Interview
Læsetid: 2 min.

Karen J: Jeg tror ikke på Asmaa Abdol-Hamid

Ligestillingsminister Karen Jespersen (V) mener, at Asmaa Abdol-Hamid baner vej for kvindefjendske holdninger
Indland
15. oktober 2007

Den omstridte enhedslistepolitiker Asmaa Abdol-Hamid har gentagne gange måtte forsikre offentligheden om, at hun står inde for sit partis politik, og at hun går ind for fuld ligestilling. Men den tror social- og ligestillingsminister Karen Jespersen ikke på.

"Nej, jeg har mine tvivl ud fra alle de gange, hun har sagt noget. Når hun ikke vil give hånd til mænd, handler det ikke bare om en særlig tradition. Der er andre, som også hilser anderledes, men som godt kan give hånd alligevel," siger hun.

Ifølge Karen Jespersen er modviljen mod at trykke mænd i hånden alene udtryk for en opfattelse af, at kvinden er et seksuelt væsen, som skal holdes på afstand af mænd.

"Jeg er bekymret over, at det bliver mere udbredt at gå ind for kønsadskillelse. Der er en radikal strømning af islamister, der har den holdning. Vi kan se det stikke hovedet frem forskellige steder, hvor piger eksempelvis ikke må komme i de samme klubber som drengene."

- Men Asmaa Abdol-Hamid har jo sagt meget klart, at hun går ind for ligestilling?

"Hun er aktiv i foreningen Muslimer i Dialog, som lader mænd og kvinder sidde adskilt og som arrangerede et stormøde med den rabiate britiske journalist Yvonne Ridley, der er konverteret til islam. Der er så stærke indicier på de ting, Asmaa Abdol-Hamid involverer sig i, at jeg ser en tegning af et syn på mænd og kvinder, hvor relationen udelukkende betragtes som seksuel. Det er jeg meget imod, og det skader samfundet," siger

Karen Jespersen og henviser til en FN-rapport, som konkluderer, at fattigdommen i de arabiske lande overordnet skyldes tre ting: Mangel på kritisk forskning og tænkning, mangel på personlig frihed og mangel på kvinders ligestilling.

- Men risikerer din udlægning ikke at fremstå som intolerant og fjendtlig over for muslimer?

"Jeg mener, det er fuldstændig utroligt, at man kan spørge sådan. Når man accepterer møder, hvor mænd og kvinder sidder adskilt, lytter til og klapper af en kvinde (Yvonne Ridley, red.), der hylder videooptagelser af gidsler, der bliver slagtet, og når man ved, hvilket kvindesyn, folkene bag filmene har, så er der virkelig brug for at råbe vagt i gevær som ligestillingsminister. Det nytter ikke at tro, at man for at være tolerant skal acceptere alt i et samfund."

- Men er det ikke nok ,at Asmaa Abdol-Hamid siger, at hun mener det samme som sit parti?

"Nej, det er det jo ikke. En ting er, hvad du siger, noget andet er, hvad du gør - og det hun gør, bryder jeg mig ikke om ud fra en ligestillingsvinkel."

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Jeg kunne godt taenke mig at vide hvad Asmaa mener om sex? Hun er ugift og gaar med et monogamt symbol. Hun udstiller med andre ord sat paa spidsen sin moedom?
Eller goer hun?
Hun signalerer at hun er ren. Hun er ca 27 aar og bor hjemme. Har oejensynligt ingen kaereste. Er hun repraesentativ for Enhedslistens piger?
Enhedslistens bagland gik i front i den sexuelle revolution i 60erne og 70erne.
Hvad mener Asmaa om fri sex og rock & roll? Hvad mener Asmaa om P-piller og abort.
Jeg jeg vil gerne hoere Asmaas personlige oprigtige holdning og ikke den holdning hendes spindoktor har.

Ahvad, Carsten. Vil du spørge samtlige landets politikere om deres forhold til sex?
Det er da det mest grænseoverskridende jeg har hørt længe. Som en af "Enhedslistens piger" forlanger jeg respekt for mig privatliv (herunder sexliv) og den respekt skal andre også have, det er representativt for mig.

Du går et skridt for langt i dine krav, og mon ikke du gør det fordi det er blevet legitimt at spørge AAH om hvad som helst. Man er trådt så langt over grænsen at man ikke længere kan se den.

I det hele taget er det utroligt at der kan blive ved med at dukke nye artikler op, som vel at mærke handler om nøjagtig det samme. Kære Information, den her artikel er altså svær at tage alvorlig, og den er hamrende overflødig. Der står ikke en hat man ikke kunne have gættet sig til. Øv Information!

