Læsetid: 1 min.

Håret giver dna-svar

3. oktober 2007

Et hold udviklingsbiologer fra Københavns Universitet har sammen med kolleger i udlandet udviklet en ny metode til analyser af dna. Metoden er mere præcis end de hidtil brugte metoder. Via analyser af hårstrå kan biologerne afdække alt fra mammutternes liv under den seneste istid, til studier af de menneskelige racers blanding på tværs af kontinenter eller til afsløring af spor på gerningssteder i kriminalsager. Den ny analysemetode bliver nu offentliggjort i det amerikanske videnskabelige tidsskrift Science. Centrum for forskningen har været de såkaldte mitochondria, der er en slags kraftstation i cellerne, som er velegnet til at sammenligne dna fra pattedyr og mennesker med.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu