Læsetid: 1 min.

Fogh udskriver lynvalg

Statsminister Anders Fogh Rasmussen udskriver folketingsvalg til afholdelse tirsdag den 13. november
Indland
24. oktober 2007
Statsminister Anders Fogh Rasmussen udløste spændingen efter længere tids valgrummel og udskriver folketingsvalg til afholdelse tirsdag den 13. november

Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) udløste onsdag spændingen efter længere tids valgrummel og udskrev folketingsvalg. Valget holdes tirsdag den 13. november. Det betyder, at valgkampen bliver på knap tre uger.

Statsministeren begrundede valgudskrivelsen med, at regeringen gerne vil have renset luften efter lang tids valgrummel.

- Det vil være ødelæggende for arbejdet og stabiliteten, hvis folketingssamlingen skal være præget af spekulationer om et kommende valg. Det vil have en skadelig virkning på det daglige arbejde i Folketinget. Det vil gøre det unødigt svært at træffe de rigtige beslutninger. Valgspekulationer kan føre til konkurrence om økonomiske overbud, sagde Anders Fogh Rasmussen fra Folketingets talerstol.

Regeringen ønsker at gennemføre en kvalitetsreform af den offentlige sektor med det bredest mulige flertal og inden for en økonomisk ansvarlig ramme, fastslog han.

- Regeringen ønsker at holde fast i en ansvarlig økonomisk politik. Vi behøver et klart mandat, sagde Anders Fogh Rasmussen.

Venstre og Det Konservative Folkeparti går til valg sammen og sigter efter at fortsætte regeringssamarbejdet i endnu en periode efter valget. Ud over den økonomiske politik og kvalitetsreformen og et udspil, der skal skaffe mere arbejdskraft, lagde Anders Fogh Rasmussen ikke mindst op til, at valgkampen skal handle om en "fast og fair" udlændingepolitik og integrationspolitik.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her