Karen Jespersen har en temmelig grov sammensværgelsesteori kørende her. For ja - det er rigtigt at Yvonne Ridley medvirkede ved et arrangement, som en forening Asmaa Abdol-Hamid er medlem af havde stablet på benene. Men ved det samme arrangement medvirkede også Lars Erslev Andersen og socialdemokraten Jeppe Kofod. Hvorfor flamer hun ikke dem også, nu hvor hun er i gang? Er man nødvendigvis tilhænger af Yvonne Ridleys verdenssyn fordi man enten arrangerer, medvirker eller sidder blandt tilhørerne? Har Asmaa Abdol-Hamid nogensinde udtrykt, at hun havde de samme sympatier som Ridley? Har Erslev Andersen eller Kofod?

Og hvad med alle de ganske almindelige folkebibliotekarer derude, der laver arrangementer, hvor alle mulige hoveder, kloge såvel som mindre kloge, freds- såvel som krigselskende, ytrer sig om dere sym- og antipatier? Er de også suspekte? Er Jespersen ikke tilhænger af generel ytringsfrihed og oplysning og debat om de synspunkter, der nu engang findes i verden? Skal alle der på et tidspunkt i deres liv har læst en tekst af eksempelvis Hitler også kaldes nazister? Kan man slutte sig til deres intentioner med læsningen ved blot at påvise, at de har læst noget af ham?

Jeg synes faktisk at det er meget relevant at Inf bringer dette lille interview, for det er meget sigende for, hvilken konspiratorisk blindgyde den danske højrefløj er ude i for tiden. Rystende læsning...

NB: Ved samme lejlighed modtog Muslimer i Dialog for øvrigt DRs P1 Islamredaktions Dialogpris 2005. Der var 500 tilhørere! Mon de alle er nogen værre nogen...???

Læs om arrangementet her:

http://www.m-i-d.dk/default.asp?side=aktiviteter&id=30

Majken har ret !

Carsten Thrane går alt for langt i sin kommentar.

Jeg er personlig meget ked af, hvis Asmaa Abdol-Hamid bliver helt fjernet fra EnhedsListens opstilling - eller placeret i bunden.

Det er da kedeligt, set fra min synsvinkel, som folketingskandidat for DF.

Hun i bedste fald kommer til at koste partiets repræsentation på Tinge.

”Karen Jespersen og henviser til en FN-rapport, som konkluderer, at fattigdommen i de arabiske lande overordnet skyldes tre ting: Mangel på kritisk forskning og tænkning, mangel på personlig frihed og mangel på kvinders ligestilling.”

Samtidigt med at Karen Jespersen kommer med denne udtalelese har regeringen hele dagen haft travlt med at skyde en rapport ned, der udtaler sig meget kritisk om den måde udlændinge bliver behandlet på i Danmark.

Er det ikke snart på tide at regeringen tager stilling til, om den vil tage FNs og EU's rapporter alvorligt eller ej????

Det er nærmest hjertegribende med Karen Jespersens omsorg for Asmaas kønspolitiske holdninger.

Hvis man for sjov skrev det ned, Asmaa havde sagt om mænds og kvinders forskellighed etc. og så påstod, at det var en udtalelse fra fx Helge Adam Møller eller Birthe Rønn Hornbech, ville ingen have studset over det.

Sagen er jo, at højrefløjen inderst inde er rørende enig i de mere progressive muslimers (som Asmaa) syn på kvinder og kønsroller - men kun indtil det netop er muslimer, der giver udtryk for det. Så bliver det pludselig "middelalderligt" og "rabiat".

Husk, at V,K og O har stemt imod ALLE de progressive familiepolitiske forslag, der er fremsat i de sidste 100 år. Når de så er blevet vedtaget alligevel, tager disse opportunister dem til sig som deres egne. I hvert fald når de kan bruges mod muslimer.

Til Majken
Kaere Majken. Politikeres sexliv er naturligvis deres helt egen sag. Dog er politikere jo ofte rollemodeller. DVS har de et vildt og uhaemmet sexliv, med utroskab osv, saa er det ikke altid lige saa godt.
Er politikere fortalere for sexuel afholdenhed i et moderne land som Danmark, saa er de jo lidt ude af trit med folket.
For lidt og for meget af altid kan vaere problematisk.

Venstrefloejen gik i foerste reakke ifht fri sex, rock og roll i 70érne.
Love-Ins, make love not war, osv.
Overfor det staar en kandidat som skilter med et symbol som jeg forstaar det symboliserer sexuel afholdenhed. Det er en diskrepans i mine oejne.
Hvis AAH mener, at Enhedslistens pir (de er soede mange af dem) boer udvise sexuel afholdenhed som hun selv oejensynligt goer det, saa har man jo at goere med en kandidat der er helt ude af trit med hendes politiske soestre.

Personligt synes jeg, at sex er sundt og jeg synes ikke at piger skal gemme paa deres moedom til de skal giftes. Og det tror jeg heller ikke Enhedslistens pir mener, men jeg frygter at AAH mener det maaske en lille smule, og saa boer hun jo vaere diskvalificeret som kandidat.

