min mening homoseksualitet i alle lande, bør det være acceptabelt overalt, og kan du selv også acceptere homoseksuelle samt registrerede partnerskaber.

Bør homoseksuelle kunne få deres forhold velsignet i kirker, synagoger og/eller moskeer, alt efter tro i Danmark og alle andre lande. ?

Drab på danske soldater

Er drab på danske soldater på mission i udlandet acceptabelt og forståelig, til trods for at soldaterne er udsendt af et lovligt og demokratisk valgt flertal i det danske Folketing.?

Hvis du har forståelse derfor – hvorfor så vælges ind i en forening der udsender soldater overhovedet, eller tror du at du og Enhedslisten kan ændre Danmarks udenrigs- og forsvarspolitik. ?

Grundloven og Koranen

Kan du underskrive og acceptere at ville overholde Danmarks Riges Grundlov hvis du vælges til Folketinget også som den er udformet idag. ?

Kan du bekræfte at Danmarks Riges Grundlov juridisk og retligt altid står over Koranen inklusive dennes 375 lov vers.?

Kvindeundetrykkelse

Hvor i Koranen står det at kvinder skal gå med tørklæde, der på mange kan virke kvindeundertrykkende, og samtidig ikke give hånd til mænd, uden der behøver være nogen form for seksuelle ideer eller tanker involveret, men af almindelig høflighed.?

Bør det være tilladt mændene at korporligt afstraffe deres kvinder, børn og/eller hustruer under Islam eller andre religioner. ?

Hvorledes ser du på ægteskab mellem ældre mænd og unge til purunge småpiger, f.eks. mænd over 50 og piger helt ned til 5-6 års alderen.?

Bør sådanne giftermål det være tilladt i Danmark eller nogen andre steder i verden. ?

Sluttelig, vil jeg og andre sikkert gerne høre hvornår du er "ægte rød socialist eller kommunist", og hvornår du er rettroende praktiserende muslim, samt om du er socialist i kontortiden fra 09.00-17.00 på hverdage, og muslim resten af tiden inklusive fredage og muslimske hellligdage ?

@ Per Thomsen

Venstrefløjen og specielt enhedlisten burde vel diskutere med deres kandidat, hvad pokker hun egentlig og reelt mener om ovenfor anførte emner, og ikke noget så forløjet som dins påstand "om synet på indvandrerne".

Det er helt forfejlet, det må vel dreje sig om, hvorvidt indvandrerne med deres kulturelle baggrund vil/kan indrette sig i Danmark, eller om de mener hele Danmark skal indrette sig efter dem.

Deres religion er uinterssant hvis de anerkender at Danmarks riges Grundlov er højeste log i Danmark, og over alle rleigiøse opåbud der
kunne påvirke Grundlovens frihedsbegreber i negativ grad.

L. Nielsen

"Venstrefløjen og specielt enhedlisten burde vel diskutere med deres kandidat, hvad pokker hun egentlig og reelt mener om ovenfor anførte emner, og ikke noget så forløjet som dins påstand "om synet på indvandrerne".

Jeg vil hemed melde mig ind i debatten igen, og forsøge om jeg kan skrive et indlæg der ikke blive slettet af moderator.

Som jeg skrev i det indlæg der blev sletttet, så gjorde jeg opmærksom på et forhold, som Georg Metz, Christian Braad Thomsen og en lang række andre intellektuelle i Danmark og i udlandet gjort opmærksom på. Nemlig at det forhold, der lægger til grund for al balladen om Abdol-Hamids kandidatur, er danskernes umodne og provinsielle forhold til indvandrerne.

Hvis det er "en forløjet" påstand, så er vi efterhånden ved at være rigtig mange løgnere.

Jep, det er vi i givet fald. Enig med Thomsen.

Per - du skrev: "danskernes umodne og provinsielle forhold til indvandrerne"

Hvad så med fFrankrig og Spanien? Er de også umodne og provinsielle? I Frankrig og flere steder i Spanien er det forbudt at bære tørklæder eller andre religiølse symboler i offentlige skoler. Det "umodne og provinsielle" synes at være en global tendens...

Jannik:

"Det "umodne og provinsielle" synes at være en global tendens..."

Ja desværre. Det er ligesom den nationalistiske bølge vi havde i trediverne...

Nu er danskere nogle gange eksperter på en slags selvpineri. De ser på sig selv med stor skyld eller tager skyld på sig, som de faktisk ikke skal. Måske en slags jantelov.

Min erfaring er, at danskere i nogle tilfælde ikke er så meget anderledes end så mange andre landes indbyggere til at modtage "de fremmede". I Spanien/Portugal fx taler nogle folk ikke så pænt om de arbejdere, som kommer fra Chile/Sydamerika.
I Schweiz taler nogle folk ikke så pænt om de mange arbejdere fra Sydeuropa og fx.Alsace. I Saudi taler nogle folk meget dårligt om de folk, der kommer fra Asien. I Iran er der folk der ikke kan lide marocanere og franskmænd. I USA er der folk, som taler meget dårligt om mexicanere. I Singapore er der folk, som synes dårligt om landbeboerne. Og sådan kan vi blive ved....for slet ikke at tale om, hvordan mange af disse folkeslag bliver behandlet i landene.

Det er mit indtryk, at mange mennesker, som indvandrer til Danmark fra andre lande har nogle gode muligheder for at skabe sig et ordentligt liv og der vil sikkert altid være en slags skepsis overfor ”de nye”. Og vel særlig, når personerne ankommer med et tankesæt og en adfærd, som er fuldstændig fremmed fra noget man tidligere har oplevet eller måske hørt om. Så kræver det en kæmpe anstrengelse for et ganske almindeligt menneske, ja, fx en ganske almindelig dansker….at sætte sig ind i det tankesæt og bare begynde at forstå noget af det nye, som et andet menneske kan bibringe til lokalsamfundet. Sådan er det ofte også for den fremmede, som ønsker at bo i et andet og helt anden slags land med nye sæder og skikke.
Det kender vi jo selv, når vi rejser….
Enhver, som har boet i et andet land ved noget om dette…og enhver, som har boet i en dansk landsby eller provinsby ved noget om dette. Nogle gange skal man lige ses an… det er også de dér ”københavnere”..eller det er også lige de dér ”jyder”.

Jeg mener det er for let, at kalde danskere for provinsielle og umodne.

