Læsetid: 1 min.

Khader fastholder opgør med skattestoppet

Selvom Anders Fogh Rasmussen nedtoner modstanden mod skattestoppet, så fastholder Naser Khader, at skattestoppet må vige for en skattereform
Selvom Anders Fogh Rasmussen nedtoner modstanden mod skattestoppet, så fastholder Naser Khader, at skattestoppet må vige for en skattereform
Indland
30. oktober 2007

Venstres Anders Fogh Rasmussen afviser, at et opgør med skattestoppet er på vej, men Ny Alliances Naser Khader fastholder, at skattestoppet skal væk.

- Skattestoppet har aftjent sin værnepligt. Nu skal vi videre, siger Naser Khader.

Statsministeren afviste tirsdag, at skattestoppet er truet og henviste til, at der er "stor tilslutning i Folketinget" for skattestoppet. Han nedtonede samtidig Ny Alliances ønske om at afskaffe regeringens skattestop.

- Jeg har ikke hørt det som krav, sagde Anders Fogh Rasmussen.
Men et opgør med skattestoppet er "meget vigtigt" for Ny Alliance, der ifølge alle meningsmålinger kan afgøre, om Fogh-regeringen kan fortsætte efter folketingsvalget.

- Hvis vi skal have aftalt en skattereform, så er vi nødt til at gå væk fra skattestoppet. Det er meget vigtigt for os, at vi får en skattereform, men vi opererer ikke med ultimative krav, siger Naser Khader.

Skatteminister Kristian Jensen (V) erkendte tirsdag i Dagbladet Børsen, at regeringen kan blive nødt til at give indrømmelser til Ny Alliance for at beholde magten.

- Vi kan risikere, at Ny Alliance bliver så tung en partner, at de er nødt til at få indrømmelser et eller andet sted. Det er klart, at vi er nødt til at agere inden for det Folketing, som vælgerne sammensætter. Og det kan få nogle konsekvenser, hvis der ikke er tilstrækkelig opbakning bag de partier, som ønsker at fortsætte skattestoppet. Hvis f.eks.borgerlige vælgere giver Ny Alliance for stor indflydelse, så risikerer vi, at der ikke kan skabes flertal bag ved skattestoppet, siger Kristian Jensen.

Flertallet bag skattestoppet er helt åbenlyst ved at smuldre i meningsmålingerne, med mindre Anders Fogh Rasmussen vil basere et skattestop på Socialdemokraterne. VKO-flertallet kan kun mønstre 80 mandater i dagens Catinét-måling, mens Ny Alliance står til at få 15 mandater.
/ritzau/

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her