Note
Læsetid: 1 min.

Farvel til Folketinget

Indland
25. oktober 2007
Folketingets formand, Venstres Chr. Mejdahl, fik stående ovationer, da han onsdag takkede af efter en snes år på Christiansborg

Folketingets formand, Venstres Chr. Mejdahl, fik stående ovationer, da han onsdag takkede af efter en snes år på Christiansborg. Han er en af flere prominente politikere, som ikke genopstiller ved valget. Det gælder også partifællen Svend Erik Hovmand. Desuden går de konservatives Flemming Hansen efter at have siddet længst på posten som transportminister. Socialdemo-kraterne siger farvel til en del: Fhv. skatteministre Ole Stavad og Frode Sørensen, fhv. arbejdsminister Jytte Andersen og fhv. justitsminister Frank Jensen, som i foråret 2005 tabte formandsvalget til Helle Thorning-Schmidt. Det bliver også farvel fra Lotte Bundsgaard. Hos de radikale stopper fhv. kulturminister Elsebeth Gerner Nielsen. Hun får følgeskab af Elisabeth Arnold. Dansk Folkeparti siger adjø til Poul Nødgaard, sundhedsordfører Birthe Skaarup og socialordfører Pia Kristensen. Louise Frevert stopper også i Folketinget, da CD ikke går til valg. I venstre side af folketingssalen stopper SF's skatteordfører, Morten Homann, sammen med Enhedslistens Pernille Rosenkrantz-Theil.
ritzau

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her