I den forbindelse vil jeg da nævne, at jeg har erfaring med, at særligt nogle danske mænd ( bestemt ikke alle ) kan opføre sig ganske umodent og provinsielt utilstedeligt, når en dansk kvinde er blevet kæreste med en mand af udenlandsk herkomst. Og dette gælder danske mænd fra alle sociale lag. Der er ikke forskel på, om man kommer fra den såkaldte elite eller fra gaden. Den erfaring har jeg fra tidligere kæresteforhold til bla. en tysk mand, en spansk mand, en iransk mand, en amerikaner, en afrikaner og en nordmand.

Per:

Bemærkningen var ment ironisk :-) Efter min mening er det et glimrende udtryk for det storhedsvanvid, der plager den moralistiske del af venstrefløjen, at man vil beskrive resten af resten af verden som provinsiel.

Kære Per Thomsen:

Jeg har lagt mærke til, at du sommetider anvender en sætning om kolonihavehuse i en beskrivelse, som jeg ikke helt går ind for.

Jeg er stærkt tilhænger af de danske kolonihavehuse og af kolonihaver.
Jeg er skrevet op på en venteliste, hvor jeg har stået i flere år. Endnu er det ikke blevet i mit heldige lod at få en have; men jeg kan love dig, at jeg venter tålmodigt.

Imens besøger jeg området og jeg glæder mig over at møde og få lov at hilse på så mange forskellige slags mennesker fra alle mulige lag af det danske samfund – mennesker med alle mulige slags skæbner.

Der er den fallerede skuespiller, drukkenbolten, arkitekten, den syge, arbejderen, den studerende, bistandsklienten, exentrikeren, fotomodellen, elektrikeren, it-nørden, den handicappede, forfatteren, den enlige unge mor til 4 børn, indvandreren, bøssen, den sorte, den hvide, den gule, sekretæren, narkomanen, chefen…ja, vi er der alle sammen….og ved du hvad, der er et sammenhold og en loyalitet overfor hinanden, som er ubeskrivelig. Folk får lov at være sig selv og ingen bliver prakket noget på. Men det er også et sted, hvor klar tale er en selvfølge og en nødvendighed, fordi folk er sårbare og man værner om hinanden.
Her stikkes ikke noget under noget gulvtæppe…og her hykles ikke, fordi folk ser lige gennem hinanden…uden slør, blå briller, akademiske og religiøse floskler, hættehuer eller skæg.
Jeg glæder mig over, at jeg har fået lov at blive skrevet på ventelisten, da jeg anser det for en stor ære og tillidserklæring, at få lov til en dag at blive budt velkommen som medlem af den kolonihaveforening.

Ja, det fik jeg bare lyst at sige til dig.

Med venlig hilsen
Frederiksen

Kære X. Frederiksen:

"Jeg er stærkt tilhænger af de danske kolonihavehuse og af kolonihaver.
Jeg er skrevet op på en venteliste, hvor jeg har stået i flere år. Endnu er det ikke blevet i mit heldige lod at få en have; men jeg kan love dig, at jeg venter tålmodigt."

Jamen god fornøjelse med det. "Kolonihavehuset" bliver i denne sammenhæng anvendt i sin metaforiske abstrakte og symbolske betydning. Og altså ikke i sin konkrete betydning, som det sted, hvor du dyrker gulerødder og hypper dine kartofler. Så jeg er ærlig talt lidt bange for at du ikke rigtigt har forstået, hvad jeg og andre mener med "kolonihavehuset".

Jeg har i øvrigt bemærket, at der ikke findes nogen indvandrere til stede i den kolonihave, hvor du beskriver medlemmerne, men det skyldes nok bare en forgelmmelse fra din side.

Velkommen i kolonihavehuset og fortsat god weekend.

Per Thomsen

Citat Thomsen. "Kolonihavehuset" bliver i denne sammenhæng anvendt i sin metaforiske abstrakte og symbolske betydning."

.............

Ja, det er helt korrekt opfattet.

Det var derfor jeg beskrev "kolonihavehuset" så udførligt for dig.
....og når du læser teksten igen vil du se, at ingen faktisk er glemte....
(jo måske lige "de røde"....indianerne;-))...

....og heller ikke dig;-)

Selv velkommen til "kolonihavehuset"..................

Jannik:

" Efter min mening er det et glimrende udtryk for det storhedsvanvid, der plager den moralistiske del af venstrefløjen..."

Så er der nok mange. ikke mindst jøder, at der havde været nogle flere "moralister" i trediverne...

Jannik:

" Efter min mening er det et glimrende udtryk for det storhedsvanvid, der plager den moralistiske del af venstrefløjen..."

Så er der nok mange. ikke mindst jøder, der ville ønske, at der havde været nogle flere "moralister" i trediverne...

Hvis ekstremisme er den nye dagsorden, så skål og skide være med det. Jeg synes blot det er trist, at gode værdier bliver undermineret af elendige udtalelser.

@ Per Thomsen

Hvad er den dybere forskel på "Danmarks syn på indvandrerne" eller påstanden om

citat
Nemlig at det forhold, der lægger til grund for al balladen om Abdol-Hamids kandidatur, er danskernes umodne og provinsielle forhold til indvandrerne.
citat slut

Jeg mener ikke jeg i nogen form har generaliseret, i mine indlæg på siderne her, men alene forholdt mig til emne: at Enhedlistens kandidat Asmaa Abdol Hamid føler sig udsat for smædekampagne. Hvilket naturligvis er hendes ret, men ikke nødverndigvis korrekt, set med mine øjne.

Danmark har jo et hav af indvandrere der også som danske statsborgere, rent faktisk passer arbejde og ikke udfordrer Danmarks grundlov og danske forhold sådan som Asmaa Abdol Hamid, efter min opfattelse SELV har viklet sig ind i med sine for mig absurde postulater og uld i mund.

Derudover er det med min erfaring komplet og totalt umuligt at være ægte rød socialist eller marxist/kommunist og samtidig også være rettroende praktiserende muslim. Det er det modsætningsforhold jeg egentlig gerne vil have afklaret med mine spørgsmål til Masmsellen.

Er hun "ægte rød" indenfor Enhedlistens hverdage kontortid 0900-1700, og resten af tiden fredage og muslmske helligdage så praktiserende muslim med tørklæde og osm ikke giver hånd til mænd og styret og baseret på Koranen og dets 375 Sharia lov vers.?

Jeg havde den opfattelse, at var man socialist, kommunist og/eller Marxist og/eller Stalinist var religionen underlagt partiets synspunkter i alle henseender hvor klerikale hensyn måtte kollidere med partiets dekreter.

Eller kan Asmaa Abdol Hamid så ikke bare bekræfte at Danmarks Riges Grundlov juridisk og retligt altid står over Koranen og Sharia for hende samt at hun naturligvis hvis hun bliver valgt underskriver at overholde Grundloven, ja så skulle stort set de fleste af hendes problemer jo være løst.

Bortset måske bl.a. drabene på danske soldater, hendes syn på dødsstraf, homoseksuelle, og kvindeundertrykkelse.

Hvorfor ikke sige som Dr. Wafa Sultan:

http://youtube.com/watch?v=2WLoasfOLpQ

hvad "provinsielt" er der i det. Du tror ikke det er Venstrefløjen, ganske specielt Enhedlisten i Danmark der består af en samling provinsielle forvirrede hoveder, i hvis politik der hverken er hoved eller hale og iøvrigt er vel halvdelen af EL's medlemmer mere enige med mig, end med dig.

Politisk ligger jeg selv omkring Det konservative Folkeparti eller Ny Alliance, og ikke medlem af noget parti.

L. Nielsen

"Hvad er den dybere forskel på "Danmarks syn på indvandrerne" eller påstanden om
citat
Nemlig at det forhold, der lægger til grund for al balladen om Abdol-Hamids kandidatur, er danskernes umodne og provinsielle forhold til indvandrerne.
citat slut"

Du gentager dit spørgsmål, og derfor må jeg gentage mit svar, selvom jeg synes det begynder at blive noget trivielt. Hvis du vil vide noget om sammnehængen mellem dæmoniseringen af Asmma Abdol-Hamid og det generelle syn på indvandrere i Danmark, vil jeg atter engang henvise til Georg Metzs og Christian Braad Thomsens artikler i dagbladet Information.

Når du skriver så mange indlæg, er det vel ikke for meget at forlange, hvis man forventer, at du også læser de tilhørende artikler? Og Metz og Braad Thomsen har som sagt begge nogle meget velskrevede og i øvrigt let forståelige analyser af problemestillingen....

Når man læser ovenstående indlæg, bliver det meget nemt at forstå, hvad Asmaa Abdol-Hamid mener, når hun siger, at hun bliver udsat for en smædekampagne.

Citat JSR: ""Jeg vil anbefale partiledelsen at undersøge betydningen af ordet Taqiya (kan staves på flere måder) ...""

Her er et par link:
http://www.answering-islam.org/Index/T/taqiya.html
http://www.danielpipes.org/comments/22855
http://www.britannica.com/eb/article-9071252/taqiya

Jeg har i den forbindelse lyst at tilføje, at fx. nogle grader/indvielser af jesuitter, zionister, freemasons, scientologer og andre "templers" har adfærd og overbevisninger, hvor en slags "omgåelse af sandhed helliger et højere mål".

Jeg mener ikke vi kan pege i blot een retning.

Jeg mener, vi som menneskehed skal løfte vores hoved fra det forangående fårs bagdel.

Jeg mener, det er i det enkelte menneskes bedste interesse, at stole på sin egen individuelle indre autoritet og individualitet....den sande og indre personlige autoritet, der for det meste sættes til side gennem tro på en eller anden form for religion og - isme....som regel af patriakalsk oprindelse.

.....det er ikke præsternes, imamernes, religionernes, ideologiernes, pavens, muhammeds, jesus's, buddha's, mændenes, kvindernes, koranskolernes, de nykonservatives, præsidenternes, politikernes osv..... udlægning vi har brug for i de kommende tider....det er vores egen personlige, individuelle.....

....og det ser meget ud til, vi skal kæmpe hårdt for at beholde den.

Også derfor mener jeg Asmaa Abdol-Hamid kan danne sit eget parti, så vælgerne kan stemme udfra klarhed og med en stor grad af oplysning/information om Asmaa Abdol-Hamid's politiske holdninger og hensigter.

OK, her er så en lille artikel fra EB i dag som I jo kan læse mens I spiser jeres sønsdagsfrokost eller tager jeg en kop kaffe til kagen senere.

http://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/article350031.ece

Hun lader til at være for godt integreret ;) når hun savner rugbrød, dansk brun sovs og lakrids ;)

/Karsten

Karsten Aaen:

"OK, her er så en lille artikel fra EB i dag som I jo kan læse mens I spiser jeres sønsdagsfrokost eller tager jeg en kop kaffe til kagen senere."

Tak til Karsten for henvisningen til den udmærkede artikel. Det er i øvrigt meget signede at journalist jan Kjærgaard vælger overskriften "Presses fra alle sider" til et interview med en Asmaa, der simpelthen stråler af psykisk overskud. Så presset får man altså ikke indtryk af, at hun er!

Asmaa ville måske have opstillet - men blev vraget af politiske grunde - hun var for venstreorienteret. Dette er essensen af artikel i Jyllandsposten 25. april 07

"Frem til 2004 var hun i flere år medlem af Socialdemokratiet, men hun har over for dagbladet Politiken afvist, at hun forsøgte at blive kandidat til byrådet. Jan Helbak, kredsformand for Socialdemokratiets 1. kreds Odense, der omfatter Vollsmose, hvor Asmaa Abdol-Hamid bor, fortæller, at hun gjorde et udmærket stykke arbejde, men hun havde nogle indstillinger af ren politisk karakter, som var vanskelige at forene med Socialdemokratiet:
»Så vidt jeg husker, var det, der skete, at hun antydede, at hun godt kunne tænke sig at blive opstillet for os ved kommunalvalget, og det fik hun så at vide, at hun godt kunne glemme. Begrundelsen var, at hun nok var lidt for yderliggående, men det havde ikke noget med det pjatteri, der diskuteres i øjeblikket, at gøre. Vi har aldrig forholdt os til tørklædet og den slags,« siger Jan Helbak."

I et læserbrev i Fyens stiftstidende 25. 04.07 skriver William Thorup Hansen daværende formand for S i Vollsmose:
"Asmaa stiller sig til rådighed for partiforeningen. Bestyrelsen diskuterer hvilke kandidater, den vil anbefale generalforsamlingen at stille op. Asmaa er ikke iblandt. Generalforsamlingen afholdes og vælger at opstille de af bestyrelsen indstillede kandidater. Asmaa foreslås end ikke på generalforsamlingen, hvilket hun som medlem af foreningen selv kunne have gjort. "

Dette var i 2004 og Asmaa blev medlem af Enhedslisten 2005 og opstillet til valg november 2005.

Ovenstående dokumenterer endnu et eksempel på, at jo længere væk fra Asmaa man kommer, jo mere overvældet bliver man af egne fordomme.