Religion handler om mange ting, men religion handler ofte tit om, at samle benene. Den slags gaar ofte ud over de svageste piger, det viser historien(Ditte menneskebarn osv).
Een af grundene til, at venstrefloejen generelt ikke syns om religion er jo ogsaa at meget religion er undertrykkende ifht sex, og specielt kvinders sexliv.

Mangler Asmaa ikke nogle basale livsoplevelser foer hun skal lede et land?

Jeg vil fastholde, at det er meget vaesentligt, at finde ud af hvad Asmaa egentligt mener om abort. Hvis hun er imod saa skulle hun maaske stille op for Kristendemokraterne isf Enhedslisten.

Til Information: Meget flot site, opensource, drupal og det hele, det styrer sku. Til tillykke med den nye hjemmeside, og meget fedt med disse debatmuligheder, det ser ud som om at de bliver brugt meget konstruktivt.

Til Information2: Kunne een af Jeres journalister ikke proeve at spoerge Asmaa hvad hun oprigtigt mener om abort og p-piller.
Jeg vil vide hendes egen holdning, og ikke en af hendes spinpaedagogers holdning.

Til Morten: mener du oprigtigt at det er uvaesentligt hav den kommende venstrefloejs politiker mener om fx fri abort, eller driller du bare?

VH CT

Sokrates blev dømt for blasfemi og for at forføre ungdommen. Til sit forsvar, startede han med at bede Athenianerne om, at vare opmærksomme på, hvad der bliver sagt og ikke hvem det siger det. Det er nemlig vejen til at nå sandheden, og analysere kritisk og dybt for at opnå hvad det er rigtigt og hvad det er forkert. Karen J. har total fuldstændig krystalklart ret. Asmaa siger noget, men officielt praktiserer noget andet.

Majken: Det handler ikke om Asmaa er jomfru eller ej. Det handler om holdninger som er grundværdi for dette samfund. Elementer som er fundamental og elementær for det vi oplever i dag i DK. Fundamentet som flere generationer har kæmpet for, som vi i dag kan lykkelig tager som givet og benytte os af.

Ja. Det er vigtigt, hvad hun synes om Abort og p-piller. Om seksuelle undervisning, fælles gymnastik og svømning og … Og nej. Man spørger ikke samtlige politiker, for de signalere ikke at de har noget i mod disse.

Til Carsten Thrane.
"Mangler Asmaa ikke nogle basale livsoplevelser foer hun skal lede et land?"
-Øh, nu er jeg forvirret; hvem har dog givet dig den oplysning?:-)

"Hvis AAH mener, at Enhedslistens pir (de er soede mange af dem) boer udvise sexuel afholdenhed som hun selv oejensynligt goer det, saa har man jo at goere med en kandidat der er helt ude af trit med hendes politiske soestre."
-Jamen det kan jeg så fortælle dig at det gør hun ikke. Hun har selv lagt meget vægt på at alle ikke skal være som hende, ligesom hun ikke skal være som alle andre.

At du synes abortspørgsmålet er vigtigt kan jeg godt forstå.
Men for det første var det ikke lige det din indledende kommentar lagde op til.
For det andet stiller hun op for et parti der har en helt klar linie på det punkt. Det er faktisk ligegyldigt om hun selv ville vælge denne løsning, netop for hende selv; hovedsagen er at hun støtter andres mulighed for at få det hvis de ønsker det.
Hvorfor mistænkeliggøre hende på denne måde? Enhedslisten program bliver ikke ændret af én person.

Til Soheila. Dejligt at faa lidt stoette. Det er altid svaert at tale om sex, men det er nu en vigtig ting. En sund og sjov ting.

Politik handler jo som regel mest om kedelige detaljer saasom udgifter til finansloven osv, men du har helt ret i at det er vigtigt, at have en politik ifht ikke-koensopdelt idraet i skolen osv. Og hvad mener Asmaa egentligt om det hvis hun ikke vil give haand til maend?

Hvis Asmaa en dag skulle faa en datter, vil Asmaa saa kraeve, at pigen skal baere toerklaede til fx konfirmationsalderen, hvorefter hun fx kan vaelge selv? Er der ikke en journalist, som kan spoerge Asmaa om det.
Skal en AAH datter udvise sexuel tilbageholdenhed som AAH goer det?

Jeg kender ikke andre enhedsliste piger som gaar med muslimsk toerklaede. Jeg var til en udemaerket venstrefloejs begivenhed for nogle uger siden. Jeg saa kun een med toerklaede, gaet selv hvem? AAH er ikke saerlig repraesentativ for ventsrefloejen, men skal maaske alligevel vaere dens repraesentant paa Tinget.

Spiser Asmaa svinekoed? Det kunne jeg godt taenke mig at vide.
Gode fynske oef oef grisebasser. Og hvis hun ikke goer, hvorfor saa ikke. Hvad terminerer hendes madvalg.
Og hvad ville terminerer hendes politiske valg?

Hvis det er koranen og Allah, saa er den helt gal, og det tror jeg den er.

Hvis en enhedsliste-pige er vegetar saa er det jo ofte pga en politisk holdning ifht baeredygtighed, og sundhed, osv.

Men hvis Asmaa ikke spiser svinekoed saa har det nok noget med hendes muslimske baggrund at goere.
Hendes muslimske baggrund er et grundlag for hendes liv, fred vaere med det, men er der saa ikke en chance for, at hun ikke kan skaeldne mellem politik og religion.

VH CT

Carsten Thranes indlæg er meget interessant. Interessant fordi det meget tydeligt demonstrerer, at når det gælder den såkaldte værdikamp, så er der ikke længere er forskel på Dansk Folkeparti, regeringen og den højrefløj af Socialdemokratiet som Carsten tilhører.

Når socialdemokrater som Thrane kan få sig selv til at udtrykke sig som i ovenstående, kan man ikke længere blive forundret eller overrasket over den rapport, der i dag er blevet offentliggjort, og som dokumenterer danskernes komplette mangel på evner til at omgås indvandrerne på en ordentlig og anstændig måde.

Velkommen i kolonihavehuset...

Til Maiken
Jeg har ikke nogen private oplysninger om AAH. Jeg fornemmer, at der er meget aere forbundet med moedommen i muslimsk tankegang. Muslimsk tankegang handler ofte om aere, skyld og skam (Khader), kristen tankegang handler om naestekaerlighed. Jeg kan bedst lide det sidste.

Aeresbegreber omkring moedommen mener jeg er foraeldet og undertrykkende, hvad mener du? Hvad mener EL, og hvad mener Asmaa?
Det er vanvid naar unge giftefaerdige muslimske piger gaar til kirog for at faa en ny moedom.

Muslimske drenge har det heller ikke for godt. De maa ikke roere deres egne toerklaedeklaedte (de vogter jo dyden) saa de gaar konsekvent efter de lyshaarede danske piger.
Det aflaeses i de vaerste tilfaelde blandt andet i voldtaegtsstatistikerne.
Hvad tror du danske drenge syns om det?

Hvis de muslimske drenge ikke kan faa ram paa de danske piger saa er de klar til at mene alt muligt fra, at danske piger enten er ludere eller racister.

Selvom Enhedslisten traditionelt er et ateistisk orienteret parti saa fornemmer jeg, at mange af medlemmerne faktisk er kulturkristne. DVS de fleste Enhedsliste-folk er mere til naestekaerlighed end aere, skyld og skam. Derfor er Asmaa maaske ikke lige den rigtige til, at repraesentere EL.

Har Asmaa nogenside vaeret paa diskotek?
Har Asmaa nogensinde vaeret til rockkoncert eller en festival?
Det ved jeg at langt de fleste Enhedsliste piger har.
Og hvorfor?

Det kan godt vaere, at Asmaa har sagt at hun ikke vil paadutte andre hendes livsstil, men det ved jeg bare ikke om jeg tror paa.

Een person aendre ikke EL, men debatten om den ene person er altsaa meget central for EL lige nu.

EL har mange dygtige unge talenter, hvorfor opstiller EL ikke nogen af dem isf?

Det der skete paa ELs moede i maj07 maa vaere udslaget af en lille meget dygtig fraktions arbejdet for at faa hende valgt. Og maaske ogsaa et udtryk for nogle forkerte regler omkring afstemningen. 10 stemmer pr mand er ikke saerlig smart rent matematisk.

Det er flot den maade EL har forsvaret AAH paa udadtil, men inderst inde er EL meget traette af hende tror jeg.

At Enhedslistens muslimske kandidat bliver mistænkeliggjort og er omstridt i den overdrevne grad som det er tilfældet, er partiets skyld. Enhedslisten har lanceret Asmaa Abdol-Hamid som en religiøs kandidat med indvandrebaggrund, ”en rigtig muslim” og hun selv har taget udgangspunkt i sin religion når hun har udtalt sig om fx ligestilling mellem kønnene. Opstillingen af AAH er if. nogle af hovedbestyrelsens medlemmer et integrationsprojekt og i den sammenhæng er det vigtigt at AAH er en rigtig muslim. Hvad det så indebærer, står hen i det uvisse, for det skal vi ikke snakke om, religion er en privat sag, lyder argumentet. Hvilket står i direkte kontrast til, at hun markedsføres som en religiøs kandidat, som det danske samfund skal bevise at det kan rumme. Denne indre selvmodsigelse i Enhedslistens projekt er årsag til hele denne ophedede debat og situationen forstærkes jo af, at al kritik affejes som i bund og grund racistisk. Men det er i den grad hyklerisk af Enhedslisten at gøre det hele til et spørgsmål om manglende tolerance og galopperende racisme hos danskerne, for problematikken var tydelig indenfor partiet selv allerede i foråret ved årsmødet hvor AAH blev valgt som folketingskandidat. Her kunne man se et medlem af ”fremmed herkomst” som protesterede mod AAH’s opstilling ved at iføre sig en sort imitation af en total, religiøs tildækning og udtale sig kritisk til TV om AAH’s holdninger. Hvis partiet havde taget dette medlem alvorligt på daværende tidspunkt og åbent debatteret det problematiske i at opstille en kandidat først og fremmest på baggrund af dennes religiøse tilhørsforhold, så kunne vi have undgået hele denne farce, som jo ikke kan undgå at gå ud over privatpersonen Asmaa Abdol-Hamid.

Ja okay. Jeg giver op. Mon ikke du skulle købe dig et Se & Hør istedet, siden du er så voldsomt interesseret i hvad alle andre mennesker går og laver.
Hyg dig med dit foretagende, med alt dit engagement kunne du jo gå hen og redde planeten. Nårh nej, du er jo egentlig bare ude efter at krænke én persons selvstændighed og personlige frihed.

PS. Jeg har fået mange himmelråbende dumme spørgsmål for at være vegetar, men om mine (eventuelle) børn skulle tvinges til det også er jeg da heldigvis sluppet for (so far). Der er nogen der har en smule pli, trods alt.
Men sjovt nok er der visse personer der ser det som et angreb på deres valg af at spise kød, på trods af at jeg ikke skilter med det og allerhelst bare vil have lov til at kyle min mad ned i fred. Fat det dog! Lad folk have deres mad i fred!

Hej hej

Per du skriver at --- "der ikke længere er forskel på Dansk Folkeparti, regeringen og den højrefløj af Socialdemokratiet" ---

Det har der nærmest ikke været lagt skjul på siden de tidlige 70'ere

Hvor tror du selv DF henter deres vælgere fra - ??

Der har været et kontinuerligt skred mod højre i Soc-Dem siden jeg var aktiv i arbejdet med et nej til EF-kampagnen i 1972

Allerede dengang stod det lysende klart at den falang af Soc-Dem på længere sigt enten ville træde frem i selva partiet eller at deres bagland ville forlade moderpartiet og søge hen mod fora der tilfredsstille deres forenklede syn på fremmed-arbejderproblematikken

Det skete så med 1973 valget hvor en række gamle solide S-baglands-folk stemte på Erhard Jakobsens Centrum-demokrater og de mere rabiate de så stemte helt til højre på glistrups Fremskridtsparti.

Siden dengang har der været en ubønhørlig vandring fra S henimod DF og Karen Jespersens og Ralf Pittelkows personlige politiske udvikling er langt fra enestående når vi ser på bevægelser i det politiske spektrum.

Hele S tog jo et gevaldigt højrehop med Nyryp og cementerede det med opstillingen og valget af Helle Thorning

Se på deres praksis når vi snakker holdningen til indvandring/kultyrmøde

Hvad har S lagt stemmer til ? og hvor meget har Karen Jespersen så lige forandret sig efter hun blev Venstreminister under Fogh ?? jeg spør' bare ?

Deer er ikke forandret ret meget ..... udviklingen har været meget lang og sej men ikke kønnere af den grund -

Du har fuldkommen ret -

det er "Velkommen i kolonihavehuset..." der kører med klatten

Til Per
Jeg har ikke laest den rapport. Jeg tror, at nogen af de indvandrere, som er kommet hertil har vaeret nogen af dem som er svaerest at integrere.
I den tossegode halalhippietid, 1980erne og 1990erne kom der mange immigranter til landet, som egentligt maaske ikke er interesseret i, at blive integreret i deres nye land.

Samtidigt er Danmark nok et af de svaereste lande at blive integreret i. Det skyldes vores arbejdsmarkeds meget hoeje krav til kandidaterne.
Der kreaves et meget hoejt uddannelsesniveau overalt paa det danske jobmarked, og det er svaert at modsvare isaer for mange ikke-vestlige immigranter.

Indvandrene bliver ikke diskrimineret. De har fuld ret til uddannelse, at koebe fast ejendom, faar nogle sociale ydelser om noedvendigt fra staten osv.

Og som jobmarkedet er idag er alle muligheder aabne for kvalificerede nydanskere som vil og kan.

Men jeg tror, at nogle nydanskes egen kultur og holdninger i nogle tilfaelde kan vaere en barriare.

Jeg synes ikke der er noget galdt med kolonihavehusidyl. Det skal vi have meget mere af.
God hyggelig lun folkelig dansk oekologisk kolonihavekultur.
Ioevrigt er der i dag mange indvandrere som koeber kolonihavehus.

Mine indlaeg er udtryk for mine egne personlige holdninger, og ikke noedvendigvis socialdemokraternes oficielle holdning, selvom jeg er medlem der.

Tak til Carsten Thrane for at skære pointen i mit forrige indlæg ud i pap og bøje det i neon...

Jeg har besluttet at jeg vil tiltro Asmaa Abdol-Hamid så meget, at hun vil forsøge at gøre en nødvendig forskel i Folketinget med henblik på at skabe mere gensidig viden og forståelse og dermed toterence imellem danske af uanset hvilken baggrund.
så hun bør fortsat stå som kandidat og gerne først på listen til Folketinget.

Jeg skammer mig for tiden ofte over at være dansk. Der er snart ikke den dødssynd ( grådighed, åndelig dovenskab, misundelseo.s.v.. )vi ikke hylder som dyd, - specielt HOVMODET, det at tro sig bedre i det afgørende end andre mennesker, er dog i den grad stigende at det er til at brække sig over. At ville skille forældre i Asylcentre ( der i sig selv er en skændsel )fra deres børn, der jo "vil få det meget bedre hos en plejefamilie udenfor"- det gør mig vred og jeg får den tanke at Hvilshøj lider af følelseskulde. Hvilket vel i så fald måtte være diskvalificerende for en integrationsmimister?
For mig må Asmaa gi ` hånd eller lade være til hvem hun vil, og gå med tørklæde for at tildække sine formentlig smukke lange lokker, når hun vil det..`
Normer er forskellige og en ændring kræver hensyn og tager tid.
Jeg savner af og til det gamle "De", der gav mig mulighed for at markere en afstand til en anden, indtil jeg ønskede at ophæve den.
Og --- Suzanne Brøggers ideal, at kvinder uantastet skulle kunne gå igennem Strøget uden bh og overdel! Det er og bli`r illusion. Mænd drejer hovedet efterren hvilken som helst kvinde med kig til bryster og baller. Og det er jeg ret sikker på de bli`r ved med årtusinder endnu.

Hanne Wilian
præst/psykolog/SFèr

Kære pastor Wilian,

jeg forstår på Deres indlæg (som De for en sikkerheds skyld har gentaget 4 gange) at De skammer Dem over at være dansk.

Det smerter mig usigeligt at høre. Forhåbentlig vil De en dag være i stand til finde husly i et land hvor der er normer og skikke, som i højere grad stemmer overens med Deres normer. Jeg ønsker Dem en god rejse.

Venlig hilsen

Chris Henriksen

Kaere Hanne
Jeg elsker kvinder, jeg synes I er nogle skoenne nogen.
Derfor synes jeg det er synd, at nogle kulturer foreskriver, at kvinder skal gaa med burka og have samlede ben til de skal giftes.
Og saa maa de jo altsaa kun have een partner gennem hele livet.
Er det ikke lidt synd. De piger jeg kender har altsaa ikke taget skade af at faa lidt erfaringer.

Strenge sexual idealer foerer til, at en del maend skal have daekket deres behov paa alternative maader, dette medfoerer masser af problemer. Maend med magt er naturligvis ligeglade med den slags idealer og overskrider dem som de vil. (prostitution, harem, vaeldtaegter, paedofaeli, unaturlig homofili, osv)

Du skriver at du er psykolog. Sigmund Freund mente, at mange frustrationer i virkeligheden haenger sammen med vores sexliv. I et rigt og godt samfund skal de unge kysse og flirte, det er ingen skam. Og saa er det ovenikoebet sundt.
Unge smukke piger skal ikke tildaekke deres smukke haer med moerke toerklaeder fordi middelalderlige skikke foreskriver dette.
Jeg tror paa, at et samfund med fri sex er mindre voldeligt end samfund med strenge sexualnormer. Se fx USA. Eller katolske praester.

Jeg haaber du bliver, og du har ikke noget at skamme dig over.
Det danske samfund er et af de mest demokratiske, frie og velstaaende i verden.
Vi er et meget vidende folk, vi laeser mange aviser vi er oplyste, og moderne.
Vi har et smuk og rig kultur, som vi skal vearne om. Den danske kultur har avlet personligheder som Bohr, HCA, Kirkegaard, Carl Nielsen, Grundtvig osv.

Det foruroliger mig, at en kristen praest ikke ved nok om den danske kultur, og ikke kan se de fare-signaler der er i den muslimske kultur.
Som kristen praest, hvis du er det, saa skal du altsaa tage kristendommen i forsvar, det er din pligt. Du skal som den sidste tage de moerke kraefter i Islam i forsvar.

Ellers maa du finde et andet job.
Saa maa du kalde dig cand. teol isf.

