Læsetid: 2 min.

Helle Thorning wants to be your friend

Slut med roser på strøget og babyløft i Bilka. Det er på nettet valgkampen skal kæmpes. Internettet, du ved. Det er social networkning, chat og email. Fremtidens slagmark
Indland
30. oktober 2007
Slut med roser på strøget og babyløft i Bilka. Det er på nettet valgkampen skal kæmpes. Internettet, du ved. Det er social networkning, chat og email. Fremtidens slagmark

Jeg er lige blevet venner med Helle Thorning-Schmidt. Sammen med godt 600 andre gode kræfter i det verdensomspændende netværk Facebook kan jeg se hendes daglige videoblog-spot, billeder fra Nørrebrogade, hvor hun smiler sødt til en hjemløs og læse om statsministerkandidatens visioner for et bedre Danmark. Det er sådan et med lighed og social ansvarlighed.

Til gengæld kan hun gå ind på min profil og se billeder fra mine ferier, få nye venner, der så også er mine venner, chatte løs og så har vi fællesvenner, og til sidst kan vi holde en stor fest og hygge os til den lyse morgen.

Jeg ville egentlig også gerne lære Anders Fogh lidt bedre at kende, men han har i skrivende stund ikke taget sig tid til at svare på min invitation til mit netværk. Det samme gælder Klaus Hækkerup, Ny Alliance, Brian Mikkelsen og Sven Auken, der tilsyneladende ikke mener, at jeg er spændende nok til, at de vil indlede et varigt webforhold. De har naturligvis også travlt med deres.

Sven Auken blogger løs i Nyhedsavisens onlineunivers, og Anders Fogh skal ligesom Mogens Lykketoft passe sine andre netværker som Youtube og Myspace, hvor det står at læse at vores statsminister holder meget af Bryan Adams og Robbie Williams, og i øvrigt elsker at se Matador og 24timer i tv. Han er meget international.

De er der alle sammen. På hundredvis af personlige hjemmesider, Facebook, videotjenesten Youtube, Myspace og danske K-forum. Selv Kristendemokraterne har et par videoer ude på Youtube. De er godt nok kun set en 15- 20 gange, men de er der.

Dansk Folkeparti kuppet

De eneste, der er lidt sværere at navigere efter er Dansk Folkeparti. Det er ikke fordi, de ikke har elektroniske dagbøger, web-tv og hele dynen, men nettet er som bekendt fyldt med fribyttere og små halvpædofile svedende computernørder, der kun har ondt i sinde.

DF har i sin tid ikke været hurtige nok ude til at købe domænet df.dk. Der var 2.0-hajerne i Dansk Folkedanser Forening lige den tand hurtigere.

Og så er DF blevet kuppet flere gange, end de kan tælle til, så de eneste hits man får, nå man søger på Pia Kjærsgaard eller Dansk Folkeparti er videoer af Mogens Camre, der siger noget om nazister og muslimer fra en talerstol, greatest hits fra tidligere årsmøder, falske valgvideoer og underlige politiske betragtninger. Det mest sete klip med Dansk Folkeparti er et TV 2-indslag, hvor stakkels Poul Nødgaard kommer til at kalde en kalot for en kaskelot. Han genopstiller i øvrigt ikke.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her