Ja, Tak for link til artikel i Ekstra Bladet. Jeg læste artiklen tidligere på dagen og særlig et afsnit fik jeg lyst at få uddybet. Det er dette:

....................

""– Du er under et stort pres?

– Ja, det vil jeg ikke lægge skjul på. Det er rigtig, rigtig hårdt.

– Hvis jeg skulle tænke på mig selv, så havde jeg for længst smidt tørklædet i ringen. Men når jeg så ser på min niårige lillesøster, så tænker jeg, at kampen er nødvendig: Hun skal have flere muligheder.

– Demokrati skal være for alle mennesker – ikke kun for nogle. Jeg vil da også gerne sige til Pia Kjærsgaard og ’de traditionelle arabiske mænd’: Se, jeg er kvinde, jeg er muslim, og jeg blev valgt til Folketinget.

– Der er mange grunde til at tage kampen, selv om det er hårdt."""

............................

Det gør mig da ked af, at der ligger et eller andet pres på Asmaa Abdol-Hamid's lillesøster...et pres storesøster kæmper for skal blive lettere. Det er prisværdigt. Vi er mange, som selv har kæmpet i årevis for bedre vilkår og har været og er udsat for pres.

Så er det jeg meget gerne vil vide, hvad det er for grunde, hvad det er for et pres, der skal lettes for hendes søster? Hvad er det for udviklingsmuligheder, der er anderledes for Asmaa og hendes søster i vores samfund?

Hvad er problemet med Pia Kjærsgaard? Hun skal jo blot ignoreres.
Hvad er problemet med "’de traditionelle arabiske mænd"? De skal også helst ignoreres. Nogle gange når man længere ved at "slå en bue udenom problemet". Jeg har truffet på et par stykker gennem livet og har også fået ægteskabstilbud uden noget nærmere bekendtskab. Det er faktisk ret "weird" at opleve som kvinde og jeg takkede pænt nej for æren. Den ene havde en anden hustru i forvejen...meget mærkeligt.

Er der forhindringer i vores samfund, som gør det umuligt for Asmaa at danne sit eget parti? Det vil jeg da meget gerne vide.

Igen.... jeg mangler klarheden og er meget interesseret i, hvad det er for problemer, der skal lettes for Asmaa og hendes søster?

Jeg spiser ikke selv rugbrød, lakrids, brun sovs og kartofler....eller spegepølse, rullepølse, leverpostej og rødgrød med fløde;-)
Jeg spiser sjældent svinekød og oksekød.
Jeg er ikke medlem af nogle kirkeretninger, partier, loger.....men snart en kolonihaveforening :-D
Jeg drikker ikke øl, vin og spiritus og ryger ikke nogle former for tobak....skæv eller lige...så måske mangler jeg at blive integreret?

Måske er det derfor, jeg ikke ser problematikken.

En ting kan man være sikker på med mig: Jeg har ikke brug for at sige usandheder. Og jeg kan se på folk, når de gør det.

Men jeg er også typen, der bliver vred, når en ung dreng af anden etnisk herkomst foran S-tog stationen forlanger af sine mindre brødre, at de skal bøje sig for ham og kysse hans hånd og fødder og underlægge sig hans vilje og fx rapse for ham. Det tog mig om hjertet for de små søskende og jeg bad drengen om at holde op at moppe sine søskende. Hvem har lært dem denne adfærd?

Jeg kan ikke med at nogle mennesker søger at undertrykke medmennesker.....jeg har kæmpet mod dette hele mit liv....på mange fronter i dagligdagen....og det kan jeg kun støtte andre i.

Hvad er det for muligheder Asmaa har brug for, som ikke er til stede i samfundet i forvejen? Oplys mig venligt......informér mig.
Bring lys, tak....

...og ellers....smid stiletterne og lær noget karate... det må andre kvinder også gøre...få en kæreste og få en ny, når forholdet er levet ud....bare lad være at blive et offer.
Det er faktisk det allervigtigste.

@ Per Thomsen

Hvorfor i alverden behøver jeg læse Georg Metz og andre, blot for at bede om et svar fra Asmaa Abdol Hamid selv om hendes eget "uld", og ikke fra en af Enhedlsitens støttepædagoger, sympatisører eller marxistiske paesanos.

Det tude være næsten åbenlyst på en side hvor Asmaa Abdsol Ha

@ Per Thomsen - Der flædt noget ud første gang og tyrkfejl er rettet.

Hvorfor i alverden behøver jeg læse Georg Metz og andre, blot for at bede om et svar fra Asmaa Abdol Hamid selv om hendes eget "uld", og ikke fra en af Enhedslistens støttepædagoger, sympatisører eller marxistiske paesanos.

Det turde være næsten åbenlyst, på en side hvor Asmaa Abdol Hamid selv udtaler, at hun føler sif udsat for en smædekampagne, noget jeg ikke mener er korrekt, i værste fald er den absolut selvskabt.

Hvorfor skulle jeg lade mig nøje med dine eller andre proselytters svar, eller læse George Metz.

På mig virker det som en temmelig provinsiel holdning du indtager, med henblik på at beskytte, hvad jeg p.t. bedst kan betegne som en forvirret person der formentlig ikke aner eller vil sige noget om hverken ud eller ind.

Beklageligvis er det, det indtryk hun efterlader på mig når hun ikke vil forklare sig selv, men gemmer skig bag støttepædagoger og andres kjoler.

Det er for pauvert og provinsielt, både for Enhedslisten og specielt for Per Thomsen at forsøge afspore debatten væk fra emnet selv.

Det er kujonagtigt at en Foketingskandidat ikke svarer, på relevante selvskabte spørgsmål der stilles.

Kenneth Trans, Socialrådgiver og medlem af Enhedslisten

Er det ikke fuldstændig ligegyldigt, hvor mange Dansk Folkeparti folk og andre borgerlige vælger, som sidder herinde, mens de fortæller de ikke vil stemme på Asmaa. Burde jeg være overrasket???

Hvor mange herinde vil stemme på andre af enhedslistens kandidater??? – det glæder jeg mig til at høre.

De fleste er kun herinde, for at få sendt en personlig ” sviner” af sted efter Asmaa. Fordi ikke nok med er hun etnisk minoritet ( muslim med tørklæde), men hun er også meget venstreorienteret – altså højrefløjens mest rendyrkede hadebillede. Ligesom Karl Marx var det værste: jøde og socialist.

L. Nielsen:

"Det turde være næsten åbenlyst, på en side hvor Asmaa Abdol Hamid selv udtaler, at hun føler sif udsat for en smædekampagne, noget jeg ikke mener er korrekt,..."

Så prøv at læs, hvad du selv skriver...

Kenneth Trans, Socialrådgiver og medlem af Enhedslisten

@ alle i hele tråden

Ok, den ” lammende tavshed ”svar på mit spørgsmål er, at ingen herinde alligevel kunne finde på at stemme på Enhedslisten. Alligevel er det vigtigt, at få sendt nogle sviner af sted i forhold til hendes kandidatur.

Så skulle det ikke være vanskeligt, at kunne underbygge Asmaa har ret, når hun fortæller EB, at hun er udsat for en smædekampagne – sandheden er ilde hørt.

@ Per Thomsen

Så let slipper Asmaa Abdol hamid eller du ikke. Mine sprøgsmål er rimelige i forhold til Asmaa's egne "uldede" og tvetydege udtalelser til pressen i Danmark, uden jeg behøver få hele koret af støttepædagoger fra Enhedslisten til at svare mig i Øst, hver gang jeg spørger i Vest.

Vi er i Danmark of en folketingskandidat fra et hvilket som helst parti inklusive enhedlisten er vel i stand til at svare for sig selv.

Halvdelen af Enhedslistens medlemmer er jo tilsyneladende også i tvivl.

@ Kenneth Trans

Så skulle det ikke være vanskeligt, at kunne underbygge Asmaa har ret, når hun fortæller EB, at hun er udsat for en smædekampagne – sandheden er ilde hørt.

Hvorfor ikke bare lade "Kandidaten fra Manchuriet" svare med sandheden selv - jeg efterlyser bare sandheden fra hende selv?

Kenneth Trans:

"Ok, den ” lammende tavshed ”svar på mit spørgsmål er, at ingen herinde alligevel kunne finde på at stemme på Enhedslisten. Alligevel er det vigtigt, at få sendt nogle sviner af sted i forhold til hendes kandidatur. "

Du har ret Kenneth. Enhedslisten og Asmaa Abdol-hamid kan nok være rimeligt ligeglade med hvad agitatorerne fra Dansk Front skriver.

Og så er det ret beste om de kalder sig Kurt Rosenstrøm, Ove Abildgaard eller noget helt tredje.

Jeg kunne skam sagtens finde på at stemme på EL, lige som dem, der har skrevet det oplæg om at EL bør være bevægelsernes part og som Asmaa kategoriserer som nogen, der udsætter hende for smædekampagne.

Men du har da ret i, at dem der smider det ene indlæg efter det andet her i tråden helst ser både Asmaa og EL sendt hen hvor peberet gror. Hvorfor alle der har en mere reel kritik af hele opstillingsforløbet og det, der siden er sket, skal slås i hartkorn med dem, ved jeg egentlig ikke. Men min fornemmelse er, at EL generelt er i et demokratisk underskud internt i partiet - det demonstrerer alle de skældsord, der fyger gennem luften klart og tydeligt. Måske skulle medlemmerne se partikulturen lidt efter i sømmene og lade være med at bruge så meget krudt på DFere, der smider svinere på deres blogs og i tråden her på Inf. Eller gå i offensiven som eksempelvis Kamal Qureshi foreslår pt - og selv begynde at blogge amok med kritik og visioner, så højrefløjen ikke for overtaget den politiske scene på nettet. Og så sidst men ikke mindst lade være med at skrige racister og lign. efter hinanden eller oprette netværk, hvor man beskylder enkeltpersoner for at være partiets undergang.

Kenneth Trans, Socialrådgiver og medlem af Enhedslisten

@ L. Nielsen

L. Nielsen, skrev:

”Hvorfor ikke bare lade "Kandidaten fra Manchuriet" svare med sandheden selv - jeg efterlyser bare sandheden fra hende selv?”

Du er vild med sandheder. Det er vidst kun dogmatiker, som interessere sig for absolutte sandheder.
Kan du ikke i stedet nøjes med, at spørger til holdninger, ligesom alle andre politikker giver udtryk for.

Eksempelvis:

Fortæl mig "sandheden" er solen rød eller gul?, er månen fuld eller halv?, hvor mange stjerne er det på himlen?

Det har jeg til fælles med Asmaa, at et svar ikke nødvendigvis er universel gældende medmindre man er en gal dogmatikker.

Og jeg er ret sikker på, at du skal få svar på alle dine spørgsmål, når valgkampen går i gang – og du skal overveje om de vil stemme på Frank Aaen eller Asmaa fra Enhedslisten.

@ Kenneth Trans

Kan du kun svare i Øst ?

Jeg har skrevet et åbent brev til Enhedlistens folketingskandidat, i anledning af hun mener sig udsat for en smædekampagne, og for at skaffe bl.a. mig selv klarhed over hvad damen mener, i spørgsmål, hvor hun til pressen i Danmark har udtalt sig tvetydigt.

Derudover noterer jeg at det halve af Enhedlisten selv er i tvivl, men at støttepædagogerne mener sig bedre egnede til at komme med bortforklaringer og "Goddag mand økseskaft"-svar for Asmaa Abdol Hamid..

Dem ønsker jeg ikke.

Bare klare konkrete svar fra Asmaa Abdol Hamid selv , på klare konkrete spørgsmål som:

Dødsstraf:

Hvorledes ser du på dødsstraf, er den under alle omstændigheder uacceptabel i alle lande, eller kan der være undtagelses tilfælde, og hvis ja venligst beskriv.

Homoseksualitet:

Der findes efter min mening homoseksualitet i alle lande, bør det være acceptabelt overalt, og kan du selv også acceptere homoseksuelle samt registrerede partnerskaber.

Bør homoseksuelle kunne få deres forhold velsignet i kirker, synagoger og/eller moskeer, alt efter tro i Danmark og alle andre lande. ?

Drab på danske soldater

Er drab på danske soldater på mission i udlandet acceptabelt og forståelig, til trods for at soldaterne er udsendt af et lovligt og demokratisk valgt flertal i det danske Folketing.?

Hvis du har forståelse derfor – hvorfor så vælges ind i en forening der udsender soldater overhovedet, eller tror du at du og Enhedslisten kan ændre Danmarks udenrigs- og forsvarspolitik. ?

Grundloven og Koranen

Kan du underskrive og acceptere at ville overholde Danmarks Riges Grundlov hvis du vælges til Folketinget også som den er udformet idag. ?

Kan du bekræfte at Danmarks Riges Grundlov juridisk og retligt altid står over Koranen inklusive dennes 375 lov vers.?