Kenneth Trans, Socialrådgiver og medlem af Enhedslisten

@ hanne wilian

Altså, jeg ved ikke om, at jeg kan skammen mig over at være dansk, men det er bestemt ikke noget, som jeg stolt reklamerer med i verden - som jeg stolt gjorde førhen i tiden for ca. 10 år siden.

Engang var jeg EU-modstander. Men i disse nationalistiske tider, så er jeg blevet EU-tilhænger, ikke fordi at jeg er pro-EUér ( tværtimod, langt fra), men fordi det ville kunne få udslettet den lille ”snotklat” i Nordeuropa, som blære sig med at kalde sig for et land.

Under alle omstændigheder, så foretrækker jeg et kapitalistisk liberalt system ( EU), end det nuværende nationalistiske system ( Danmark) - og det skal ses i det sammenhæng, at jeg er socialist.

Man ved først, at man er kommet hjem til Danmark igen, når integration pludselig bliver en konkurrence om, hvor meget svinekød kan du æde, eller hvor mange har du kneppet/ seksuelle tilbøjeligheder, og jeg kan garenteret drikker flere bajer end dig - Asmaa.

Så er vi igen ned på det plan, som karakterisere det nye Danmark.

Så, hvis Asmaa vælger et meningssøgende liv, uden overfladiske postmoderne elementer med svinekødsædning, druk og hor, så kan hun godt glemme at stille op til folketinget – for så er Asmaa jo håbløs, at integrere til en ” rigtig dansker”.

Er det så mærkeligt, at danskerne ikke bliver ret gamle i forhold til andre i verden, men ”den gode sunde livsstil”, som de kalder den danske.

Danmark er et sygt land.........

@Alle:
Jeg synes niveauet for spørgsmål man kan tillade sig at stille er nået langt under lavmål og på fuldstændig infantilt niveau. "Har Asmaa nogensinde været på diskotek?", "Hvad synes Asmaa om gymnastik i folkeskolen, fællesbade, sex, p-piller?" osv. Helt ærligt! Er det ikke bagateller vi snakker om her? For mig ville det da være indlysende at vide at hun nok svarer hun er okay med det hele. Hvorfor stiller I så tårnhøje forventninger til at hun vil være afvigende på de punkter. Hvorfor tror I hun adskiller sig så meget fra etniske danskere at der er grund til at vise en yderst grad af suspektion mod et andet individ? Bliv dog voksne, når I trods alt er ældre end mig...

Frøken Abdol-Hamid taler så perfekt dansk, at hun må være en forklædt pæredansker.
En forklædt revolutionær, der vil afdække danskens problematiske forhold til folkeslag fra varmere himmelstrøg.

Til Markus
Er du helt sikker paa, at det er en bagatel, hvad AAH mener om fx p-piller eller fx det at score paa et diskotek? eller abortspoergsmaal.
Det er mit indtryk, at nogle indvandregrupper maaske finder danske piger lidt billige, og godt kunne finde paa at tage afstand fra danske piger som kan finde paa at finde en fyr til en fest. Fyren derimod har de ikke noget imod. One-night-stands er nok anset for, at vaere aereloest af nogle muslimske folk.
Men one-night-stands er nu engang en del af det, at vaere ung i en vestlig kultur og jeg har ikke hoert om nogen som har taget skade af det, alt andet lige. De fleste har nok oplevet, at det var sjovt, og fraekt, fx i et telt paa en festival. Om AAH nogensinde har lavet den fraekke i et telt paa Roskilde-festivalen rager ikk mig, men det er der nok en del EL-piger som har. Og de syntes nok det var sjovt.
Men den slags er ikke velset blandt de moerkeste muslimer.
Hvad nu hvis Asmaa har en onkel som synes at Roskildesex er at kaste skam over famiiens aere, altsaa hvis et pigebarn goer det, hvis en nivoe faar lagt en lyshaaret pige ned (hun er ioevrigt nok fuld) saa er det bare fint.

Hvorfor skal der ses ned paa vores frie og lune sexualmoral af reaktionaere indvandrere?
De er jo bare jaloux fordi deres middelalderlige kultur forbyder dem den slags. Til gengaeld kan de vaere noedsaget til, at opsoege prostitutierede, hvor smart er det lige?

Hvis AAH tager afstand fra abort, festival/festscoringer, og p-piller saa hoerer hun jo slet ikke til i Enhedslisten, saa har hun jo laaangt mere tilfaelles med den nypuritanske amerikanske hoejrefloej end EL. Den hoejrefloej som EL elsker at rakke ned.

Derfor boer hun besvare disse spoergsmaal.

Hvis hun blev spurgt om abort er der en stor chance for at hun vil snuble i spoergsmaalet ligesom hun er snupplet mange gang foer.