Kvindeundetrykkelse

Hvor i Koranen står det at kvinder skal gå med tørklæde, der på mange kan virke kvindeundertrykkende, og samtidig ikke give hånd til mænd, uden der behøver være nogen form for seksuelle ideer eller tanker involveret, men af almindelig høflighed.?

Bør det være tilladt mændene at korporligt afstraffe deres kvinder, børn og/eller hustruer under Islam eller andre religioner. ?

Hvorledes ser du på ægteskab mellem ældre mænd og unge til purunge småpiger, f.eks. mænd over 50 og piger helt ned til 5-6 års alderen.?

Bør sådanne giftermål det være tilladt i Danmark eller nogen andre steder i verden. ?

Hvor svært kan det være. ?

Kenneth Trans, Socialrådgiver og medlem af Enhedslisten

L. Nielsen, skrev:

"Hvor svært kan det være. ?"

Jeg tænkte egentlig det samme, hvad er det mest almindelige at gøre, når man vil undersøge et partis politik?

Udover Asmma har klart sagt, at muslimer kan være homoseksuelle, så har hun også klart tilkendegivet, at hun støtter Enhedslistens program – en forudsætning for at være opstillingsberettiget.

Så det krævede egentlig bare, at du tænkte dig lidt om i forhold til, hvor det ville være relevant at stille sine spørgsmål, fx på informations debatforum eller hos Enhedslisten.

Prøv at se om du selv kan lave et intelligent gæt. Jeg glæder mig til at høre, der er kun to valgmuligheder, så det brude ikke være for svært?

Her kommer en ledetråd: Så et godt sted at begynde er her: http://www.enhedslisten.dk/

I forhold til Dødsstraf kan du så se, at der kan opstå undtagelsestilfælde, hvis ja så nævn dem alle sammen ( undlad ingen).

I forhold til Homoseksualitet så har hun svar på det. Men jeg kan ikke se, hvorfor en kandidat til det nationale parlament skal tage stilling til alle andre lande i verden – ved valg til det danske Folketing.

Vedr. Drab på danske soldater kan du så se, at der kan opstå undtagelsestilfælde, hvis ja så nævn dem alle sammen ( undlad ingen). I USA er det også en forfatningsmæssig ret, at må gribe til våben mod undertrykkelse. Og det må man sige, at den danske besættelsesmagt i Irak er.

Omkring Grundloven og Koranen: så regulerer det ligesom sig selv, når det skal skrives under, hvis det skulle ske hun blev MFer. Ligesom andre religiøse grupper i folketinget.

Igen vedr. Kvindeundertrykkelse tørklædet er også en del af Biblen, men det er kulturel betinget. Ligesom kristne ikke må spise heste, men vi gør det bare alligevel i Danmark.

Ved at tiltræde Enhedslistens værdigrundlag, så har hun allerede svaret på, at hun er imod korporlig magtanvendelse.
Ligesom hun er modstander af pædofili ( plus ligesom hun er social engageret i at hjælpe andre mennesker i gennem sit fag).
Ligesom hun er imod alle former for børnemishandling i hele verden ( om du vil). Og dermed også i forhold til Danmark.

Citat: K. Trans:

""Ok, den ” lammende tavshed ”svar på mit spørgsmål er, at ingen herinde alligevel kunne finde på at stemme på Enhedslisten."""

Jeg har lyst at sige, at jeg i et par år med interesse har fulgt Enhedslistens politiske arbejde og bla. Rune Lund, Line Barfoed og Frank Aaens synspunkter og overvejede at stemme på jer. Jeg er glad for partiets mange sociale rummelige og gode hensigter, fordi vi i vores samfund har mange mennesker, som er presset ekstremt meget og er blevet det mere og mere de seneste 4-5 år. Der er også holdninger, jeg ikke kan stå inde for.

Jeg har været glad for de mange gode og kritiske spørgsmål, som stilles i Folketinget af Enhedslisten. Jeg mener vi har meget brug for partiet i Folketinget. Bl.a har det glædet mig, der er bragt fokus på nogle få indflydelsesrige danske erhvervs- , mediefolks og politikeres medlemsskaber af private, politiske, danske og internationale tænketanke og loger, som fx. Bilderberg og Council on Foreign Relations.
Vi har brug for som borgere, at få bragt lys og information på sammenhængene mellem politiske beslutninger og disse møderækker...og måske på sammenhængen mellem opståelsen af forskellige kampagner fx. med fokus på indvandrere eller informationer om fx EU. Bl.a Tøger Seidenfadens mangeårige medlemskaber af CFR er ved at blive mere almindeligt kendt.

Jeg har været glad for, at Enhedslisten støttede op om de unge udsatte mennesker på Christiania og i Ungdomshuset og det har rystet mig, at høre om undercover politifolk, som opildner til uro. Lignende ungdomshuse andre steder i Europa har fået sammen behandling og rygterne går, at fanatiske religiøse kræfter i Europa, af Opus Dei typen, er bag via stråmænd, der opkøber husene. Derfor mener jeg, det er vigtigt, at politikere som Ritt Bjerregaard får megen opmærksomhed på sine handlinger....eller rettere mangel på samme.
Der er kræfter internationalt, som ikke ønsker at støtte den frie kreative udfoldelse af menneskelig udvikling...og som ønsker at styre denne fx. gennem styret undervisning af børn, så den individuelle meningsdannelse underkues. Og er du et lidt kreativt ungt menneske, har egne holdninger og et selvstændighedsgen, så ”stemples” man hurtigt for tiden som ”autonom” og ikke som et begavet, originalt kunstnerisk orienteret ungt menneske. Nej, der er en samfundshetz mod ægte kreativitet.

Derfor mener jeg, vi skal undgå at blive fedtet ind i religioner og -ismer. Vi skal forholde os mere kritiske til politikere, tænketanke, spindoktorer og religiøse ledere. Og jeg mener vi skal blive ved at bruge de ikke-voldelige "våben", som de unge bruger i kampen for et Ungdomshus: det kreative, det hjertelige, sammenholdet, det medmenneskelige, det skæve, det varme, det impulsive, det farverige, det ”lyserøde”, det glade, det festlige, det rummelige...alt det jeg finder i min kolonihaveforening.

Med Asmaa Abdol-Hamid's indmeldelse forsvandt fokus fra det væsentlige og fra de gode kræfter i partiet, som kæmper for friheden til at være. For mig var det et stærkt tilbageskridt, at partiet støttede en kvinde i, at ville tilsløre sin naturlige kvindelighed p.g.a. en religiøs overbevisning. Og min lyst til at stemme på partiet forsvandt som dug for solen.

Asmaa Abdol-Hamid visualiserer et menneske, der er "bundet" på "body, mind and soul" via sin stærke religiøse tro samt sin opbakning fra religiøse kræfter/en lobby. Derfor mener jeg hun skal have sit eget parti og platform at kæmpe ud fra. Jeg kan ikke stemme på et parti, som går ind for individets indskrænkning. Jeg har brug for at stemme på et parti, som kæmper for individets udfoldelsesmuligheder og for så få politikere og så få værdige regler som muligt.

Jeg mener vi skal huske på, at de allerfleste mennesker faktisk er ganske almindelige fredelige folk og kun vil hinanden det bedste...derfor må vi protestere, hver gang individets frihed presses.
Derfor får Enhedslisten ikke min stemme. Og det er det, jeg beklager.

Pt. ved jeg ikke, hvor jeg går hen.

Socialdemokraterne er for meget i lommen på engelske Labor og Fogh. Og der strømmer for lidt hjertelighed fra Helle og Fogh. Radikale fumler rundt og er blevet sådan elitære i det. DF kommer ikke på tale. Ej heller konservative med Lene Jespersen og torturen. Nej, for mange af Folketingets politikere er for meget i lommen på andre. Willy kunne være en mulighed; men har endnu ikke overbevist mig om sin uafhængighed.

K. T. – Asmaa har også sagt på TV, at ”islam er sharia og sharia er islam”, og at hun derfor går ind for sharia.
Det modsiger jo alle de udsagn du lister op. - Signalforvirring?
Hver gang hun udtaler sig offentligt, så styrter der Enhedslistefolk ind og tolker på det.

Jeg har været aktivt medlem af Enhedslisten i mange år, men meldte mig ud ved Muhammedkrisen.
Asmaa var tovholder for imamrejsen til mellemøsten og var direkte årsag til en rigtig voldsom smædekampagne imod Danmark, uden det så ud til at plage hende det mindste.

Muslimerne laver uden samvittighedskvaler, grove satiretegninger af f.eks. jøder.
De må forstå, at i vores demokrati er det tilladt for alle, ikke kun for muslimer at kritisere, lave satire og at karrikere alle andre, selvfølgelig under ansvar.
Det vil de ikke lære, hvis ingen gør det, og hvis vi ikke støtter op om dem, der gør det.

Vores ligeværdighed mellem mennesker uanset religion, køn osv. skal ikke erstattes med sharia hvor muslimer er herrefolket og kommer før ikke-muslimer, og hvor kun islam er fredet.
Muslimer må acceptere at vi ikke har koranen som grundlag for vores styreform, men at vi har demokrati.

På samme måde er det med tørklædet, der står ingen steder i koranen, at man ikke må tegne Muhammed eller at man skal bære tørklæde. En imam sagde i Torben Kjærs prg. at ordenlige muslimer ikke tegner Muhammed og det fremgik at kvinder selvfølgelig bærer tørklæde, Asmaa siger selv, det er hendes eget personlige valg.

På mig virker det, som om hun bruger tørklædet som en slags uniform.
Et signal til andre om at se mig ”jeg er muslim”, ligesom rockerne brugte deres rygmærker.
Jeg håber ikke man tillader den slags selvvalgte religiøse symboler i det offentlige rum, f.eks.i folketinget.

Kenneth Trans som alle de andre godtroende idealister fra EL overskrider grænsen til naivitet, når de svarer for AAH. Det er virkeligt grinagtigt, når man kan tydelig læse at de ikke aner det mindste om det, de forsvarer, men det må de selv om. De skal nok opleve konsekvensen af deres naivitet.

Men det der undrer mig mest er at ELs medlemmer tror at det kun er dem der har stemmeret og det er for deres skyld at partiet har en plads i FT. De glemmer tit deres vælger og derfor betegner de alle kritikerne som DF’er, DanskeFrontister!!, racister osv. Uanset om det er provokation eller andet, så er det sikkert en overgang fra naivitet til idioti.

Kenneth Trans, Socialrådgiver og medlem af Enhedslisten

@ frederiksen, HO og Soheila

Frederiksen, skrev:

”Pt. ved jeg ikke, hvor jeg går hen.”

Du nævner en masse ting, som du er glad for ved Enhedslisten, og én kandidat du ikke er glad , som der er plads til i enhedslisten.

I forhold til hvor du går hen til næste valg, det skal du selv overveje i for/ imod, det er et valg du selv skal træffe og tage ansvar for.

Personlig er jeg heller ikke 100% tilhænger af ALT, hvad Enhedslisten står for, men det er det parti, som jeg samlet ser er mest enig med.

HO, skrev:

”K. T. – Asmaa har også sagt på TV, at ”islam er sharia og sharia er islam”, og at hun derfor går ind for sharia.”

Ja, det er rigtigt, at det har hun sagt. Den er god nok. Jeg er fuldstændig enig.

Spørgsmålet er også fortolkningen og vores forforståelse. Søren Krarup og Langballe mv. vil taler om islamiske fundamentalister, og overfører en forståelse som om Asmaa er tilhænger af, fx Ayatollah Khomeini - uden modtagelighed for andet.

Hvis det lykkedes, så er de højre radikales mål nået. Og hvis ligefrem de kan splitte og svække den danske venstrefløj, så tror jeg de ” slår kolbøtter” af fryd.

Heldigvis gjorde Nyhedsavisen d. 20/ 4 – 2007 sig den ulejlighed, at spørge personen selv omkring, hvordan hun lever efter sharia, her er hvad Asmaa svarede:

”Sharia er, hvordan jeg skal vaske mig, hvordan jeg skal bede. Interview af Silke Bock”

Jeg må indrømme, at personlig er jeg fløjtende ligeglad med, hvordan Asmaa vasker sig, beder, hvem hun giver hånd til, og om hun vil bærer slør.

Hun er dygtig, og har vedkendt sig Enhedslistens værdigrundlag.

Derfor er det ikke grund til mig for, at mistro hendes ord mere end andre politikker. Hvis det er tilfældet, så kommer det i stedet til at handle om modvilje mod etniske grupper, dvs. xenofobi. Så kunne jeg ligeså godt melde mig ind i Dansk Folkeparti.

Ved du godt, at Kristendommen udsprang af den monoteistiske lovreligion jødedommen – dvs. den moral Grundtvigianerne i særlig grad var med til at tillægge vores liberale/ borgerlige Grundlov uden om marxismen/socialismen.