Maske er der ligenu nogle EL folk som haaber at en spindoktor kommer til at kvaje sig saa Asmaa ikke faar tagt afstand fra fx fri abort.
Maaske er der nogen som planlaegger en faelle. En AAH-abort-faelle.
Det kan ogsaa vaere en arbejdsloeshedsfaelle. At Asmaa kommer til at mene, at arbejdsloese skal ud og feje gaderne, og at det tager man ikke skade af.

Saa kan hele EL med sindsro smide Asmaa paa porten den 17/11.

Markus: mener du heller ikke, at vi behoever, at vide hvad andre politikere mener om abort? Det er jo altsaa politikerene som vedtager vores abortlovgivning. Skal vi heller ikke vide hvad de mener om skat?
Hvis vi ikke ved hvad politikerne mener, hvordan skal vi saa finde ud af hvem vi skal stemme paa, den koenneste(Helle Thorning-Smith)?

Det er da godt at der bliver stillet taarnhoeje krav til vores politikere.

Paradesvaret fra EL-folk er nu, at AAH mener det som partiet mener. Det virker lidt konstrueret og hult efterhaanden. Det ved de EL-folk jo overhovedet ikke. Hvem i EL har nogensinde spurgt AAH hvad hun mener om P-piller og abort, samt sex foer aegteskabet?
www.asmaa.dk giver ikk svaret, den er fortsat under opbygning.

Til Maiken:
Jeg synes det er godt du er vegetar, og jeg synes det er fint hvis dine boern bliver det. Det er baeredygtig og sund mad, og jeg overvejer selv at gaa den vej. Men jeg synes ikke du skal begynde at blive sexuelt tilbageholdende pga en eller anden tosset leveregel.
Og jeg synes slet ikke du skal raade dine boern til at blive sexuelt tilbageholdende, hverken dine pige- eller drengeboern.
Og synes ikke du skal vogte dine pigers moegdom alt for godt til de er laaangt op i tyverne.

Kære Carsten.
Det er fint du har en holdning og argumenterer for den, men at vide hvad Asmaa mener om den vestlige ungdoms frie seksuelle udfoldelse strider imod hvad jeg ville svare på, hvis jeg var Asmaa. Det ville være for grænseoverskridende og ydmygende at få stillet sådan et spørgsmål. Det kan godt være Louise Frevert har haft sex med en neger i en pornofilm i 70'erne og i dag er dybt indvandrerfjendsk ironisk nok, men relevansen for om man kan stå inde for Enhedslistens principprogram sammenlignet med roskildesex halter gevaldigt. Jeg ser ingen forudsætning for at være medlem af Enhedslisten for at have lavet 'den frække' på Roskilde - det kan være du mener det er en uskreven regel, lige så vel som det er en uskreven regel at være kulturkristen eller troende som medlem af Kristendemokraterne, men det står altså ikke formuleret i deres politik at man skal have one-night-stands, sorry. I øvrigt kan jeg oplyse om at jeg kun har haft fem samlejer i de snart tre år jeg har været uden uskyld, så at spørge mig til råds om festivalsex kan du godt skyde en hvid pil efter, også selv om jeg stemmer Enhedslisten. Det er ikke os alle sammen der er popdrenge og scorer lige så meget som jer andre...

Festivalsex og politik har intet med hinanden at gøre.

Men kvinde (og mande) politik har i høj grad noget at gøre med rettighederne til og mulighederne for at bestemme over egen krop, herunder egen reproduktion. Og hvis man ikke rigtig har en holdning til det spørgsmål, vil jeg mene, at man narrer verden ved at kalde sig rollemodel for ligestillingen.

Hvor svært kan det være? Kamal Qureshi kører derudaf med fornuftige forslag om gratis prævention til unge, reklamer for queer-games fra sin blog, forslag om vaccination mod livmoderhalskræft osv osv. Og han er faktisk muslim. Men kampen for de reproduktive rettigheder og for sundheden, herunder den seksuelle sundhed, er nok ikke noget for en der har valgt at forsage sport , alene fordi hun mener at hendes religion foreskriver, at kvinder ikke må bevæge sig frit på en håndboldbane af hensyn til anstændigheden.

Kommer man mon til at kunne bruge hendes ligestillingspolitik til særlig meget? Det er jo netop de seksuelle og reproduktive rettigheder, som mange af de store religioner fraskriver kvinder. Faktisk er det meget problematisk og i nogle tilfælde helt umuligt at kombinere ligestillingpolitik og religion. Se bare et øjeblik på alt det som Kristendemokraterne har rodet sig ud i i tidens løb.

"Karen J: Jeg tror ikke på Asmaa Abdol-Hamid"

Så kunne man jo passende spørge, hvem Fanden der tror på Karen Jespersen????

Citat Per Thomsen: ""Så kunne man jo passende spørge, hvem Fanden der tror på Karen Jespersen????""

Det gør Karen Jespersen........ligesom....øhhhh
og hvad mere er der brug for......ligesom.......????