HO, skrev:

”Muslimerne laver uden samvittighedskvaler, grove satiretegninger af f.eks. jøder.”

Bare fordi nogen gør det, så gælder det jo ikke alle – det er sådan fordomme opstår. (Selvom danskerne gør det af alle muslimers profet.)

Jeg kender i hvert fald ingen muslimer personlig der gør det.

Selvom jeg både har diskuteret med jødiske zionister på nettet, som indrømmer at i forhold til muslimer ( palæstinenser) så er de tilhænger af apartheid, men det gør jo heller ikke alle jøder til racistiske.

Det er netop sådanne tankegange, som jeg mener er et problem i dagens Danmark – og det er ” vand” på højrefløjens mølle i litervis.

Vi er alle unikke individer. Vi er alle unikke mennesker. Ellers hvis du er uenig, så hvis mig bare ét éneste individ, som er 100% ens?

HO, skrev:

”På mig virker det, som om hun bruger tørklædet som en slags uniform.”

Tja, for mig er det mere udtryk for religiøs kulturel identitet tillagt symbolik, fx ligesom en kalot, turban, kippa, kors, mv.

HO, skrev:

”Jeg håber ikke man tillader den slags selvvalgte religiøse symboler i det offentlige rum, f.eks.i folketinget.”

Det gør man allerede. Og det er i orden for mig, fx ligesom symboler som dannebrog og ” den røde fane”, gerne må befinde sig i folketinget/ "det offentlige rum" for min skyld. Og jeg ved da godt, at Søren Krarup tillægger det danske falg en helt anden betydning end mig.

Soheila, skrev:

”Men det der undrer mig mest er at ELs medlemmer tror at det kun er dem der har stemmeret og det er for deres skyld at partiet har en plads i FT.”

Det kaldes for demokrati ( love – og vedtægter i enhver lovlig forening) og derfor er det medlemmerne, som er med til at vælge deres delegerede. Det er essensen i det ( repræsentative) demokrati, som udlændinge daglig bliver slået oven i hovedet for, at de har svær ved at respekterer. Mens vi dansker er meget demokratisk anlagt.

Kenneth Trans, Socialrådgiver og medlem af Enhedslisten

Og lige en tilføjelse, her kan i så gå ind og se, hvad Asmaa har af holdninger:

http://www.asmaa.dk/index.php?id=29

Ha, ha Hr Trans. Det kan du bare se. Du gør præcist hvad du sidder og kritiserer. Du slår lige mig i hovedet med dit (U)demokrati definition og din nationalistiske trang, som du ikke kunne lade være at satte til side, ikke? Nu havde du lige fundet det rette sted/ person…nemlig pga mit udenlandske navn.

Og ved du hvad, sagen er at du var hurtigt. Du forstod nemlig ikke pointen af det jeg skrev, for det var ment at af lige præcist og heldigvis af DEMOKRATISKE grunde, er det os vælger, der bestemmer hvem skal i FT og hvem ikke. I som medlemmer kan bestemme hvem I vil stille op, fair nok, men I glemmer at det er vælgerne der til sidst er afgørende element for jeres kandidats skæbne. Det er nemlig det, at I har glemt, hvordan demokratiske spilleregler skruer reglerne sammen. Jeg har så længe jeg husker stemt på EL, men det gør jeg ikke næste gang. Og jeg ved, jeg ikke er alene. Og VI ER VÆLGER OG GLEMT (og svigtet).

PS: Trods dine anlæg!!/gener(danske) har du ikke fattet hvad demokrati betyder. Magt til folket.

@ Kenneth

Du skrev:

"Hvor mange herinde vil stemme på andre af enhedslistens kandidater??? – det glæder jeg mig til at høre."

Jeg har stemt på VS/Enhedslisten, siden jeg fik stemmeret i 1983. Mine forældre stemte/stemmer på VS eller DKP. Jeg har gået på maoistisk lilleskole i seks år (L69) og brugte to år af mit liv på den tidlige bz-bevægelse osv osv. Mine politiske rødder er med andre ord i allerhøjeste grad på venstrefløjen - men jeg er meget dybt frustreret over Enhedslistens udvikling i de senere år - især i forbindelse med den såkaldte "kamp" for et ungdomshus og i forbindelse med opstillingen af Asmaa som kandidat for Enhedslisten. Derfor deltager jeg i denne debat.

Stem Asmaa ind som nr. 1 ! - åbent brev til Enhedslistens medlemmer
Offentliggjort 20. oktober 2007 09:32 | af Claus Piculell

Intro:
Kære venner på venstrefløjen. Lad jer ikke blæse omkuld af en smule borgerlig mediestorm, som jeres ledelse har gjort. Vis dem, hvad socialisme i det 21. århundrede er, og at Enhedslistens fremtid ligger hos dagens ungdom, ikke fossiler fra '68, der har skiftet mening oftere end Karen Jespersen og kun er blevet hos jer, fordi andre ikke ville have dem. Skift ledelsen ud med nogen, der har både hjerne og hjerte til at føre langsigtet politik.

Læs resten af artiklen / brevet her:
http://kortlink.dk/avisen/4bxt

Jeg er i øvrigt enig i, at debatten om Asmaas kandidatur handler om politik og ideologi. Selvfølgelig skal Enhedslisten fortsat være "bevægelsernes parti", men ikke i en grad, hvor den eneste politik løn og velfærd i form af, at man byder over SF, der byder over S, der byder over DF, der byder over V ...

Når der har været så megen strid om Asmaas kandidatur, og at striden startede med Søren Krarups angreb, skyldes det en kamp mellem ensretning, også kaldet "normalisering" og "nul tolerance" (!), og frihed for alle til at træffe deres egne reelt frie valg i et samfund med mangfoldighed.

Det er ved at blive en af de vigtigste kampe i dag, og det er da ironisk, at venstrefløjen dermed skal forsvare selv borgerlige frihedsrettigheder og retssikkerhed, men det er ikke noget nyt. Spørg f.eks. Preben Vilhjelm.

Læs evt. mere i denne artikel (også af mig ...):

"Tidsåndens navn"
http://avisen.dk/blogs/nutcracker/tidsaandens-navn-120307.aspx

vh CP

Claus Piculell:

"Når der har været så megen strid om Asmaas kandidatur, og at striden startede med Søren Krarups angreb, skyldes det en kamp mellem ensretning, også kaldet "normalisering" og "nul tolerance" (!), og frihed for alle til at træffe deres egne reelt frie valg i et samfund med mangfoldighed. "

Helt enig. Det kunne Esben Wolf ikke have sagt mere præcist!

Sider